Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Църковните ритуали
Автор: boni   
Дата:   10-09-12 23:51

Австрийските Алпи - градчето Сейнт Йохан/Алпендорф. Католическа катедрала - светлината струи отвсякъде. Лицата на хората са озарени. Свещеника води церемонията, но дава думата и на хората. Който иска може да излезе, да каже две добри думи или пожелание за младоженците. Може да изпее песен. Много хора го правят. Мимиченце излиза с китара и пее песен, специално за младоженците. Булката илиза и също пее с приятел, а други приятели акомпанират на електронно пиано и китара. Горе няма църковен хор, замества го духов оркестър сформиран от приятели на младоженците. Бенда свири всичко - от църковна музика, през тиролски мелодии до Бийтълс. Долу се сформира друг хор от приятелки на булката и пеят All You Need is Love. Духовия оркестър слиза и той долу и се включва в мелодията.
Изживяването е потресаващо и трогателно. Всички приятели са репетирали преди това, за да се случи едно незабравимо над 90 минутно представление! Хората са разчувствани - смеят се плачат и се поздравяват!
Така е и в протестантските църкви. Там даже има в двора люлки за децата, детски театър, градина, музикално училище.....
Близко до хората и до сърцата им.

България. Православен храм. Пълен мрак (3200исо минимум), често е задушно, често има припаднали от липсата на вентилация. Церемонията е претупана - 20мин, свещеника си пее едни и същи неща, предимно от стария завет. За Сара и Ребека и за стария юдейски обичай. Младоженците стоят прави и дума не могат да обелят. Слушат как жената трябва да се подчинява на мъжа си, да се развесели като Сара и да се плоди като Ребека. Хората също нямат думата.
Всичко е проформа, много далече от човека.

Поне така го чувствам аз.

Отговори на това съобщение
 Re: Църковните ритуали
Автор: TODD   
Дата:   10-09-12 23:53

Жената трябва да се подчинява на мъжа ... кви са ми тия песни !!!

[cool] [cool] [cool]

[smilie5]

Автор: marchello   
Дата:   10-09-12 23:54

църквата да гори на кладата![smilie23]

Автор: Krassy   
Дата:   10-09-12 23:55

Последната варненска церемония, която снимах, не беше тъмна, не беше задушна, всичко си беше в рамките на нормалното...

Верно, няма такива неща, за които хората се готвят дни преди това, но явно си имат други занимания в живота и времето им е разпределено по друг начин...

Някой ми беше казал, че на север из тези цивилизовани страни още преди да е станало мрак и всичко заспива и човек е трудно да се забавлява... като лятото на 3-та буна например...

Знам ли [smilie8]
Друг свят, друг начин на живот... ако и те дойдат насам ще се впечатлят от нещо друго... кой знае...

Автор: Славов   
Дата:   10-09-12 23:58

Който не го кефи, да не ходи..... или да сменя църквата....

Дата:   10-09-12 23:58

Краси, ти не знаеш тея хора как се забавляват... Събраха ми очите. Купона им е невероятен. Но това е друга тема.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   11-09-12 00:00

това което описваш, може да се види в доста протестантски църкви в България. просто православието спазва разни ритуали и канони, нещо което много ме дразни защото се губи връзката с хората, вярващите, или просто посетители на църквата. Трябва нещо коренно да се промени в православието, има нужда от модернизация, не може цял живот с брада, расо и кандило.

Дата:   11-09-12 00:04

Верно, не знам как се забавляват [smilie7]

Автор: digitalgab   

То затова при нас има граждански и църковен ритуали отделно, но и гражданския е потънал в официалщина и скованост. Само истински свободните хора умеят и знаят как да се радват на живота!

Публикацията е редактирана (11-09-12 00:05)

Верно е друга тема, ама един го забавлява едно, друг друго, важното е забава да има.
Естествено, че няма какда знаем как са се забавлявали хората, които си видял, но нищо чудно за други хора, тяхното забавление да е непонятно, или да не ги кефи примерно, хората са различни...

[beer]

[beer] [beer] [beer]

Автор: TODD   
Дата:   11-09-12 00:05

В гръцките църкви службите са почти като нашите ....ходил съм на 5-6 ама не съм чул гърците да мрънкат .

А гръцките сватби са бая купон .

Даже за децата от детската градина е задължително ходенето един път в седмицата на служба ....

[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   11-09-12 00:05

И да внимаватееее!!!

Дата:   11-09-12 00:06

То навсякъде си има граждански отделно, но и там си пускат музика от айфоните на колоната директно.
Краси верно не знаеш, няма как да се разкаже, трябва да се види. До сега на наша сватба такъв купон не бях виждал....

