Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 За Асанж, Еквадор и нещата, които не трябва да се разчуват...
Автор: n1x0n   
Дата:   26-08-12 10:47

Снощи попаднах на този материал, свързан със събития, които някак са останали извън полезрението ми.

Атаката срещу република Еквадор

Интересен поглед върху това, защо една уж демократична, бяла държава се готви да щурмува посолството на друга суверенна държава в собствената си столица.

Отговори на това съобщение
 Re: За Асанж, Еквадор и нещата, които не трябва да се разчуват...
Автор: CyberGene   
Дата:   26-08-12 11:03

То имаше една темичка за Асанж преди седмица, писахме там малко, но нямаше голям интерес май...

Автор: n1x0n   
Дата:   26-08-12 11:07

Аз мисля, че ролята на Асанж в случая, е като ролята на Франц Фердинанд в Сараево... [smilie8]

По скоро става въпрос за назряващата битка между Европа и САЩ срещу Южна Америка.

Автор: mr_kras   
Дата:   26-08-12 11:15

Да не забравяме и Азия. Китай май вече почти държи финансите на Щатите.

Автор: kefalcho   
Дата:   26-08-12 11:21

n1x0n , интересна статия ! Ако имаш още линкове , пускай моля .
Не се интересувам от новини и политика но тука усещам някакъв живец и истина . Дано започнем да проглеждаме [smile] и дано се включват все повече хора.

ПП мнението ми е на пълен дилетант .

Автор: miTaka   
Дата:   26-08-12 11:28

"На 12 декември 2008 г. новоизбраният президент на Еквадор Рафаел Кореа (БВП около 50 милиарда евро, 30 пъти по-малък от Италия) официално декларира в директно излъчване по телевизията на целия американски континент, че „изтрива националния дълг, считайки го за „омразен”, тъй като е неморален; създаден е в разрез с конституцията, подтискайки народа, чрез измама. Убеждават ни, че което е закон, тоест е легитимирано, значи е правилно. Не е така: от днес в земята на Еквадор важи новият конституционен принцип, според който само което е правилно за населението може да бъде закон”."

Как ви звучи това?Ще се роди ли някога и в България такъв политик?[smilie11]

Май трябва да внимаваме къде да използваме понятието "бананова република"!

Публикацията е редактирана (26-08-12 11:37)

Автор: ntonev   
Дата:   26-08-12 12:28

Благодаря никсъне... [smilie24]

интересното е, че ние наистина спим [smilie2] - всеки затънал в ежедневието си и аполитичен, въпреки реалните политически игри и управление подтискащо много голяма част от населението. А тези които започнат да се занимават с политика, много бързо се притопяват в политически блата.
За пръв път чета нещо за Еквадорския президен... интересно е да се разбере за такъв характер.

... интересна тема!

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   26-08-12 12:30

90-те години. Имаше един текст в студентските ни сборници, в който автора напълно научно и аргументирано обясняваше, че България е страна от третия свят по много показатели. Бяха го оплюли и направили на 2 стотинки.[smilie5]

Автор: мара   
Дата:   26-08-12 13:28

допускам, че по-голямата част от хората изобщо няма да си направят труда да прочетат статията, а още по-малко ще си направят труда да сверят данни, където това е възможно. признавам си, че и аз не съм сверила, макар че на няколко пъти аха да пробвам. давам си сметка, че логиката ми е доста добра, но познанията ми по икономика - слаби. въпреки това намирам, че звучи сериозно, логично и обосновано.
п.п. впрочем с коментарите има един:

"13. siuvigi - Как може да сте толкова наивни, и толкова лесно дави хващат на въдицата?!
12:03

Джулиан Асандж е просто един измамник. по скоро е върха на айсберга на една измама. Ама като сте такива егоисти, сте алчни, и сте затрупани от материални и заробващи ви вещи как да видите толкова елементарни измами?!

И още от началото на изнесените факти лъсва измамата!
"Джулиан Асанж на 15 юни 2012 г. разбира, че за него е свършено. Намира се в Лондон. Английските агенти ще го арестуват следващата седмица, ще го отведат в Стокхолм, където на летището няма да го посрещне полицията на Нейно Величество шведската кралица, а двама офицери от ЦРУ и един американски дипломат, които на базата на специални официални договори, подписани от двете страни, ще приложат „правото за военна опция в случай на деклариран военен конфликт”, твърдейки, че Джулиан Асанж „активно се е намесил” във войната НАТО-Ирак, докато войната е била в ход."

