Автор: Mori13
Дата: 11-09-12 23:52
Всъщност може да не е правилно преведен термина. Според Уики е трансфлективен - http://en.wikipedia.org/wiki/Transflective_liquid_crystal_display
Така или иначе идеята е ясна - да не се ползва подсветка, когато имаш друг източник на светлина, с цел икономия на батерия. Чертите обаче наистина се виждат само на подсветка, докато при осветяване с външен източник ги няма, освен ако не осветявам под много остър ъгъл. Първоначално реших, че има някакъв светловоден слой и пукнатините се явяват напречно на светлината, поради което се виждат. Когато се осветява с външен източник светлинния сноп пада успоредно на тънката цепнатина и тя не се забелязва. Това обяснение ми работеше, докато се оказа, че нещата се местят. Очевидно е, че места на които имаше черти, сега са чисти.
Също така там където е петното, не е изчезнал образа, но просто е като през сив филтър. Затова си мисля, че самия ТФТ дисплей си работи. Мисля си за някакво междуслойно разлепяне, което да обясни тези плаващи дефекти, но съвсем не съм наясно с точното устройство на този тип екрани. Знам че в тези дисплеи има и поляризиращи филтри.
|
|