Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Какво според вас е подходящото висше образование за жена.
Автор: dideron   
Дата:   16-08-12 07:24

Дъщерята на моя приятелка трябва да кандидатства догодина и ми се струва че доста лековато подхождат по въпроса.
Та според вас ,какво е висшето образование ,което би позволило на една жена да се реализира успешно в живота.Знанието на чужди езици за мен е абсолютно необходимо,но това си е за каквато и да е работа.Кои са успешните професии за жена.Това е доста условно ,но все пак.[cool] Приемаме че няма профилиране от средното образование,изхождаме от обикновена гимназия.
Опитвам се да задам тоя въпрос и във форума на БГ мама ама нещо не мога да намеря как се влиза във форума им.[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво според вас е подходящото висше образование за жена.
Автор: diandimov   
Дата:   16-08-12 07:31

За жена... образование...

Бе нещо на стол да е, че да й стане голям задника.

Автор: harvester_vn   
Дата:   16-08-12 07:34

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   16-08-12 07:37

Димов твоите постове са безкраен източник на мъдрост.

Автор: arakiss   
Дата:   16-08-12 07:42

винаги съм смятала, че човек учи това, което го влече...
ама може и да бъркам [smilie2]

Автор: harvester_vn   
Дата:   16-08-12 07:49

На Димов не знам какви са му постовете, ама тоя твоя първия.... направо е за номинация за нобелова награда за глупост.

Автор: falcon   
Дата:   16-08-12 07:52

Икономика или право. първото дава възможност за кариера с финанси и самостоятелност, второто дава възможност да си връща на гадните мъже[smilie18] [smilie18]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   16-08-12 07:54

Първо да си избистри какво и се отдава, после какво иска или с какво иска да се занимава реално и после да кандидатства. Дори да желае нещо с цялото си сърце, в смисъла на "мечтаех си от малка", може да последва разочарование, но това е вече на ниво "живия живот" и "практика". Защото в България всичко е бутафория.
Да слуша себе си.
Тия вълни от последните няколко години, където децата гледат "пачката", да ги пропуска. Говоря за навиране в програмиране, архитектура, ВиК или каквото и да е, но на принципа, че в момента се правят "големите пари" от специалността. За 5 години може да фалираме 5 пъти като икономика, което хич не е невероятно.[smilie7]

Автор: diandimov   
Дата:   16-08-12 07:57

Може и кранистка.

Автор: christal   
Дата:   16-08-12 08:04

Публикацията е редактирана (13-09-12 16:20)

Автор: asahi   
Дата:   16-08-12 08:38

Въпросът е №1[smilie24]

Автор: CyberGene   
Дата:   16-08-12 09:06

Доста хора биха се съгласили, че ако една жена може да готви невероятно добре, (като акцентът е на "невероятно", тъй като средно или прилично добре могат да се научат да готвят доста жени), то тя би се "реализирала добре в живота". И тук идва въпросът - защо няма университети по готварство [smilie8]

Автор: GuitarString   
Дата:   16-08-12 09:10

Аз ако бях на нейните години бих си задала въпроса колко искам да изкарвам и съответно да преценя какво мога да инвестирам като време и пари в това образование и да избера нещо оптимално. Не знам доколко обаче подобна гледна точка е възможна в България, където все още има някаква относителна несигурност. Поне аз навремето изобщо не бих могла да си представя да мисля по този начин. Завърших това за което мечтаех, но не съм убедена, че е бил правилния избор. Много е важен прагматичен съвет от човек с опит и визия.

Автор: мара   
Дата:   16-08-12 09:11

ЩОТО Е БУРЖОАЗЕН ПРЕДРАЗСЪДЪК [smilie5]
освен това днес е почти петък
освен това мисля, че авторът на ртемата се егава: "Опитвам се да задам тоя въпрос и във форума на БГ мама ама нещо не мога да намеря как се влиза във форума им.[smile]"

а разбира се, димов е прав, даже и седнал, пак е прав [smilie5]

Автор: lillia   
Дата:   16-08-12 09:15

Много интересни мисли авторе. Напълно жената в подтекста изглежда като бездушно същество.
Оставете жените сами да преценят какво им се прави.
Аман от сексисти.

Дата:   16-08-12 09:56

Лили ,Лили може ли да задам уточняващ въпрос-колко от завършилите висше образование жени работят по специалността си и са успешно реализирани.Защото аз познавам доста продавачки и чистачки с висше образование.Дори според мен 80% от специалностите в университетите са просто глупости на търкалета с модерни имена като мениджмънт ,дизайн ,екология и други бля-бля бля създадени просто да се усвоят едни пари .Много ме дразни една досадна реклама по радиото където рекламират някакъв колеж и там се казва че давали диплома за професионален бакалавър.Е аз любител-магистър ли съм да му таковам............И шашкат децата с някакви думички като маркетинг мениджър.
Това доста ми напомня за оператор на биологична единица.
Просто се опитвам да свържа идеята за образованието с идеята за бъдещата реализация.Ако това е сексизъм значи съм сексист.
мисля ,че е по-добре възрастните да дадат някаква насока,защото дете на 18 години няма необходимия житейски опит да взема самостоятелно такива решения.