Да бе те така действат агентите. Известяват този, който ще арестуват 1 седмица предварително, че да се укрие някъде хе-хе-хе-...колко сте лесни за манипулиране...не е истина просто...
цитирай
"

в друг един е споменат опитът на исландия, който също е интересен.

Дата:   26-08-12 13:42

още от сювиги:

14. siuvigi - И чрез Асандж, и чрез други клоуни като Обама, Камерън... въвличат цялото човечество в поредния фарс, поредния цирк!
12:24

Няма ли поне малко от малко мислещи хора на тази Земя?!!!

Абе как си я представяте тази работа:

"Благодарение (или по вина) на Асанж, чиято група държи всички записи от редица разговори между различни правителства на планетата, включващи САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Ватикана, в които се говори предимно за икономика."

Изобщо възможно ли е да ви и мамят толкова елементарно, толкова да са големи и очевидни лъжите и вие пак да се вързвате?!

Автор: ejel   
Дата:   26-08-12 13:45

маро, към "по-голямата част от хората" ли се обръщаш??

Автор: Freedman   
Дата:   26-08-12 14:09

Европа е медийно приспана ... и парализирана от "общите правила" ... много е интересно как след отказа на Еквадор да изплаща задълженията създадени от продажните управляващи, Бразилия, Аржентина и други страни от Южна Америка веднага застават зад нея и то не със заеми, натоварени с космически лихви, каквато единствена алтернатива в затруднени положения предлагат всъщност "самаряните" МВФ и ЕБ ...
Примера го има .. остава само някой на "стария" континент да го приложи ...

Дата:   26-08-12 14:37

в латинска америка всичко по начало е доста по-различно.

Дата:   26-08-12 14:39

на мен ми е много интересно но нещо не се ориентирам откъде да започна .
Може би ми хареса статията , защото чета неща , които преди време съм си мислил , като например : Откъде испанците са разполагали с толкова много пари , ама наистина много , ние буквално обираме трохите и пак живеем добре . Ами то и с гърците същото. И защо им спряха кранчето[smilie8]

Дата:   26-08-12 15:00

Изчетох цялата статия (чак сега всъщност) и то внимателно, за да я разбера.

Има прекалено много информация вътре, която на мен лично не ми е известна, вероятно ще трябва да се провери доколкото е достоверна. Така без източници ми седи малко като свободни съчинения, не че не може да е истина. Разбира се, ако информацията вътре е фактологически вярна, то всичко е логично. Обаче тонът на статията е леко напрегнат, почти истеричен и интуицията ми подсказва, че обикновено хора, пишещи в тоя стил, са склонни да стъкмяват факти, даже и да си ги измислят...

Изчетох и коментарите на siuvigi. От една страна може и да има право, но от друга - много слабо аргументирани мнения. Залага предимно на лични нападки от сорта на "много сте глупави, заслепени, ала-бала", което не му прави чест. А няколкото аргумента срещу текста, например този за агентите, които ще арестуват Асанж след седмица според мен е изсмукан малко от пръстите. Може пък след една седмица да се обяви резултатът от обжалването и да е ясно, че обжалването ще е отхвърлено, а Асанж арестуван, не е задължително буквално да го разбираме така все едно агентите казали на Асанж "приготвяй се, след една седмица идваме да те арестуваме", както едва ли не го изкарва той.

Автор: e-mil   
Дата:   26-08-12 15:05

Мали-и, как го прочетохте това? То така затрупано с брътвежи, че едва успях да разбера, какво иска да каже статията.

"В последните 40 дни от Южна Америка пристигнаха три силни отговора: а в Европа нищо не се каза."

