Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Интересна форма на рекет
Автор: HP   
Дата:   03-08-12 18:04

Интересна идея за събиране на средства са измислили ВиК.
Историята - минава инкасаторката за проверка и отчитане на изразходваната вода и заявява, че водомерът е повреден и трябва да се отремонтира. Нормално-техника е, нормално и да се поврежда. Заявява ми , че след около месец ще дойде техник, ще свали водомера, аз трябвая да гго занеса във ВиК, после като е готов, да отида да го взема и да чакам техника да дойде да го монтира.Схемата е интересна, ама на фона на всичката простотия даже не ми се коментира.
Та минава около месец, пристига един депресиран мрънкащ субект, който заявява че много трудно се сваляли водомери и т.н. /което мен въобще не ме интересува/. Сваля водомера и записва показанието му в протокола. Но когато мина инкасаторката аз също му записах поканията и ааа, изненада-показва изразходени 9 кубика. Казвам на мрънкащия сладур, че неработещ водомер едва ли ще покаже нормалното за месеца потребление, той заявява, че това не го интересува, той само сваля и поставя водомери. принципно и той е прав и аз се понасям към ВиК. Там-изненада, комшията от съседен вход и той с водомерчето и чака пред гишенцето. Кво му има , питам аз, ами казаха, че е развален и ето , нося го. Така, почва да ми става интересно как така се развалят по едно и също време и за да стане още по интересно, още един юнак от нашия блок цъфва с водомера. Идва моя ред, някаква очилата лелка , на видима възраст над 60-те ме пита "Вие за какво сте?" . Обяснявам кротко, че нося за ремонт работещ водомер, тя клепа разбираемо и вика, ние ще го проверим ей сега и ако е повреден , ще го ремонтираме и след половин час ще си го вземете. Питам колко ще струва ремонта, отговора е ОКОЛО 26 лв. Почвам да се изнервям и казвам, че около 26 лв. е и 2.80, зависи как ще го погледнеш. А ако му няма нищо, питам аз. Ами ако му няма нищо ще ви вземем 13 лв. за профилактика. Чакай сега малко, аз проблеми с водомера нямам, ако се окаже , че и вие нямате, защо да ви давам 13 лв. за профилактика???
Ами ако е развален??? -наежи се лелчето.
Ами ако не е???? -наежвам се аз.
Оставям водомера, след половин час пак съм там. Ами то се оказа, че водомера работи, дайте ми 13 лв. за профилактика.
Давам аз 13 лв. щото и да дигам скандали лелката ще клепа, аз ще се ядосвам и ще си стоя без вода.
Прибирам се аз и срещам комшията-на него му взели 26 лв.
Бе много интересно-моя работи, праивха му профилактика за половин час, неговия развален отремонтираха го за половин час.
Забелязвам една странна тенденция напоследък подобнои дружества да си измислят всякакви безумия, за да взимат пари. Почва да ми писва и ако сега има служебно написана вода за месеца, ще се съдим с ВиК, просто за лично удовлетворение

Отговори на това съобщение
 Re: Интересна форма на рекет
Автор: marchello   
Дата:   03-08-12 18:13

[smilie2] [smilie9]

Автор: tofo   
Дата:   03-08-12 18:17

Над 500 кубика или 5 години подлежи на проверка.[smilie8]

Дата:   03-08-12 18:22

ами няма, нито 500 кубика, нито 5 години -миналата година го смениха

Автор: iva_drag   
Дата:   03-08-12 18:23

А чий е водомера принципно?
Ако е мой - защо пък на тях да го давам да го проверяват и ремонтират ?
Ако е техен - ми да си го проверяват, ремонтират и каквото още искат за тяхна сметка ...

Автор: tofo   
Дата:   03-08-12 18:25

НР - тия са за бой...[smilie8] Как ще го преглътне тоя водомер - не ми е ясно...[smilie9]

Автор: Vinsent   
Дата:   03-08-12 18:30

Има някакъв закон, че водомерите на всеки 5 години трябва да се проверяват дали са точни. Непрекъснато ни атакуват от някаква фирма и напират да ни проверяват водомера за 28 лв. [smilie9]

При водоснабдяването има два търговски субекта - фирмата снабдител и от друга страна потребителите. Фирмата снабдител по никакъв начин няма да се мине, защото тя отчита освен личните водомери и централния за блока. Ако личните показват по-малко от центрания, разликата се разпределя допълнително между потребителите. Т.е. ако има неточни водомери, това е проблем само на разпределението между потребителите, но не и в търгоските отношения с доставчика.

Е, някога, някои гяволи са решили да събират лесни пари, гласуван е накъв закон и от тук нататък досадниците непрекъснато нападат. [smilie9]

Колко лесно би могло да се направи контролна проверка. Свързват си някакъв техен тариран уред към чешмата, пускат да изтечат 10-20 литра и сравняват показанията. Ако има разлика, само тогава да се разпломбира, сваля, ремонтира, отново поставя и пломбира водомера. Дори може още по-лесно с една кофа с определен обем. Пусни водата до напълване и сравни.

