Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 България иска
Автор: asahi   
Дата:   15-09-12 11:51

Недоволни протестират в шествие под наслов ”България иска”

Отговори на това съобщение
 Re: България иска
Дата:   15-09-12 11:51

Според мен правят 2 основни грешки:
1. Не можеш да отстояваш индивидуални или на ограничен кръг хора претенции под името "България иска". Не можеш и да нарушаваш чужди права, отстоявайки претенциите си.
2. Когато искаш е редно и да дадеш. За даване искащите дума не обелват.

Автор: ogimag   
Дата:   15-09-12 11:57

И те не знаят какво искат.

Нищо- ще подишат малко чист въздух и ще се разотидат.

Автор: mr_kras   
Дата:   15-09-12 12:12

1. Надслова е малко изхвърляне, но си има и голяма доза истина. Чий права нарушават, че не разбрах.
2. Протестиращите и не само те са дали достатъчно и на топлофикациите, и на ЕРП-тата. Целият български народ е достатъчно ощетен. Хората искат нормални цени и нормално отношение към тях. Какво да дадат?

Автор: almaz   
Дата:   15-09-12 12:15

asahi написа:
> Според мен правят 2 основни грешки:
> 1. Не можеш да отстояваш индивидуални или на ограничен
> кръг хора претенции под името "България иска".

Това са "индивидуалните цели" (от линка):

"Цели на протеста са
- премахване на необосновано високите цени на тока;
- намаляване на високите цени на горивата;
- спиране на кражбите от Топлофикационните дружества;
- прекратяване на концесиите, касаещи доставките на вода към гражданите на България;
- отмяна на измененията и допълненията на НОДТСО, приети с Решение №148 по Протокол №12 от 22.03.2012г., свързани с новия данък паркинг за живущите в зоните с платено паркиране."
(от линка по-)

> Не можеш и да нарушаваш чужди права,
> отстоявайки претенциите си.

Какви точно чужди права нарушава един законен протест (който самият е конституционно право)?

> 2. Когато искаш е редно и да дадеш. За даване искащите дума не
> обелват.

Нищо не значеща демагогска сентенция.

Автор: Vinsent   
Дата:   15-09-12 12:29

Сега поне има организатори - реални хора, а не като онези гоцевите еколози. [smilie2]

По принцип справедливи искания, но мисля, че тези дето стоят зад организаторите нищо не искат за хората, просто провокират напрежение в обществото. [smilie23]
Ако реално искаха нещо, ами да впрегнат специалисти, да създадат друга методика за отчитане на енергията доставяна от топлофикациите, която да узаконят.
Да анализират реалните електрификационни разходи и да покажат откъде да се намали цената на тока.
Същото се отнася и за горивата и водата.

Автор: ejko   
Дата:   15-09-12 13:01

" премахване на необосновано високите цени на тока; намаляване на високите цени на горивата; спиране на кражбите от Топлофикационните дружества..."

Не са чак толкова индивидуални или на ограничен кръг хора претенции...

Дата:   15-09-12 13:07

Оценките, които дават, са субективни - "необосновано високи цени на тока", "високи цени на горивата", таксата за паркиране в зоните.
Показват крайно неразбиране за отношенията си с Топлофикация. След топломера един друг се крадат, но прехвърлят вината на друг.
Снощният протест срещу синята зона не беше законен.

Алмаз, използвал съм думите "индивидуални или на ограничен кръг хора претенции". Ако ще ме цитираш прави го коректно.

Дата:   15-09-12 13:17

asahi написа:

> ...
> Показват крайно неразбиране за
> отношенията си с Топлофикация.
> След топломера един друг се
> крадат, но прехвърлят вината на
> друг.
> ...

Всичко това е заради приетата заробваща методика за отчитане. И кражбите, и невъзможността да се откажеш от този кърлеж, всичко като последствие на това.

Ако има индивидуални договори, топлофикацията ще си гони градците, а не както сега да не и пука.
Освен това, откъде на къде ще плащаш общи части, като може всички отоплителни тела в общите помещения да са спряни. Ми, който иска да ползва топлофикация ще си поема и разхода на енергия наоколо. Но сегашниата методика те държи за гушата. Иначе много хора щяха да почнат да се отказват от техните услуги и те щяха да бъдат принудени да ги оптимизират.