Статията сериозно преувеличава. Дори аз, който рядко преглеждам финансовите новини имам бегла представа от слуващото се. Впрочем авторът греши - чекът на Кристина Кирхнер не беше за 12 млрд, а за малко над 2 млрд долара.
И новината веднага беше отразена. И у нас се писа:
Инвестор.бг
И Франс прес писа.
И Ройтерс също: "Банките трябва да върнат парите на хората".
Британският
Гардиън също подробно описа с цитати обвиненията на Кирхнер срещу международните финансови институции, ръкоплясканията на стотиците гости и т.н. Даже допълва с коментар на техния министър на икономиката публикуван в Telam (голяма аржентинска новинарска агенция), с който отхвърля изискванията на МВФ и Световната банка.
Да напомня, че The Telegraph е четен вестник, чиито ежедневно издание има над 500 хил. хартиен тираж и кой знае колко интернет импресии.

Такива новини рядко остават извън медиите, защото аржентинците си падат по шумни събития. В края на 2005 пак така направиха една огромна вноска по дълга си от 9.6 млрд и пак по-рано от крайния срок. Тогава същото направи и Бразилия с вноска по 15 млрд дълг.

А относно "всеобщата световна медийна цензура" - ами обвиненията на Кирхнер отдавна не са новина. От години я сравняват с Евита Перон, даже са измислили и термини - "кирхнеризъм" и "кристинизъм".
То няма голяма медия, която да не е писала и излъчвала репортажи за борбата и срещу "капитализма". Само преди няколко месеца национализацията на поделението на "Репсол" беше широко отразена. И въобще за протестите на Латинска Америка срещу света. Има ли някой, който да не е чувал за дългите речи на Уго Чавес?

* * *
"Решаващият удар срещу системата идва от една новина, разпространена (не случайно) на 4 август 2012 г. „Джулиан Асанж упълномощява испанския съдия Балдасар Гарсон..."

Авторът пак греши. "Случайно" стана в края на юли и пак го имаше в новините.
Гардиън
Ройтерс
Хъфингтън Пост
Yahoo News
Дневник
Монитор
БНР
Класа
Фокус
И всичките са от 25-30 юли. При това западната преса специално набляга, че новината идва от външния министър на Еквадор, а не от Асандж.
Може в Италия да са го разпространили на 4 август, но останалият свят е научил 10 дни преди това. [smilie5]

И не само новини. Има обширни коментари, дори в страна като нашата, чиято аудитория е леко встрани от бурните международни събития.
Капитал

* * *
Въобще като цяло фактологията на този Модилиани куца.
"По-точно, тя е първата страна от южноамериканския континент, и първата нация в света от 1948-ма година насам, приложила концепцията за „омразен дълг”"
И това не е вярно.
По-надолу пише, че Буш е отписал дълга на Ирак. Е, как така САЩ са приложили концепцията за "омразен дълг" през 2003, а през 2008 Еквадор станали първата нация, която я приложила?
И не е единствен случай. През 1953 Съюзниците отписват вземанията си от Германия пак като "омразен дълг" (odious debt).
А през 90-те МВФ стартира програма за сериозно намаляване или опрощаване на дълговете на най-бедните страни. Само че я нарече HIPS (Heavily Indebted Poor Countries). Но по същество много от страните имат именно "омразен дълг" натрупан от управлението на бившите диктатори.

* * *
"В Италия, например, никой не знае за битката (която скоро ще се превърне в открит бой) между Бразилия и ООН... Италия официално е изпаднала. Вече не е осмата сила в света, а девета. Задмината е от Бразилия. Затова на следващата среща на групата Г8 Италия няма да бъде поканена, а ще отиде Бразилия. Оттук и решението да се премахне Г8 и да бъде превърната в Г10. Хванали са се за гърлата."

Пълни глупости. Италия още преди 4 години призова Г8 да се разшири до Г14. Ройтерс цитира Джулио Тремонти, тогавашния министър на икономиката и финансите: "Не можем да чакаме повече... трансформацията на Г8 до Г14, да позволим на Китай да влезе, на Индия, Южна Африка, Мексико и Бразилия."
Може ли някой да повярва, че италиански министър ще каже подобно нещо и в Италия няма да се разбере?
За BRIC страните се говори от години. И от доста време се смята, че Индия, Бразилия и Китай ще изместят Канада, Италия и Франция от Г8. То не е новина.

Ако наистина някой иска да научава какво става е по-добре сам да търси новини и да мисли върху тях, отколкото да разчита на изопачените факти от някакъв италиански задръстен блогър.

