Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странна сметка от Виваком
Автор: sakuraki   
Дата:   02-09-12 01:34

Здравейте! В 12 часа братовчедка ми ми донесе едно писмо от Виваком, в което пише, че имам да плащам 300лева сметка и е на мое. Аз нямам никаква карта на Виваком и никога не съм влизал в магазин на Виваком дори. Нямам си идея как е попаднало името ми там и адреса ми, личната ми карта е в мене. Преди време ми беше открадната личната карта, но аз още същия ден отидох в полицията да ми я направят неактивна, но от тогава мина доста време. Някой има ли е друг такива странни писма от оператори?

Отговори на това съобщение
 Re: Странна сметка от Виваком
Автор: bOzo   
Дата:   02-09-12 01:39

: sakuraki
Да не ползваш оловни прибори за хранене? [smilie18]

Дата:   02-09-12 01:40

Мне [smilie18] . Стана ми много чудно как така имам сметка там, а де факто аз не съм стъпвал там. Щях да отида още утре, но пък тез гадове не работят утре. Звъннах и на номера, но разбира се, че вече е неактивен

Публикацията е редактирана (02-09-12 01:47)

Автор: CanoniO   
Дата:   02-09-12 01:41

бахти сметката[smilie10]
с 300 кинта човек може да се научи да пише[smilie10]

Дата:   02-09-12 01:52

Глупости, основното и средното образование са безплатни...

Дата:   02-09-12 02:01

Ами учебници и тетрадки [smilie18] , а някъде и за униформи. Нищо безплатно няма вече, дори и една обикновена найлонова чанта от била ми таксуват за 10 стотинки

Автор: Стоев   
Дата:   02-09-12 02:14

Туй БТК-то ве - и ние плащаме някаква сума всеки месец за домашният талафон, че още пазим номера...не че говорим по него...

Дата:   02-09-12 02:22

Но това не е домашен телефон, а мобилен. Цялата сметка е направена от смс само, но не пише към кой номер са изпратени, което в глобулските го пише, а за виваком не знам.

Дата:   02-09-12 02:59

Някой с твоята лияна карта те е направил абонат на виваком. Просто е. Новата ти лична карта е с нов номер, ходи се разбери в малоумниците преди да почнат да те съдят за сметката.

Автор: lillia   
Дата:   02-09-12 08:10

Ще те въртят с дълги жалби, молби и искания.
Но трябва да отидеш,нямаш избор, щото тея дела минават бързо и после ще ти искат и такса за дело и ще удвоиш сумата.

Автор: мара   
Дата:   02-09-12 10:14

баси, как може човек да се окаже, че има и сестра, и брат, че и цела армия...и сичките - курви!

Автор: wildheart   
Дата:   02-09-12 10:18

е Мароооо ти ги нагласи [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Mori13   
Дата:   02-09-12 10:19

Това със загубата на лична карта е опсана работа - у нас само с една лична карта може да се направят чудеса - то заеми се теглят, то догвори с мобилни оператори се сключват, то имоти се прехвърлят...
Загуби ли се лична карта, трябва веднага да се обяви за открадната. За всеки случай може и чрез държавен вестник за по-сигурно.[smilie18]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   02-09-12 10:52

.. По-добре сестра курва , от колко 300 кинта на Вивата да се дадат ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: Myth   
Дата:   02-09-12 11:16

Ако си отишъл още на следващия ден да я обявиш за невалидна, нема се пуашиш, нема да плащаш, ама както казаха, трябва да идеш да се разправяш, хубаво е да идеш подготвен, иди преди това до полицейското или от където могат да ти издадат удостоверение от коя дата , картата ти е обявена за невалидна. Отиваш във Виваком, пишеш там жалба или каквото трябва и прилагаш и копие от удостоверението.

Дата:   02-09-12 11:33

Ами аз още същия ден, който я изгубих (откраднаха в градски транспорт) отидох веднага в полицията и да я блокират, но кой знае дали са си свършили работата като хората. Допитах се до съвет на познат и ми каза, че ако искат да ме съдят Виваком, то тогава ще е по - зле за тях, защото се води невнимание, че не забелязали, че картата е неактивна и че е друг човек, поне така ми казаха. А аз, че ще отида до полицията и виваком утре ще отида.