Автор: ejko   
Дата:   15-09-12 13:22

Работа на Топлофикация е да предотврати да я крадат, а ако някой го прави не е редно загубите да се разпределят. Така вината се поема от потребителите, а колективната вина се отрича от правото. Следователно е незаконно...
Горивата също са спекулативно високи. Твърдят, че са високи, заради повишаването на цената на световните пазар, но когато на световните пазари има намаление, това не е основание за намаляване на цената на горивата...?
Протестрат не поради таксата за Синя зона, а заради таксите, която трябва да плащат живеещите в районите "синя зона", които хич не са виновни, че някой е решил да зонира районите, в който живеят доста преди да съществуването на "Синя зона"...
Не че аз бих излязъл да протестирам, но ако всичко това ти се вижда справедливо, то има известна доза перверзност в чувството ти за справедливост...

Дата:   15-09-12 13:23

Не можеш да имаш индивидуално отчитане без да се промени отоплителната инсталация. Другият вариант е индивидуален топломер (не разпределител) на всеки радиатор, но ще трябва всички потребители в имота да ги монтират и са наистина скъпи.

Сегашната методика си има едно щастливо изключение - при желание н аживущите могат да сключат договор директно с Топлофикация, печелят 5% отстъпка и си разпределят сметката както намерят за добре. Няма счетоводители, няма крадци. Само дето работата опира до същите тези потребители, дето не могат да се гледат един друг. Ако срещу това протестират съм склонен да ги подкрепя.

Автор: Myth   
Дата:   15-09-12 14:50

Е аз топлофикация нямам, ама нали на всеки радиатор си има топломери бре асахи, за остналаото съм на мнението на ejko и Vinsent а за горивата оня ден обсъждахме с един колега, бе нали нашите уж договориха 10% отстъпка за газта, обаче от Газпром щели в резултат намалят цената с 0,6 -1% е това ако не си е пладнешки обир, крайния потребител пак го духа.

А и какво трябва да дадат, точно хората, плащат си сметките, какво повече, работа на топлофикация е да се оправя със загубети и кражбите, ама не за сметка на потребителите. Не трябва ли Топлофикация да даде, (например да си оправи подмени тръбопроводите, за данамали загубите) за да получи, мен ми се струва много по справедливо. Потребителя какво е виновен, че тръбопроводите стари и имало много загуби.

Публикацията е редактирана (15-09-12 14:53)

Дата:   15-09-12 14:55

Нито топлофикация имаш, нито си наясно за какво си говорим.

Дата:   15-09-12 15:25

Говорим asahi за това, че топлофикацията е едно вероятно много неефективно предприятие. Неефективно технически, неефективно по структура на производството. Постоянните разходи надвишават сериозно променливите, което е най-сериозен показател за ниска ефективност. Същевремено е кърлеж, няма откачане, което най-много дразни.

Аз съм готов да купя каквито топломери е необходимо и да си плащам само консумираната в радиаторите енергия, а тези 10-20 % загуби да ги начисляват върху консумираната енергия, а не на база квадратура, тогава ще бъде справедливо. Имам голям тухлен апартамент със супер изолация - освен четворката тухла, отвън има 7 см. мазилка, а вътре 12 см. газобетон. Дограмата е много добра, т.е. на практика много малки топлинни загуби. Вертикалните щрангове са вградени в стените, значи малко отдават топлина. Във всяка стая има климатик, които сме пускали само в най-студено време, примерно -25 на вън. И въпреки това плащам по 65 лв на месец без да работи нито един радиатор. Ми как да не ти се иска да псуваш? [smilie9]

Дата:   15-09-12 15:44

Защо не убедиш съседите си, че Топлофикация е кофти организация, и да я отсвирите? Топлофикация не е влезнала насила във вашия блок.

Автор: Marillion   
Дата:   15-09-12 15:45

asahi, като детронират роднините ти какво ще правиш?

Дата:   15-09-12 15:47

Не мога да свържа въпросът ти с личността ми.

Автор: Marillion   
Дата:   15-09-12 15:57

Питам, защото толкова ревностно защитаваш Боко и компания, че си направо прозрачен.

Протести ТРЯБВА ДА ИМА! Всеки ден! За всичко!

