Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Екскурзия до Пирин/Рила - ПОМОЩ :)
Автор: sk.   
Дата:   31-08-12 13:20

Здравейте,
набързо решихме да си направим малка екскурзия до Пирин или Рила с няколко приятели! 100% съм сигурен, че има спиращи дъха места и дестинации, но само от снимките не ми се избира! Принципно си проучвам сам обстойно местата, но искаме да тръгнем утре и общо взето няма време за нищо. Бихте ли препоръчали място, хижа, екопътека, която да си заслужава!

Благодаря ви много!

п.с Ако има някъде писано по форума, и линк ще свърши работа :)

Отговори на това съобщение
 Re: Екскурзия до Пирин/Рила - ПОМОЩ :)
Автор: мара   
Дата:   31-08-12 13:26

ма за колко време, колко души, какво очаквате? много ходене, много купон, много снимки, много адреналин...?

Автор: vinse   
Дата:   31-08-12 13:29

Рила е голяма, можете да прескочите до Рилските Езера (част от пътя до Паничище е кофти, но другата част е доста добра). Може да се качите с кабинковия лифт от Боровец до Ястребец и после има има пътека (пътя за мусала) която води до езеро, на което му забравих името - пътя е лесен и при нормален ход се минава за час.
Над с. Бели искър има еко пътека която се вие около искъра - също лесен маршрут.
В Пирин като хванеш лифта от х Гоце делчев и се качиш до х Безбог има много пътеки за вървене - Поповото езеро, в. Безбог и т.н.

Дата:   31-08-12 13:36

Ами за сега сме 2-ма или 3-ма. Пътуването ще е събота по обяд с преспиване. И аз и другото момче, което е сигурно се кефим много на панорамни гледки, ждрела и тн, така че не сме претенциозни. Само че не сме опитни планинари, така че за предпочитане са леки/средно тежки маршрути. Тоест, такива, които не изискват специализирано оборудване за планина :D

Автор: promis   
Дата:   31-08-12 13:40

Ми стандартните в Рила са Седемте езера, Мусала и Мальовица...

Автор: мара   
Дата:   31-08-12 13:50

и трите са яко фрашкани с народ. аз бих избрала вероятно мусала, защото е относително лек, няма нужда от екипировка и времето, с което разполагате позволява да отидетепо един път и да се върнете по друг, което прави нещата тазнообразни и приятни, без да ги утежнява.
ся...тръгване по обяд е малко..ъъъ...странно, ама както и да е.
стигате до боровец, паркирате около началото на мусаленската пътека(тя е над курорта, добре обозначена) и тръгвате по нея. вървите в гора, малко скучновато, но леко, около 8 км. нощувате някъде горе - хижа ястребец, кафенетата около ски зона маркуджик предлагат също легла за по 10 кинта. ако носите палатки - опъвате ги, ама смятайте, че пада до около 5 градуса температурите. за нощувка в самата хижа мусала(тя е на още час ходене по равно) требе да се обадите поне седмица по-рано, така че тя отпада.
на другия ден рано тръгвате, минавате през хижа мусала, заслон леденото езеро и качвате върха. пътят не е тежък, но не е и горска разходка. има много гледки, езера - въобще - чудо!

към обяд се връщате до хижя мусала и тръгвате по пътеката към ситняково. пътят е към 2 часа и 30мин. ако сте много каталясали - слизате със ситняковския лифт, ако не - пеша. вероятно малко под колата.

Автор: vinse   
Дата:   31-08-12 13:59

Нема май да стане като сте го замислили, нощувката на хижа без предварителна резервация през почивни дни е почти невъзможна. Колкото пъти съм отишъл примерно на Езерата през уикенда толкова пъти е нямало места, тъй че освен ако не мислите да спите на палатки ще ви се наложи да тръгнете сутринта и да се приберете вечерта, другата опция е да спите в някое село, където със сигурност ще си намерите някои семеен хотел.

Автор: nemchev   
Дата:   31-08-12 14:07

От Безбог до попово езеро не ти трябва специално оборудване. Може високи обувки да си сложиш е едно поларче за всеки случай. Може да обиколоте и в. Безбог + Полежаните. Пак не трябва кой знае какво оборудване, само малко повече внимание.[smilie24]

Автор: ivjordan   
Дата:   31-08-12 14:38

Да кажа и аз - Седемте рилски езера, ако не искате да се чуствате като на панаир, ги забравете събота и неделя. Тъпкано с народ, шумотевица, прахоляк, опашка за лифта (поне един час). За мен това вече не е планина...
Мусала е добър вариант, но да сте на Боровец около 9,00 сутринта, хващате кабинковия лифт, отивате на върха, връщате се с лифта около 16,30 часа, спите на Боровец, другия ден със ситняковския лифт и разходка към хижа "Чакър Войвода".
Друг вариант - спане в Говедарци или на Гьолечица и разходка от ЦПШ (централна планинска школа Мальовица) до Йончево езеро, евентуално с продължение до Страшното езеро. Ако продължите до Страшното, се връщате през Ръждавица и хижа Мальовица. Пътеките са маркирани и по-скоро лесни. Има тук-таме и стръмничко, но не е болка за умиране.
Последния маршрут ще бъде и по-безлюден, ако това има значение.
Купете си карта, има в почти всяка книжарница за 3-4 лева.

Автор: didesignbg   
Дата:   31-08-12 14:53

Ще споделя, аз как планирах три дни с леки разходки.
Спане в Говедарци.
Ден първи ЦПШ от там до хижа Мальовица. Кондиционно.
Ден втори Рилски езера с лифта и панорамна обиколка.
Ден три Боровец, кабинковия лифт, хижа Мусала, Ледено езеро.
Подходих изключително консервативно защото бях с дъщеря си, която е на малко под две години. Смятам че по тези маршрути ще се справите. [smile]

Автор: tofo   
Дата:   31-08-12 15:51

Абе, я станете неделята по-отраншко. Събота на обяд не ми звучи гот. ЦПШ Мальовица - Йончевото - Страшното - х. Мальовица и - долу.[cool]

Дата:   31-08-12 17:09

Идеята е че съм на работа събота до обяд, а определено искаме да преспим извън София. Не се знае, може пък да хвана някой добър кадър в 5 часа сутринта примерно :)

Автор: nemchev   
Дата:   31-08-12 18:17

в 5 не точно, ама към 6 имаш реални шансове[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.