Дата:   02-09-12 11:47

мда, проблемът на тея дела е че не викат човекът, ами направо получаваш честитка по пощата. Имах такъв проблем с една банка.
При мен за 800 лв. кредит, при това плащан с натрупани закъснения (кой да знае, че си натрупват закъснения в дни) получих честитка от частен съдебен изпълнител, при положение, че дори след като са ме осъдили, съм плащала 3 вноски без да знам, че съм осъдена и касиерките в банката са си ги приели, без да ми споменат, че има някакъв проблем.[smilie5]
Та платих общо 1600лв. с разноски по делото им. Сума ти ходения, до частния съдебен изпълнител, като се има в предвид, че това не беше задължение което е спряно да се плаща, а трупали закъснения от по 5 дни няколко месеца[smilie5]. Че подавах молби да ми приспаднат и тези 3 вноски, че добре че пазех бележките, защото нямаше да ми ги признаят, абе ужас. Та такова си и всичкото тук , за това викам бързай, че после става страшно.

Публикацията е редактирана (02-09-12 11:48)

Автор: TheBossBG   
Дата:   02-09-12 13:49

Лиле, не е точно така. Когато те осъдят по бързата процедура трябва да ти донесат в къщи известие. Или, ако не те намерят, да го залепят на видно място. Това се върши от служител на съда, т.е. не можеш да ги обвиниш, че са заинтересовани да не получиш известието. След като го получиш имаш две седмци срок да обжалваш. За целта е нужно само да напишеш в бланката "възразявам" и толкова. Няма изискване да обясняваш защо възразяваш. От там започва нормалната процедура. Съдията изпраща уведомление на ищеца, че ти възразяваш и той има 1 месец срок да заведе ново дело. На което ти отново ще бъдеш призован. Но в тоя случай можеш да представиш своите доказателства по случая. Говорил съм с доста хора адвокати, основният проблем при такива дела е, че хората се крият, не си получават известието, не отиват в районния съд да си подадат възражението и естествено отиват на съдия-изпълнител.
За конкретния случай, удостоверение от РУП, че на еди коя си дата си ги уведомил за кражбата и с това в офис на Виваком. Там вече ще ти кажат при кого точно да отидеш и да представиш тия документи. А те да си търсят служителя, проявил небрежност или е в комбина с някого.

Автор: burningice   
Дата:   02-09-12 13:57

Нали имаше подобни фирми, дето раздаваха дребни кредити срещу ЕГН и подпис, същата схема. В един момент се оказва, че трябва да връщаш малък заем, а не си теглил кредит.

Дата:   02-09-12 14:44

Автор: TheBossBG
Дата: 02-09-12 13:49

Да, донесоха вкъщи известие от пощата и не сл. лице, а пощаджийката. Обаче не беше от съд , а от частен съдебен изпълнител. Никой не се е крил. На всичко отгоре нямаше 2 седмици за обжалване , а 2 седмици за погасяване на дълга , плюс разноските по делото и таксата на съдебния изпълнител. Явно правата ми бяха ощетени, но тогава нямах пари за адвокат. Един хонороар би ми струвал още 400 лв. с неясен край и дълго проточване.

Публикацията е редактирана (02-09-12 14:45)

Автор: b0bb0   
Дата:   02-09-12 16:31

Как се блокира лична карта? То да е е банкова карта.

Автор: TheBossBG   
Дата:   02-09-12 16:39

Лиле, значи преди това са ви пропуснали явно. Тъпо е, но се случва. Аз вече втори път се разправям с топлофикация и процедурата е както съм я описал. Хубаво е, че те са тъпаци и са с запънали като костилка на задник, та като приключим сагата май ще построя комунизЪма с безплатното парно [smilie5]

Бобо, всяка банка(предполагам и големите фирми също) имат човек, който има достъп до БДС и може да се провери дали личната карта е действителна, а не открадната и обявена за такава. Просто за тия дребни суми не им се занимава.

Автор: ogimag   
Дата:   02-09-12 16:47

Заеби ги! Нали няма твой подпис под договор.

Нека да пробват да ми искат пари на мен ако не съм подписал. [smilie5]

Дата:   02-09-12 17:11

Ами още снощи проверих в сайта за личните карти, не помня адреса сега и там пишеше невалидна, а на новата си ми пише валидна. А за подписа на старата ми лична карта беше уникално лесен (все пак бях малък) [smilie18] и се копира лесно, колко му е да се е подписал някой с моя подпис. Казаха ми да ги съдя, защото си не си вършили работата както трябва и, че не са проверели дали са активни документите и да искам обезщетение за стреса, който са ми нанесли [smilie18]

Автор: riddick   
Дата:   03-09-12 10:28

Това по-яко от спамаджиЙските мейли, дето ти обещават готина нигерийска принцеса с хубава зестра. Сумата няма да е същата, ама поне ще го поосъдиш за някой лев[cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.