Не знам дали онея от защита на потребителите евентуално биха искали и могли да направят нещо по този въпрос! [smilie11]

Дата:   03-08-12 18:38

Аха, стана ми ясно:

...От юни 2007 година е в сила нормативна промяна, според която, ако водомерът е монтиран на инсталацията до 2 години след първоначалната проверка, и отговаря на всички други показатели за изправност, валидността на тази проверка е 5 години...

http://www.sofiyskavoda.bg/SVDocuments/Individualni%20vodomeri.pdf

Някои приближени на тройните бандити са се облагодетелствали от 2007 насам. [smilie9]

Дата:   03-08-12 18:38

Хитро са го измислили- всеки месец на 10% от абонатите да бутнеш тоя номер смятай за какви пари иде реч. Тъкмо ще си изкараш годината и всички ще са я отремонтирани, я профилактирани. Догодина, живот и здраве пак

Автор: tonitka   
Дата:   03-08-12 18:46

А мен пролетта как ме извъртяха да им платя 300 лева за стари неплатени сметки не е истина направо![smilie5]
Звъни ми телефона един ден, вдигам, някакъв педалски глас ми обяснява че бил от ВиК и съм имала неплатени сметки за 300 лева и направо започва да ми се кара, как съм я мислела така. Естествено побеснях и доста грубо се наложи да му взема думата. Казвам му аз, че проблема не е мой защото от 9 години водата ни се плаща от разплащателна сметка. Да ама не, има неплатени сметки от 5 години. Ходих до банката и се оказа, че наистина има такива. Фитката инкасаторка понеже я мързи да минава всеки месец си правила свободни съчинения и пускала фактури за по 2-3 месеца наведнъж. Естествено парите по сметката не са стигали, но нито ВиК са ни осведомявали за неплатени сметки, нито банката. Оня педал пак ми звъни да ме плаши че ако до седмица не внесем парите щели да ни пращат сульо и пульо. Казах му че в такива случай пускам аз жалба и ги съдя за некоректност и квото измисля. Оня се поуспокои и кандиса да внесем парите на 3 пъти. Понеже най-прясната сметка беше последна за 150 лева / 6 месеца инкасаторката не е минавала и натряскала всичко на куп/ реших да я оставя за десрет и внесах първо най-старите, преди 5 години. Нали съм си карък малко след това разбрах, че неплатени и непотърсени сметки имали давност 2 или 3 години беше. Напарво ми идеше да си отхапя от някъде от яд, че педала ме прекара.[smilie5] [smilie22]

Дата:   03-08-12 18:58

тва жена да я прекара педал си е напраууууууу [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: krist   
Дата:   03-08-12 19:00

3 години:

http://lex.bg/laws/ldoc/2121934337

чл. 111, т. В

На родителите ми в момента се опитват едни боклуци, които са изкупили от Виваком тяхно задължение от преди 5 години да им искат пари..

Иначе с ВИК и аз преди няколко години като се нанесох в новото жилище, не помня всички подробности от казуса сега, но бях викал техен човек да удостовери на място, че не съм ползвал вода откакто съм се нанесъл - пломбата ли гледа, не помня, за което платих и 10 лева да дойде тоя. И след месец - хоп някаква сума, май 30 кинта задължения, които бяха на предишния собственик ли бяха, или за периода откакто го бях купил докато оня го видя, не помня, но си бях в правото. Ходих сто пъти да се разправям - то не бяха писмени молби, не бяха устни уговорки, не бяха чудеса.. Не съм за 30 кинта, но за принципа. По едно време даже техен служител ми каза в прав текст, че с айдуци на глава не се излиза и да си платя.. Е, разбрахме се накрая и не платих.. Освен ако не са ми го разхвърляли после равномерно по следващите сметки[smilie18]

Публикацията е редактирана (03-08-12 19:02)

Автор: tonitka   
Дата:   03-08-12 19:01

....не е смешно, че и пари дадох! Ти недей, направо ми идеше да отида и да го разчекна тоя![smilie22]

Автор: asahi   
Дата:   03-08-12 19:05

Тези ги отсвирвам по дефолт от поне две години. Даже от половин година си кореспондирам с инкасатора с бележки. Той слага съобщение, че ще идва на определена дата, аз му лепя бекежк ас показанията на звънеца ми. Досега не сме имали проблеми.

Автор: krist   
Дата:   03-08-12 19:07

да, но май на поне всеки 3 или 6 месеца ли беше, трябва да свери дали не си го лъгал..

Дата:   03-08-12 19:14

не е решение да нокаутирам някой, макар по цялата верига да има толкова желаещи.
Звънях на Комисията за защита на потребителя, от там депресиран и депресиращ мъжки глас ме уведоми, че ще ми се обадят на ТОЗИ номер да ми кажат какво да правя. Обадиха ми се ... на другия ден.
Бе то няма такава пародия на държава бе, седнали сме да си играем на държава и да се правим на европейци.