Тези хора са там, за да направят живота ни по-добър. След като това не се случва... да си ходят.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   15-09-12 16:45

Не останах с добро впечатление от текста в първия пост. За пореден път или България не знае как да иска, или нещата са поставени като пълна боза, за да се омаловажи протеста. Горива, сини зони, Топлофикация, още малко и съдебната система ще поискат да се оправи и следващите правителства само да си клатят краката[smilie5] Да не говорим, че има пробелми, които се влачат с десетилетия и въобще не са дело на Боко, като Топлофикаиця например.

Дата:   15-09-12 16:45

Автор: asahi
Дата: 15-09-12 14:55

Нито топлофикация имаш, нито си наясно за какво си говорим.

Ейййййй, ама мнооооо съм прост маааа му, топлофикация имах, до преди 4 години, ай ся изясни ми за какво си говорите, че изглежда без да ми разясниш...
Топлофикация си цака потребителите както си иска и никой от тях не е наясно каква им е методолгията, какво точно им отчитат топломерите и аз не бях наясно и никой не знае какво ТОЧНО плаща.

Автор: J0R0   
Дата:   15-09-12 17:07

На Топлофикация не съм абонат. Живея в София. По селата и малките градове съвсем пък не са абонати. Тъй че това искане е доста претенциозно под надслов "България".

За Синята зона - да не говорим, това са под 0.01% от българите.
(Живея в Синята зона и съм доволен от развитието на нещата, преди беше в много, много по-зле.)

Горивата и тока си имат международни цени. Ето ги:
(Пък ползваме един от най-евтиния бензин и ток в цяла Европа.)

БЕНЗИН 95

Австрия € 1.4700
Албания € 1.4330
Белгия € 1.8080
Босна и Херцеговина € 1.3270
България € 1.4080
Великобритания € 1.7520
Германия € 1.7650
Гърция € 1.8300
Дания € 1.8440
Ирландия € 1.6990
Исландия € 1.6340
Испания € 1.4970
Италия € 1.90200
Латвия € 1.4310
Литва € 1.4620
Люксембург € 1.4800
Македония € 1.3410
Малта € 1.5400
Молдова € 1.0340
Норвегия € 2.0780
Полша € 1.4260
Португалия € 1.9240
Румъния € 1.3780
Русия € 0.7480
Словакия € 1.5830
Словения € 1.5760
Сърбия € 1.4440
Турция € 1.9430
Унгария € 1.6160
Финландия € 1.7370
Франция € 1.7340
Холандия € 1.8890
Хърватия € 1.5070
Черна гора € 1.5000
Чехия € 1.5330
Швейцария € 1.5620
Швеция € 1.7700

ТОК

Белгия- 0.1595
България - 0.0749
Чехия - 0.1208
Дания - 0.1395
Германия - 0.1395
Естония - 0.0763
Ирландия - 0.1755
Гърция - 0.1003
Испания - 0.1684
Франция - 0.1017
Италия - 0.1423
Кипър - 0.2035
Латвия - 0.1100
Литва - 0.1009
Люксембург - 0.1436
Унгария - 0.1192
Малта - 0.1615
Холандия - 0.1343
Австрия - 0.1444
Полша - 0.1052
Португалия - 0.1068
Румъния - 0.0823
Словения - 0.1149
Словакия - 0.1395
Финландия - 0.1108
Швеция - 0.1340
Великобритания - 0.1509

Дата:   15-09-12 17:19

Ся очаквам Епизод 2
Доходи - България vs. Списъка на Жоро[smilie5]

Дата:   15-09-12 17:22

Автор: J0R0
Дата: 15-09-12 17:07

На Топлофикация не съм абонат. Живея в София. По селата и малките градове съвсем пък не са абонати. Тъй че това искане е доста претенциозно под надслов "България".

За Синята зона - да не говорим, това са под 0.01% от българите.
(Живея в Синята зона и съм доволен от развитието на нещата, преди беше в много, много по-зле.)

Горивата и тока си имат международни цени. Ето ги:
(Пък ползваме един от най-евтиния бензин и ток в цяла Европа.)

JORO kato Се говори по този начин хубаво е да се споменат и доходите, щото ако съпоставиш цената на тока и бензина спрямо доходите, няма да се учудя ако се получи, че плащаме най-скъп ток и бензин в цял свят.

Дата:   15-09-12 17:25

Знаех си азе [smilie18] [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   15-09-12 17:33

Доходите всеки си ги заработва. Някой друг ли трябва да ти ги изработи?
Аз миналия месец бачках доста и си заработих около 4000 лева.
Тоя месец мога да не си давам много зор...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.