Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 КАТ, мобилните камерити, контрола и ограниченията по пътищата...
Автор: metodiev_martin   
Дата:   01-08-12 00:06

Какво смятате за непрекъснато увеличаващият се брой на мобилните камери? Чрез тях упражнява ли се реален контрол, или просто си пълним хазната?
Зададох си същия въпрос, защото днес разговарях с един приятел, на който в началото на юли му се наложи да пътува 4 поредни дни до Кюстендил. Възпитан шофьор, прецизен, хирург даже ! [smilie5]
Днес ми се оплака, че получил 3 поредни писма с актове от мобилна камера! На пък към София, минавайки през Радомир, при ограничение 40, той минава съответно с 57, 61 и 58 км в три от четирите дни, и то в часовия диапазон от 15 до 20 часа. Каза че, средно от акт дължи по 70-77лв. Стана ми интересно, ако ми се наложи да минавам от там 7, 10, 15 дни, до колко ли могат да ми набъбнат писъмцата, преди да разбера радостната вест.
Тук мненията и коментарите ще бъдат изключително различни, предвид фективността на статичните камери, корупцията в КАТ и прочие. Погледнато то другата страна обаче, аз ще мина и 60 пъти от там, 60 пъти ще наруша закона и никой няма да ме спре и да ми каже - Чшшш, чичка, зад храста има ограничение 40, ти караш с 54! И аз ще си продължавам да газя законите на Републиката, а понякога и гражданите и. Нещо реалния контрол ми се губи. Освен за превишена скорост, двама полицаи в една патрулка с камера, не вършат никаква друга работа в случая. Аз от там мога да мина и на опиум, и на 4 литра мастика, и без книжка, и без кормило, никой няма да ми каже копче...
Има ли компромисен вариант според вас, или опасването с мобилни камери на градове, села и паланки е единственият начин да се възпитат шАфьорите в милата ни тАткоВина [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: КАТ, мобилните камерити, контрола и ограниченията по пътищата...
Автор: CanoniO   
Дата:   01-08-12 00:09

глобите са нормално нещо... в цял свят ги има.
Предпочитам целия контрол да премине на камери, вместо да ме дебнат милиционерите като излизам от ресторанта на 2 бири...

Дата:   01-08-12 00:13

Но в голяма част от Европа, за две бири и волан пред теб, приключваш шофьорска дейност и отнасяш солидна глоба.

Автор: Стоев   
Дата:   01-08-12 00:19

Сравнително често минавам през Радомир и още нямам писъмце...баси, май трябва да си изхвърля "златният" талон и да карам като Възпитан шофьор, прецизен, хирург даже, за да се сетят да ми пишат....[smilie7]

Дата:   01-08-12 00:21

metodiev_martin, къде те спират за "рутинна" проверка за алкохол?

Дата:   01-08-12 00:22

Сподели с Доктора идеята да кара най-много с +10, без значение в населено място или извън него - ще бъде учуден как КАТ ще загубят интерес към него, освен при случайни проверки. [beer]

Дата:   01-08-12 00:23

тия "случайни" проверки що ги има?

Автор: guesswho   
Дата:   01-08-12 00:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-08-12 00:29

Автор: CanoniO
Дата: 01-08-12 00:23

тия "случайни" проверки що ги има?

Предполагам че е нормално да спрат автомобил когато има някакво издирване и да проверят документите на шофьора и автомобила. КАТаджийска им работа :) Нали са контрол по автотранспорта - как да те проверят в движение?

Дата:   01-08-12 00:29

Не, самия аз бях с впечатление, че хирурзите са педанти във всяко едно отношение [smilie5] Колкото до ограниченията за над 20, май това беше преди с радарите. Точно на Орлов мост, на Велик ден, един приятел получи честитка за 17км отгоре [beer]

Автор: CanoniO
Дата: 01-08-12 00:21

metodiev_martin, къде те спират за "рутинна" проверка за алкохол?

През нощта съм духал на:
София ленд, Дианабад, след кръговото на Горубляне, на Мария Луиза, 2 пъти на Сливница, но никога в Студентски град или Дървеница [smilie23]

Публикацията е редактирана (01-08-12 00:32)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-08-12 00:31

само сериозни глоби ще накарат джигитите да се кротнат.[smilie24]

не бях карал от 2007ма в бг и със задоволство мога да отбележа, че има напредък в културата на каране [smilie24]

Дата:   01-08-12 00:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-08-12 00:36

И аз съм педант - не си позволявам и чаша бира, ако ще карам[smilie18] [smilie18]
Всъщност карал съм след употреба на повечко алкохол/бира веднаж - до "Пирогов", нямах избор да чакам линейка,с умерена скорост и преди прибирането изпих колкото кафета можех да нося...

Дата:   01-08-12 00:36

доколкото зная, тези от Орлов мост за максимум 2 седмици. На този моя познат, са му дошли преди 3-4 дни от началото на юли (7-10 юли някъде)
Иначе не зная случай, в който катаджия се заяжда за +10-15км отгоре

Дата:   01-08-12 00:39

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-08-12 00:44

Иначе не зная случай, в който катаджия се заяжда за +10-15км отгоре

kakво искаш да кажеш?, че трябва да си затваря очите ли??

Дата:   01-08-12 00:45

На колега му писаха акт у Видинско преди около 2-3 години за +12, - заял се с катаджията...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-08-12 00:46

guesswho , относително е, защото никой не знае къде и кога ще се окопират милицаите с камерата. В началото на май, един мой роднина катаджия се оплакваше как са получили мобилна камера и от сега нататък ще седи в патрулката, ще решава судоку и ще облизва пликовете, в които ще запечатват снимките [cool]

kaiser.soze , казвам че субективния фактор с камерите се свежда до 0 (или поне така си мислим)
Иначе няма смисъл да отваряме темата за някои от малоумните ограничения по пътищата...

Публикацията е редактирана (01-08-12 00:49)

Дата:   01-08-12 00:48

Дата:   01-08-12 00:52

На мен "Кобрата" не ми слиза от предното стъкло, докато карам, ама повече е за защита на правото ми да съм информиран, че ме облъчват с радиовълни с определени честоти....

Дата:   01-08-12 01:05

Дата:   01-08-12 01:16

Важи ;) Все още няма одобрено измервателно средство за скорост, което не използва стандартен "полицейски" радар. Заснемането с видео/фото камера и пресмятането на линейно преместване на автомобила за единица време остава за близкото бъдеще....

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/okjg8408.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/tsjk7566.JPG

Дата:   01-08-12 02:19

metodiev_martin,
Myth що си го блокирал ве? Помоли ме да те питам що не може да ти пише в темите[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-08-12 02:22

В цяла Европа може да си пиеш спокойно и да си караш[smilie18] [smilie18] [smilie18] Ако не направиш някаква беля, шансът да ти вземат книжката е минимален.[smilie10]

Иначе, Стоев, тва :

..пресмятането на линейно преместване на автомобила за единица време остава за близкото бъдеще....

не е вярно. На входа на Варна един лазер насочен към земята точно това прави.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-08-12 02:33

Това не го разбирам. Уж фотографски форум, пък се оплаквате, че ви снимат[smilie7] [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.