Автор: metodiev_martin
Дата: 01-08-12 00:06
Какво смятате за непрекъснато увеличаващият се брой на мобилните камери? Чрез тях упражнява ли се реален контрол, или просто си пълним хазната?
Зададох си същия въпрос, защото днес разговарях с един приятел, на който в началото на юли му се наложи да пътува 4 поредни дни до Кюстендил. Възпитан шофьор, прецизен, хирург даже !
Днес ми се оплака, че получил 3 поредни писма с актове от мобилна камера! На пък към София, минавайки през Радомир, при ограничение 40, той минава съответно с 57, 61 и 58 км в три от четирите дни, и то в часовия диапазон от 15 до 20 часа. Каза че, средно от акт дължи по 70-77лв. Стана ми интересно, ако ми се наложи да минавам от там 7, 10, 15 дни, до колко ли могат да ми набъбнат писъмцата, преди да разбера радостната вест.
Тук мненията и коментарите ще бъдат изключително различни, предвид фективността на статичните камери, корупцията в КАТ и прочие. Погледнато то другата страна обаче, аз ще мина и 60 пъти от там, 60 пъти ще наруша закона и никой няма да ме спре и да ми каже - Чшшш, чичка, зад храста има ограничение 40, ти караш с 54! И аз ще си продължавам да газя законите на Републиката, а понякога и гражданите и. Нещо реалния контрол ми се губи. Освен за превишена скорост, двама полицаи в една патрулка с камера, не вършат никаква друга работа в случая. Аз от там мога да мина и на опиум, и на 4 литра мастика, и без книжка, и без кормило, никой няма да ми каже копче...
Има ли компромисен вариант според вас, или опасването с мобилни камери на градове, села и паланки е единственият начин да се възпитат шАфьорите в милата ни тАткоВина
|
|