Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна
 Новият капитализъм
Автор: serjy   
Дата:   13-08-12 21:38

...да продължим темата...

Какъв трябва да бъде? Какво трябва да се промени?

Отговори на това съобщение
 Re: Новият капитализъм
Автор: asahi   
Дата:   13-08-12 21:41

Добре, че не зависи от нас.

Дата:   13-08-12 21:44

от вас - да [smilie5]

Автор: TODD   
Дата:   13-08-12 21:44

Аз не съм я чел но в населението е проблема !!!

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: Krassy   
Дата:   13-08-12 21:48

От вас - да [smilie18]

Яко казано [thankyou]

Дата:   13-08-12 21:49

след дълго и мъчително мислене и дълбок анализ на политико-икономическите и духовни отношения между хората, стигам до извода, че проблема не е баш у ората, а си е в управлението.

Дата:   13-08-12 21:50

Ние сме извънземни, а управниците са аборигени.

Дата:   13-08-12 21:52

В управлението .... оти има кой да ги търпи .Ако населението е свястно управляващият нема де да оди .

[cool]

Дата:   13-08-12 21:55

рибата мирише от към главата и кучето скача според тоягата. то ясно, че всичко е свързано, но спазването на реда и законите е прерогатив на държавата. тя не случайно преследва саморазправата, но трябва да натискаш и от другата страна. не може само праведните да притискаш и да им отнемаш всички механизми за самозащита, а на престъпника да предоставяш защита с цялата сила на закона [smilie23]

Дата:   13-08-12 21:59

"но спазването на реда и законите е прерогатив на държавата." - е, чак пък прерогатив [smilie10]

Що не извършиш няколко престъпления и да те видим как ще те защити държавата? Теб лично, дето го твърдиш.

Дата:   13-08-12 22:04

не ми е в кръвта да съм престъпник ... НО темата е за друго все пак [smile]

някой няма ли да обясни за дуалистичната природа на парите и да си дойдем на думата.

Дата:   13-08-12 22:13

Граждански арест ?????

[cool] [cool] [cool] [cool]

Дата:   13-08-12 22:24

що не [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   13-08-12 22:37

Струва ми се, че много хора някак си им действа успокояващо да търсят причините някъде другаде, но не в себе си. Така ако може някой да е виновен за собствените им проблеми - примерно ако може да е управлението, космоса, космите и т.н.
Някак си стоварваш тежест от плещите си, когато след дълго и мъчително мислене и дълбок анализ изведнъж прозреш, че всъщност проблемът не е у ората, респективно у тебе, ами е у управляващите!
Еврика и заспиваш спокойно.

Ей тва е положението друго яче казано от г-н Уотърс и Петя Дубарова.

Текат минути, часове и дни
в безспирен бяг безследно отлетели.
Как страшно в тези четири стени
ти блъскаш своите мисли посивели.
И чакаш някого. Но идва ден,
когато по пътеки осветени,
от блясъка на слънце озарен,
с изопнати от дъжд прохладни вени
ще спреш за миг внезапно покосен
от мисъл: Младостта е изживяна,
и как ли ще признаеш ужасен
пред себе си, че тя е пропиляна.
И истински все още неживял,
денят ти сив отмерва пулс последен.
И времето ще сграбчиш ти без жал
със трескави ръце и ужас леден.
Към слънцето с пресъхнали очи,
съсипан, прежаднял ще се катериш.
Но слънцето жестоко ще мълчи
и нищо ново няма да намериш,
защото си съвсем обикновен човек
на средна възраст.

Публикацията е редактирана (13-08-12 22:37)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   13-08-12 22:48

много суицидно [smilie10] [smilie21]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   13-08-12 22:54

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Много бързо ловите влакчето за Новия Капитализъм. Чекайте бе. Дайте шанс на Стария Капитализъм да прокара. Кви сте такива нервни и бързащи[smilie7] [smilie21]
Ей богу, в тая държава ако всичко ставаше само с приказки, постове и лалане, досега да сме в Топ 3 по всекакви показатели[smilie21]
Не знам за вас, ама на мен ми писнаха тия теми. Дъвчат се едни и същи неща и ефекта е по-лош от нулев...

