Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към Андроид разбиращите.
Автор: frenchev   
Дата:   12-09-12 18:25

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към Андроид разбиращите.
Дата:   12-09-12 18:25

Тъй като нямам никакво място на телефона направих S-off и сложих нов РОМ. Проблема с мястото не се реши съвсем, но после разбрах, че ми трябва някакъв ап който ми дава повече права да местя.

Проблема е, че рома не ми допада. Основните неща които ползвам са съвсем различни. Календара е по сложен за управление, набирането на номерата е по сложно - вместо клавиатурата с цифрите ми изкача КВЕРТИ клавиатура и на нея много по трудно набирам. Другото е, че не ми извибрирва телефона когато ми вдигнат отсреща. Разпознаването на глас също не работи като хората на немски (в Германия съм) и куп подобни неща.

Смених РОМа само заради това, че нямах достатъчно място. Има ли начин да си върна оригиналния РОМ и да реша проблема с малкото капацитет или да ми предложите РОМ който максимално се доближава до оригиналния и като визия и като функции. Ще съм много благодарен на всички които могат да ми помогнат. Използвам телефона за работа и в момента ме спъва много.

Бирата е от мен! [beer]

Публикацията е редактирана (12-09-12 18:25)

Автор: Grandpa   
Дата:   12-09-12 18:38

Не е трябвало да сменяваш ROM-a за това. Само го руутваш и после с това разкарваш боклуците и прехвърляш каквото е инсталирано в паметта на телефона на картата. Повечето неща си бачкат, но разбира се няма гаранция, че нещо няма да изпуши. Но ако телефона е дръвце с малко памет и стар Андроид - друго решение няма.

Все някъде някой трябва да има оригиналния ROM...

Дата:   12-09-12 18:55

Телефона е HTC Desire.

Аз мисля, че мога да си върна стария ром без проблем.

А това което ми препоръчваш, може ли да мести на картата и неща като данни от Gmail, Google Maps и прочие?

Автор: peshovec   
Дата:   12-09-12 21:46

начини има, но трябва да знаеш какво правиш...

изхождаме от положение: stock rom, root-нат, s-off -нат

1. вариант
имаш /cache partition, който принципно служи като временно място при download на файлове, както и при OTA (upgrade от htc )
в повечето случаи е разхищение на място:)

местиш dalvik-cache от /data/dalvik-cache на /cache/ (memhack, dalvik-cache mover) . това може да стане автоматизирано с неясен край:) и ръчно със знаен (ти трябва да си модифицираш start-up скриптовете)

2. вариант
гледаш links2sd по същество правиш още един partition на sd-card-ата със подходяща файлова система (например ext2/3/4), после links2sd прави какворо му кажеш, но идеята му е да премести нещата от /data на новия partition

вариантите могат и да се комбинират (може да има и неприятни последици, ако не ти стигне мястото за dalvik-cache-а ...)

най-лесно е да пробваш първо links2sd

Автор: Grandpa   
Дата:   12-09-12 21:48

Ами моите ги изпопреместих. След update на някои може пак да се наложи да го правиш. Аз лично друг избор нямах с моето дръвце (освен да купя по-добро). Почти нищо нямам дето се вика - само мейл и мапс му разказваха играта.

Автор: ivodam   
Дата:   12-09-12 22:02

Можеш да му върнеш оригиналния РОМ с Один примерно, имше и някаква програма на един руснак, която много добре оправя даже брикнати телефони, но защо се мъчиш с разни такива съмнителни марки, ориентирай се към един Самсунг Нота 2 или Галакси 3 и пей сърце.

[smilie7]

Автор: svetal   
Дата:   13-09-12 09:20

какъв РОМ сложи?
Пробвах много Ромове от 3 месеца се застопорих на runnymede AIO6.04.3 рома си прави дял на сд картата и нямаш проблем с мястото

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.