Автор: asahi   
Дата:   16-08-12 10:15

Всичко, казано за жените, важи и за мъжете. След като в американската армия има жена-генерал-лесбийка място за разделяне на половете вече няма.

Автор: lillia   
Дата:   16-08-12 10:19

Автор: dideron
Дата: 16-08-12 09:56

Това не е шах, за да нареждаш пешките и да им мислиш ходовете. Като го схванеш, ще разбереш, че 18 -годишното "дете" има акъл да мисли, пък ако няма и адвокат да стане все тая.

Автор: kletnenn   
Дата:   16-08-12 10:29

dideron написа:

> Дъщерята на моя приятелка трябва
> да кандидатства догодина...........

Трябва ли, наистина?[smilie7]

>защото дете на 18 години няма необходимия
>житейски опит да взема
>самостоятелно такива решения.

Мисля, че липсата на такъв не е задължително минус. А решенията определят нейния живот и в този смисъл изборът трябва да е личен.
Успех на дЕтето каквото и да захване.[beer]

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   16-08-12 10:34

dideron написа:

> Лили ,Лили може ли да задам
> уточняващ въпрос-колко от
> завършилите висше образование
> жени работят по специалността си и
> са успешно реализирани.

Една от причините за това е точно тази, за която си пуснал темата - намесата на мама и тате, та детето да взима повече пари и т.н. Т.е. родителската представа за успешна реализация. Ако детето се насочи към нещо, но то не му е интересно, едва ли ще се реализира успешно, та дори и да се насили да влезе, то ще е само защото е "добро дете". Първо, защото няма да му е интересно да го учи и ще взима изпитите някак си, но в главата няма нищо да остане. Тук успешната реализация няма да се получи по обективни причини - дори и с образованието, този човек не е специалист. А ако научи нещо, няма го работи с кеф, ще си намери някоя длъжност някъде да трупа трудов стаж и да чака пенсия. Защото и аз познавам две юристки - едната продава дънки и пече кебабчета, другата работи като секретарка... И двете са достатъчно умни, имат багажа да се реализират, ама... Да, можеш да се сетиш - насочени към тази професия от семейния съвет.

Публикацията е редактирана (16-08-12 10:35)

Дата:   16-08-12 11:15

Асахи уважавам мнението ти ,но мисля ,че не си напълно прав.
От 94 година съм по заводите,досега жена-инженер ,която да се занимава самостоятелно с разработки,конструиране ,технологии не съм видял.Те са набутани в някакви такива странични нишички,като охрана на труда,помощник на началника на ОТК,а бе колкото да се водят на работа.Освен това от всичките ми колежки от университета нито една не работи по специалността.

Клетнен -да,мисля,че трябва.Образованието дава възможност за развитие и усъвършенстване.За мен то е необходимо но не е достатъчно условие за реализация.В много професии поради развитието на техниката и технологиите човек се учи цял живот.

Овчарчето Калитко-успешната реализация не е свързана само с многото пари.

[smile]

Автор: chavdarpg   
Дата:   16-08-12 11:25

Това че е жена не е ли професия [smilie5]
Какви висшистки познавам аз, по цял ден се шматкат наляво и дясно, и печелят повече, от тези които бачкат....

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   16-08-12 11:29

dideron написа:

>
> Овчарчето Калитко-успешната
> реализация не е свързана само с
> многото пари.
>
> [smile]

Е то успешната реализация не е свързана и с висшето образование. Успешната реализация е вид самоусещане, а не усещането на родителите. Човек се е реализирал успешно ако е доволен от себе си, това което прави му доставя удоволствие. Но успешна реализация по начина, по който ти го мислиш - в повечето случаи е оксиморон. Да, може да стане, но родителите трябва да познават детето си, неговите таланти, умения, влечения. И не да го насочат, а да се опитат да провокират интереса му. Но това не става с бгмама, фотофорум и други такива трибуни. За таб успешната реализация, струва ми се, е да могат родителите да кажат - дъщеря ни стана лекар, адвокат, космонафт... А това, че тя е лекар, ама не лекува, а ходи да убеждава колегите си да изписват еди кое си лекарство, т.е. си е вид търгаш, не се брои...

Автор: Mori13   
Дата:   16-08-12 11:34

Да стане сис админ - там почти няма жени и може да се прочуе. Проблема е, че за тази работа трябват много обширни технически познания по климатици, копири, осветление, прахосмукачки, ВиК и пр., както и здрав кръст, че много носене пада.[smilie18]
Преди години монтирахме някви системи в една банка, където течеше ремонт здрав. Имаше една бригада разрушители, които къртеха и чупеха всико което трябва. Тартор на бригадата беше една мома, около 130 килограма. Та по едно време тия се упражняваха да блъскат по една тухлена стена с боен чук. Накрая мадамата каза - бегай оттук! - и като хвана чука и го завъртя, с 4 удара помля стената, след което остави на мъжте да доразчистват отломките.
Та кво да ви кажа - няма професии, в които една жена да не може да се реализира успешно. За някои дори не и трябва да е слаба и красива. В Общия случай обаче, ако не е слаба и красива, ще трябва да бачка доста повече.[smilie18]

Автор: sirkhann   
Дата:   16-08-12 11:36

Дайте снимка на момичето най-накрая [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.