Публикацията е редактирана (26-08-12 15:14)

Дата:   26-08-12 15:13

ами една подобна статич провокира към мислене и проверка на фактите. иначе аз лично изобщо нямаше да разбера повечето неща, щото не следя новините [smilie5] квото не се е случило у форумо - то изобщо не се е случило [smilie18]

Дата:   26-08-12 15:17

"ами една подобна статич провокира към мислене и проверка на фактите"

Ами очевидно не провокира.
Ето - Никсън, който иначе прави впечатление на разумен човек смята, че има всеобща световна медийна конспирация. А Кефалчо усеща в статията "някакъв живец и истина" [smilie5]

Дата:   26-08-12 15:21

... аз не претендирам за интелигентен човек [smilie25] и въпреки фактите , които си предоставил на мен статията продължава да си ми харесва [smile]

Автор: ejel   
Дата:   26-08-12 15:22

Автор: мара
Дата: 26-08-12 13:28

допускам, че по-голямата част от хората изобщо няма да си направят труда да прочетат статията, а още по-малко ще си направят труда да сверят данни, където това е възможно. признавам си, че и аз не съм сверила, макар че на няколко пъти аха да пробвам. давам си сметка, че логиката ми е доста добра, но познанията ми по икономика - слаби. въпреки това намирам, че звучи сериозно, логично и обосновано.

-------------

Такива изказвания "провокира"... И следва патетично обръщение към масите...

Дата:   26-08-12 15:26

е, колкото за медийната конспирация - не знам, но с всичките неточности(ако са неточности) пак е доста пълна с вероятни и достоверно звучащи неща. освен това именно фактът, че никсън я пуска за мен е фактор. никога не съм забелязала да издребнява глупаво [smilie5]

Дата:   26-08-12 16:03

"... но с всичките неточности(ако са неточности) пак е доста пълна с вероятни и достоверно звучащи неща."

Ами това е основен похват в пропагандата.
- Намираш подходящи факти в медиите;
- поднасяш ги с подходяща гарнитура от общи приказки: "В Европа нищо не се каза... В Италия нищо не се знае...";
- добавяш преувеличение - от 2 на 12 милиарда и "Хванали са се за гушите.";
- и хоп: обикновеният читател, който всъщност е минал покрай тези събития във вестника преди време, си казва: "Тц, тц... Гледай какви неща, а?"

Да, част от фактите са достоверни. Има ги в международната преса - и проправителствена и опозиционна. Просто авторът променя леко другата половина и ти ги поднася като конспирация.

Освен това в Интернет често влияе авторитетът на някой форумец. Ти не допускаш, че Никсъна може да е бил зает и да не е чел новини. Затова си казваш: "А-ха, щом той смята, че британците се готвят да нападнат еквадорското посолство, значи е така."
Всъщност единственото, което се знае е, че Великобритания заплаши да нападне посолството. Което в дипломацията е съвсем различно от "готви се".

Разликата е следната. Те се позовават на Закона за дипломатическите и консулските територии от 1987, който бе приет заради стрелба от либийското посолство към протестиращи на улицата. Само че стрелбата от една територия на друга, може да се смята за акт на война. Докато с бежанците не е така.
Още повече, че засега официалната позиция на на САЩ е, че Асанж е проблем само на Великобритания и Швеция. Силно е съмнително дали британците ще влязат в посолството само заради един човек.

Дата:   26-08-12 16:20

е, ся ако ти искаш да ме четеш като дявола евангелието - свободен си да го правиш [smilie5]
истината е, че нещата много миришат. съгласен ли си?
освен това аз проечтох това, което ти каза и го взех предвид за собствените си изводи. не си падам особено по правенето на изводи от възможни грешни предпоставки, както и по категоричните обобщения.

Автор: miTaka   
Дата:   26-08-12 16:28

Емиле, не можем да бъдем като теб всестранно развити,НО за такива като мен статията беше много полезна.Въпреки някои неточности,като цяло фактите са много близки до истинските, което не ги прави неверни!

Дата:   26-08-12 16:32

Съгласен съм с Мара, има много неща, които миришат, и по другата тема това писахме. За мен това е достатъчно да не мога да взема категорична позиция.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.