Автор: tricky8600   
Дата:   03-08-12 20:14

Уф, май в цяла България са почнали по едно и също време. И ние ги носихме за "профилакатика" пак за 13лв на водомер. Лелката във ВиК при получаването на водомера пита директно:

-Ако е повреден да го ремонтираме ли?

Моята жена директно отказала след като разбрала, че ремонта е около 20лв и... машинката се оказа работеща.

Новите водомери били на цена от 26 до 52 лв.

Интересно ми е ако си бях купил нови водомери какво ли щяха да ми вземат. Или щеше да има безплатен демонтаж и монтаж.

Автор: victory13   
Дата:   03-08-12 20:34

[smilie18] тея ме хванаха най-после след 22години [smilie18] този април стана работата, директно смених и 2-та водомера, защото : [smilie18]
преди 7-8 години беше първата вълна на тези проверки и смени, ако се налага... та чинно свалям единия водомер, и го нося на проверка... оказва се, че не работи [smilie10] , и да си платя 28лв [smilie10] ... направо бях побеснял, смених го, и оттогава по схемата на асахи [smilie18]
сега като смених студения, беше над 1300 кубика, от тези, със въртящите се стрелкички [smilie18]

Автор: serjy   
Дата:   03-08-12 21:03

моят водомер наистина се оказа с дефект. при слаб дебит на водата не отчита нищо. казаха, че трябва да го сменят или ремонтират, казах добре елате... и до сега никой не е идвал, вече две години така.

Дата:   03-08-12 22:12

В колекторските фирми май има доста олигофрени.

Някакъв домашен телефон, чийто номер отдавна съм забравил се води на мое име. Обаждат се от такава колекторска фирма, бил съм дължал 45 лв от такси. Не се сещам за какво става дума, ама на другия ден си правя справката и разбирам. Това е примерно четвъртък. Страшно съм натоварен, нямам време да се занимавам с това и си казвам следващата седмица пътем ще отида да ги внеса някъде тези 45 лв. В понеделника сутрин ми се обаждат отново. Опитвам се да обясня разбрано, че до ден-два ще изчистя задължението. Държи ми такъв заплашителен тон, че не издържам, тегля им най-изразителната възможна майна и и затварям телефона. След ден си оправям задължението.

Абе, това идиоти ли са? За 45 лв да ме заплашват с лихви и съд!? [smilie18]
Тези хора не са хората, които могат да събират задължения, това са просто кретени.

Заради този случай сериозно редуцирах отношенията си с Вивател. [smilie5]

Дата:   03-08-12 22:22

абе навсякъде идиотия, то малко поне някъде да се хванеш да има нещо нормално, ами то няма

Автор: gorbi   
Дата:   03-08-12 22:35

А, Вивател си дават задълженията на някакви кретени, дето звънят през ден за пари :) Имах да завършвам някаква сметка с телефон на изплащане - 168 лева... Аз ги плащах през месец през два като имам път към мола.. Единият път минали 3 месеца, те закрили сметката и я дали на тия събирачи... Ако не бяха я дали аз щях чинно да си я платя, обаче сега ги отсвирих и всеки път като ми се обажда мацката и им се подигравам и я правя крива... Просто ме вбесява отношението им - за 168 лева разговарят с такъв тон с мен, с какъвто никой не си е позволявал.. За това и няма да си платя и ако трябва ще се съдя, само заради едното удоволствие... [smile]

Дата:   03-08-12 22:36

бе толкова са изнагляли всички, че където и да отидеш, отиваш с идеята да се караш с някой, после що имало негативизъм. Ами те те изкарват от нерви, кво да има [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   03-08-12 22:37

Така са обучени, споко.

Автор: gorbi   
Дата:   03-08-12 22:45

ми да си ги обучат другояче... Мен не ме вълнува как са обучени и с какви кретени си имат работа "цел" ден.
С мен нямат право да разговарят по този начин.

По същия начин отсвирих и джет кредит.. Плащах си всеки месец, взех мултимедиен прожектор и нямах пари в мен, а мацката от джет беше позната и казва - вземи на изплащане - 68 кинта... БЯх казал на моите от офиса да ги плащат - плащаха ги редовно, обаче в един момент ми звънят - пропуснали сте три вноски, а аз знам, че най-много две като се съберат и колегата ги носи и ги плаща. Оказа се че едната вноска сме я внесли в банката а не стигнала до тях. И им казах - оправяйте се сами със системата си, аз си имам платежно. Така и никой не се обади после. МИнаха две години и започнаха да ми звънят от някаква "финансова агенция" дължал съм 350 лева остатък и 160 лева наказателна лихва. Да го духат - и с тях ще се съдя... Можеха да си оправят проблема с банката и да продължавам да си плащам или дори наведнъж да ги платя тогава... Лоша организация навсякъде и после си го изкарват на нас.... Писнало ми е от рекетьори и ги отсвирвам...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.