Автор: turntablism
Дата: 01-08-12 12:00
Здравейте скъпи колеги и дрънкачи Пускам темата си тук защото смятам, че не е чак толкова сериозна за Форума. Като супер начинаещ в тъмната стая мисля тук да задавам разни въпроси, а на вас кеф ви спам кеф ви помощ... :) Скоро ще превърна едно мокро помещение от квартирката в такава стаичка. Снабдих се с доста неща благодарение на колегите тук и така де, нямам търпение вече да се вкарам във ФИЛМА ... Останаха малко неща за допълване.
Как отчитате времето за проявяване, предполагам с таймер, да ама не трябва да свети! Ще се получи ли работата ако си програмироизмайсторя накакъв регулируем таймер/часовник от седемсегментни червени дисплейчета, проблем ли ще е тази светлина за фотоматериала ?
Другото, което нямам в момента е часовник за фотоувеличителя. И него бих могъл да си измайсторя, даже тук на работа имам един почти направен, който го използваме за други цели но може да се преобрази малко. Тук въпроса е какво специфично трябва д аима този часовник. Старт Стоп без отмерване на време, настройване на време през интервал 1/2 секунди ? Нещо друго ?
Аладиновия фенер доколкото знам трябва да е поне на метър от фотоматериала и има значение колко вата трябва да е крушката. Малко тънкости относно това? Стъклото от пред може да е различно , какви се използват в зависимост от какви случаи ?
Червеното филтърче пред фотоувеличителя се използва за да кадрираме ( наместим фотохартията ) , след като вече сме фокусирали нали? Е добре а тразената светлина от филтъра в обратна посока не е ли опасна...
И такива ми ти работи... благодаря за времето :)
|
|