Автор: yanee   
Дата:   11-09-12 00:07

съгласен съм Бони, но на мен час и половина трогателни дитирамби дето си ги четат от листчета и последващите самодейни музикални и певчески изпълнения ми идват в повече. Ако е с мярка добре се получава, в противен случай ти се доспива някъде по средата. [smilie18] Освен това скамейките са твърди и задника ти се сплесква много грозно. [smilie5] А не е удобно да си тръгнеш. Ако трябва да правиш снимки поне се движиш напред-назад, иначе мъка.

Дата:   11-09-12 00:11

Абе някак си не ми върви да става дискотека в църквата, в същия момент може там да има хора почитащи загубата на близък, и до тях празнуващи и пеещи възторжени самодейци....
Просто не е мястото там за такива неща....

Дата:   11-09-12 00:12

https://photo-forum.net/static/forum/2012-09/gbkq0670.JPG
http://photo-zona.net/images/user14531/album22326/preview/1268557748_kpvi2443_Image464.jpg

Когато дядо поп е в настроение все нещо се получава.
Бони иска да поясни, че при ония оттатък се създават доста фотографски моменти.

Публикацията е редактирана (11-09-12 00:26)

Дата:   11-09-12 00:21

Нашите обичаи са такива, не върви да пеят и свирят разни хора в църквата, неестествено е за България...

Иначе знаем как да се забавляваме и за това не са ни нужни дълги приготовления [beer]

Дата:   11-09-12 00:23

Абе купона почва още от преди църквата - цялата сватба минава през градчето като шествие, отпред е духовата музика, а най отпред патрулка на аварийки (това без патрулката и по нашите села го има). Продължава в църквата. После в ресторанта се хапва от 4 до около 6 часа и след това започва истинския купон, който продължава до около 3 часа сутринта. По време на купона има десетки изненади от приятелите, а децата които се престрашат да излезнат на дансинга и да кажат стихотворение или песничка получават специални награди от младоженците.
Има яко танци, включително и по масите и купища щуротии и игри.
Изпиват се тонове бира и вино (твърд алкохол почти не пият).

И накрая младоженеца снима фотографа с неговата(на младоженеца) 356-ца от 60-та година:)

https://photo-forum.net/static/forum/2012-09/dahr5615.JPG

Публикацията е редактирана (11-09-12 00:24)

Дата:   11-09-12 00:26

Не знам какво върви и какво не, но се усеща как църквата е в сърцата на тея хора. Близка е до тях.
Не знам дали е случайно или не, но не се сещам за особено прокопсал народ с ортодоксална църква.

Дата:   11-09-12 00:27

Сега си представи цялата тази дандания в София, където всяка събота и неделя има по 78 сватби [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-09-12 00:30

Не ти говоря за София, снимал съм на всякакви места в България.
Говорех по принцип за църковния ритуал. При нас е супер претупан и доста мрачен.

Дата:   11-09-12 00:39

Каквито хората, такава им е и църквата. Някой виждал ли е циганска протестантска църква? С пастор циганин, малко цапнат откъм красноречие, често се оплита, ама тъй онъй братя во христе, туй е смисълът на притчата и хайде готово. [cool]

Автор: yanee   
Дата:   11-09-12 00:46

това за купона го вярвам, то си е до хората, а и както разбирам младоженците живеят на село, което не е маловажно

в събота вечер снимах годеж, в един от най-скъпите хотели на Брюксел, гостите едни изтупани, мани, мани не се диша наоколо ... тя много красива рускиня, той църен индиец от фамилия в бизнеса с диаманти ... на толкова тъпо парти не съм бил, честно ... най-забавното бе, когато бащата на бъдещата булка, добре почерпен, взе да балансира с бутилка вино на главата, жена му потъна в земята от срам [smilie18] не се сдържа и взе да му се кара [smilie5], той пък я "отсвири" [smilie18]

иначе най, ама наистина най-истинското от душа и сърце направено парти на което някога съм имал удоволствието да присъствям, бе на група алжирци ... феноменално просто, думите не биха ми стигнали да го опиша, страхотия просто [smilie24]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   11-09-12 01:25

Еми тва е братче. Прости простаци сме се пръкнали и още по прости шси умрем.
Ни църквата ни, като църква.
Ни купонжиите..
Ни щастието ни щастливо...
Абе мъка.

Автор: bOzo   
Дата:   11-09-12 01:43

Става купон и по нашенските сватби...
Нооо... църковния ритуал е действително тягостен, особено на места, където отчетата не са го комерсиализирали и вкарали в рамките на 15 минути.
Имало е случаи да карат около час... миризмата на стопен восък и одимяването от кандилото правят обстановката уникална... после на излизане от черквата се досетете сами дали имаше усмихнати лица...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.