Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каякинг на Голям Беглик?
Автор: ivodam   
Дата:   27-07-12 10:33

Някой има ли опит в каякинг на Голям Беглик? Мисля да скокна до там с една тайфа неделя и да се пусна от единия край, пък да ги пратя юнаците да ме чакат в някой кръчма на другия. [smilie18]

Интересуват ме подходящи места за спускане на лодката някъде в южен - югоизточен край и излизане някъде в северния край, близо до стената.

Интересуват ме също така кръчми в района на язовира, които предлагат Баташки суджук и овнешка пържола.

Благодаря предварително!

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Каякинг на Голям Беглик?
Автор: Krassy   
Дата:   27-07-12 10:54

На стената има кръчмета, но чар-а е да си спретнеш BBQ на някой полянка [beer]

... с току що уловена пъстръвка [smitten]

Автор: jino   
Дата:   27-07-12 10:57

Преди седмица каякствах на широка поляна .
На Беглика трудно ш намериш място за палатка [smile] .
Иначе никога не съм виждал толкова боклук на едно място .[smilie2]

Дата:   27-07-12 11:00

Тя и Широка поляна я оцапаха, миналата година ходихме да се къпем там... навсякъде почиващи и боклука с тях...

Почти всички места станаха лесно достъпни, народа се научи да ходи къде ли не и спокойствие трудно се намира, колкото и егоистично да звучи...

Иначе по на север е Тошков чарк, ама там е забранено... всичко [smilie5]

Автор: promis   
Дата:   27-07-12 11:56

Ше се сетите, че най-яките места са където няма път [smilie5]

Автор: guesswho   
Дата:   27-07-12 12:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-07-12 15:08

Краси, не мисля, че за човек като тебе, не умеещ да плува и непознаващ Законите на Водата, е добра идея да се къпе в язовир... гледай си макинтоша по-добре. [smilie25]

[smilie7]

Автор: chill   
Дата:   27-07-12 16:06

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   27-07-12 18:09

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Ама отде ще знам как се плува, какво си разправяш...

Аз толкова умея да плувам, колкото на теб изобщо ти става пишката без Вагнер [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: feliz   
Дата:   27-07-12 18:12

[smilie18]

Автор: CyberGene   
Дата:   27-07-12 18:12

Темата започва да става интересна, изчакайте ме да си взема пуканки [smilie5]

Автор: tonitka   
Дата:   27-07-12 18:19

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: fotocolor   
Дата:   27-07-12 21:46

Иво незнам за там,но много често идват се спускат край Бяла/Рс.Нощуват до под моста на Фичето и на сутринта по Янтра към Дунав.Много кану,много палатка,много кола.

Автор: Стоев   
Дата:   27-07-12 22:00

Каякинг звучи почти като канукинг или платноходкинг...[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: ivodam
Дата: 27-07-12 10:33

Някой има ли опит в каякинг на Голям Беглик? Мисля да скокна до там с една тайфа неделя и да се пусна от единия край, пък да ги пратя юнаците да ме чакат в някой кръчма на другия. [smilie18]

Интересуват ме подходящи места за спускане на лодката някъде в южен - югоизточен край и излизане някъде в северния край, близо до стената.

Това нещо тежи двайсетина килограма - да не си сецнат в кръста, че търсиш "подходящо място" за спускане ?[smilie8]

Дата:   27-07-12 22:19

Стоев: Моята лодка тежи всъщност към 28 кг, но не е в това проблемът. Под подходящо място се има предвид или наличие на понтон, или на равно място, не стръмен отвесен бряг, към което място има достъп да се стигне с колата, да се разтовари и пусне на вода лодката без да се издере дъното и дъното на язовира да не е много стръмно още отначало, за да може нормално да става качването и слизането. Ще ти дам един пример - идвайки откъм София, има в продължение на километри наред едно единствено подходящо място за спускане на каяци в язовир Искър - на Щъркелово гнездо. Има всъщност и понтон на Камелот, ма искат по 10 лв. за ползването му, да ти умре конят.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (27-07-12 22:21)

Дата:   27-07-12 22:29

Не знаех тези подробности.
Пусни в гугъла "достъп лодка голям беглик".

Дата:   29-07-12 09:00

Стоев: Ще се оправим и без Гугъл, споко :))

[smilie7]

Дата:   29-07-12 09:01

Фелиз, Тонитка, моля в темата да се хилят дами, които се интересуват от каякинг и плуване. [smilie3]

[smilie6]

Автор: Zeno   
Дата:   29-07-12 10:47

ivodam,
явно никога не си ходил на яз.Голям беглик и си изградил погрешна представа за него, като кръчми, хотели и т.н., нищо подобно. Мястото е с някакъв природозащитен статут и строителството е забранено, всичко е на къмпингуване.
Спускане по язовира, той е почти кръгъл с един голям остров и няколко по-малки и пресичането му е около 10-на минути с подобна лодка. По-точния израз е обиколка на язовира.
Спускане на лодка в по-голямата част от брега е невъзможна поради отвесните брегове. Има две подходящи места за целта:
- от южния бряг, местност Чатъма, има поляни с полегати брегове и пристанчета направени от други с лодки. Пътувайки от посока Батак към Широка поляна, минаваш стената и на няколко километра има отклонение в дясно за Чатъма, разклона е доста широк, но е лошо означен в тази посока, има чешма от ляво на пътя на самия разклон, от там е черен път, няколко километра с изключително разбити участъци, които взимат по няколко картера на сезон. Не ти препоръчвам този вариант.;
- от северния бряг, пътувайки от Батак към язовира, като стигнеш стената, продължаваш в дясно по северния бряг посока вилата на КЗС. В ляво има голям къмпинг на един полуостров на който от западния бряг се спуска път до един ръкав, където е направен подход за спускане на моторници с колесар, лесно ще го откриеш. Там наблизо има хотелче именувано "Ловна хижа" или нещо подобно, където има и кръчме. Не знам какво е състоянието на КЗС, преди три години беше много запуснато, но ресторанта работеше, това е било най-хубавата сграда в района.
Информация от вчера, последните два дни е валяло доста в района и нивото се е покачило 30-40см.
След КЗС, по северния бряг, забравяш да спуснеш лодка, местата са трудно достъпни и пеша. Западния бряг ми е непознат, но пътищата навсякъде са разбити.
За Широка поляна, можеш да спуснеш лодка още от шосето, а и кръчмите са там или от към Романтика, но пътищата са доста разбити.
Пътят Батак-Доспат е в ремонт и провери какъв е пропускателния режим.
Приятно!
[beer]

Автор: icikonti   
Дата:   29-07-12 21:41

Път Батак-Доспат-НЯМА!Минавах там на 04.06.12г. с мотоциклет и ми се наложи да карам даже и извън банкета....Ако е с кола е точно 3 дни път с камили!!![smilie23]

Дата:   29-07-12 22:15

Mаамудеба, трябва да вземам джипа за Тошков чарк ...

Автор: tan4o   
Дата:   29-07-12 22:26

хм, ние след 2 седмици ще ходим на язовир Доспат, от къде може да се мине тогава, при тръгване от София?

Дата:   29-07-12 22:29

Покрай Тод :)

Автор: tan4o   
Дата:   29-07-12 22:32

да пали пещта тогава и да мята агнето![cool] [cool] [cool]

Дата:   29-07-12 22:34

Ако се върне от Тасос...
Всъщност пътя в самият град Батак не прилича много на път...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.