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   13-08-12 22:59

добре де, за това, че с керпич небостъргач не става, съм съгласен и не веднъж съм заставал зад тази теза. думата ми е за капитализма.

може ли да си продължаваме безгрижното консуматорско съществуване или трябва да се смени философията на потреблението? стоките да станат значително по-скъпи и по-качествени-дълготрайни? трябва ли определени борсови инструменти да се сложат под контрол? трябва ли "социална помощ" да получават хора в идеално здраве, способни на труд?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   13-08-12 23:03

Ама ти за Нов Световен Ред ли?[smilie7] [smilie21]

Дата:   13-08-12 23:04

ааааа [beer]

Дата:   13-08-12 23:06

Измисли и ново име.

Дата:   13-08-12 23:08

комунизъм се изтърка... [smilie8]

Автор: Mori13   
Дата:   13-08-12 23:32

Бе не знам, ама вие замисляли ли сте се как е живял човека преди много години. За това, как целодневно е трябвало да работи, за да си осигури необходимите храна, подслон и оръдия на труда. Тогава безплатен обяд не е имало. Сега колко хора има, които по цял ден кибичат в някой хладен офис, проведат няколко телефонни разговора, препродадат малко стока, цъкат по няколко часа в нета и накрая удовлетворени от големия си труд се качват на лъскавата си кола и си отиват в нагласения апартамент. Е, дали наистина тези хора реално произведоха еквивалента на благините си - далеч не. Всъщност го е произвел някой мизерник в бедна експлоатирана страна от третия свят. Някой, който работи целогодишно без почивка за едното ядене. Ей това е основата на капитализма. Първоначално мизерниците са били граждани на същите тези държави, но лека-полека това е изнесено и умело скрито. Така капитализма придобива човешко и социално лице, че дори и социалистическо, граничещо и дори надминаващо социализма в източния блок. Това променя ли системата - не. За беда балъците рано или късно свършват, нови територии и ресурси за завладяване няма и настава криза. За беда тази криза вече е сериозна и няма да сее реши без нов световен ред - ред в който ако не работиш, няма да ядеш - като в мравешкото царство. За беда старите мастодонти няма да си идат без кръв.
Скоро ще дойде и края на разточителството - суровините не достигат, колонията с бактерии изяде манджата в петриевата паничка. Ще трябва да се икономисва, ще трябват нови технологии. Всичко това ще шродължи, докато не открием начин за пътуване надалеч в космоса и ограбването на нови ресурси от чужди планети или докато не открием технология, която позволява да синтезираме всичко с помощтта на безкрайната енергия на космоса. Но все са много далечни моменти.
Дотогава, глад, мизерия, войни, безмилостна конкуренция и нисък стандарт за мнозинството.
Ако разни благодетелстващи държави си мислят, че тях това ще ги подмине, много се лъжат - просто за тях това ще настъпи малко по-късно.

Автор: slivenski   
Дата:   13-08-12 23:42

Автор: TODD
Дата: 13-08-12 22:13

Граждански арест ?????

-----------------------------

Бе то добре, ама от гражданския арест, до гражданската екзекуция пътят е кратък. Особено, когато материалът не само не осъзнава смисъла на закона, но и не изпитва достатъчен респект към него.

[smilie21]

Автор: gorbi   
Дата:   13-08-12 23:42

Мори Нострадамуса... [smile]

Автор: b-w_devil   
Дата:   13-08-12 23:49

Интересно - колцина от вас се виждат като ЗАСЛУЖИЛИ ГЕРОИ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД!!?
(Нъл така бе некогишното определение...)
[smilie25] [smilie21] [smilie25]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.