Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво ще кажете за малките кметове с голееемите коли ?
Автор: gorbi   
Дата:   27-07-12 12:39

Идеята е на в. Труд да се разровичка, който се интересува може да намери статията... Мен повече ме интересува - одобрявате ли мераците на администрацията да се обгражда с лукс, докато инфраструктурата се разпада....
За 120 000 лв. на мен ми идва наум например че един предприемчив, честен и работлив кмет би стегнал някоя изоставена къща или административна сграда да направи детска градина вместо за тези пари да си купува лимузина или джип...

Чували ли сте и за такива примери или цялата ни нация е от самовлюбени дерибеи ??

Аз всъщност имам и положителен пример, моя приятелка е един добър и работлив кмет, но принципно ме учудва хорската търпимост към такива администрации....

И за да не е просто поредното мрънкане - имам идея да направим албум със снимки или направо един евтин сайт, където да качваме снимки на луксозни придобивки, купувани с нашите пари... Не че е кой знае какво, ама нека хората да видят защо нямаме инфраструктура....

Отговори на това съобщение
 Re: Какво ще кажете за малките кметове с голееемите коли ?
Дата:   27-07-12 12:46

И още нещо си мисля...
Нямат ли си тия администрации финансов контрол? Аз в офиса една бележка ако не чукна и идват ме шамарят 500 лева. И не ги плащам от парите на данъкоплатците, а от скъсания си джоб. Човек като чете наредбата за касовите апарати и закона по ДДС трябва да има съзнание на арабски терорист-самоубиец за да тръгне да работи и да прави бизнес.
В същото време разни отрепки безкрупулно си заделят по 100 000 лева от нашите пари за да си возят дебелите задници...
Няма начин да няма механизъм за контрол на тия неща, някой не знае ли повечко по темата да разясни.... ?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-07-12 12:47

Кражбата ни е национален спорт. Аз лично не мога да си го обясня феномена да се трупат материални блага за 5 живота, но явно "елита" ни е такъв. Бих се включил, но едва ли ще различа обикновен черен жип от кметски или депутатски. Сега да снимам всичко и да ровя за регистрационен номер, едва ли ще се случи, щото съм мърда.[smilie5]

Иначе си е някакво мода. Това да се фръцкаш с някакъв боклук, набеден за статус вещ и да си гукат парвенютата за поредната щуротия. Има хора които ги влече лъскавото, аз не съм от тях. Да, някой неща не мога да си ги позволя, но дори и да можех щях да потроша кинтите за куп други глупости, вместо за някакъв технологичен боклук или тенекия на 4 гуми.[smilie7] [smilie21]

Автор: kkkolelo   
Дата:   27-07-12 12:53

Викаш за кметовете с малките пишки ... Те и дупетатите същите ... поне половината им пътувания са по лични дела.

Не съм сиромахомил, но стремежа им към лукс и удобства трябва да бъде съпоставим с реално направеното от тях.

Автор: digitalgab   
Дата:   27-07-12 12:56

Дайте да видим Крайслера на кмета от Пазарджик. В община Хитрино имали планирани 119,000 лева разходи за поддържане на пътища и 139,000 лева за високопроходим джип. Пътища нямат, ама джип трябва.

Публикацията е редактирана (27-07-12 13:05)

Автор: Avi   
Дата:   27-07-12 12:56

Ето да се вдъхновяваш как се бори Навални с тия неща :) Предполагам и тук има нужда някой да го прави :) http://navalny.livejournal.com/

Дата:   27-07-12 12:58

То и от тези 119 000 колко ще стигнат до пътя реално е друг въпрос...

Автор: slivenski   
Дата:   27-07-12 13:00

гладах някакъв кмет по ТВ преди седмица, който обясняваше, че те жителите на общината щели да се радват, ръйш ли, че той кара кола за 150 000 лева, защото той бил много добър кмет и бил вкарал много инвестиции в общината... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

пък като се замисли човек, мое и да е прав. ако си донесъл милиони левове инвестиции, що пък да не се возиш на хубав автомобил. тъкмо и другите кметове да гледат и да се учат... [smilie18]

[smilie21]

Автор: guesswho   
Дата:   27-07-12 13:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-07-12 13:05

digitalgab написа:

> Дайте да видим Крайслера на кмета
> от Пазарджик. В община Хитрино
> имали планирани 119,000 лева разходи
> за поддържане на път и 139,000 лева за
> високопроходим джип. Пътища нямат,
> ама джип трябва.

Еми точно щото няма пътища, ръйш ли... и трябва, таковата, да се стига от точка А, до точка Б, примерно, нали...

guesswho

Ами като нямаме служебни коли, кво прайм[smilie5]

Автор: universum   
Дата:   27-07-12 13:07

Само по служебни дела ги ползваме.
И постоянно пишем пътни листи, на които се описват фактурите за гориво, изминатите километри и къде е ходено (маршрут).
И това го правим, защото това е методът за отчитане изискван от данъчните и от собственикът на фирмата.

Автор: digitalgab   
Дата:   27-07-12 13:08

Поводът е че имало конференция на Асоциацията на общините, която се превърнала в луксозно автошоу, там трябвало фотографи да има!

Чуваме че служебните мерцедеси на парламента нещо ходели към морето и се връщали празни от там, поне стопаджии да вземат дано! [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-07-12 13:10)

Автор: promis   
Дата:   27-07-12 13:10

С какъв лукс се загражда администрацията? Дайте линк към статията.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   27-07-12 13:18

Имам една любима българска поговорка - село, селооооо, ни гъз, ни път не видело..

Много добре описва 99% от нацийката ни. Материалът е ясно, че е кофти, но винаги съм се изумявал как хората се заблуждават, че като си купят лъскави джаджи и скъпи коли и вече са едно ниво нагоре. А до вчера са пасли говедата...

Българска работа... Всеки цървул с айфони, с таралясник, а какво остава за тея дето бъркат в кацата с мед - демек държавните финанси.

И аз не съм фен на мизерията, но всеки човек трябва да си знае мястото. Няма как български селяк да стане нещо повече....

Дата:   27-07-12 13:33

Не е въпросът в това да ходят голи боси и с лади на работа... Ама кметовете на малките общини могат да се задоволят и с 6-7 годишни коли, както се задоволяват болшинството нормални българи... Или пък нова, но от нисък клас и по възможност произвеждана или сглобявана у нас. И въобще може да звучи наивно и утопично, но добрите стопани не би трябвало да започват да градят доброто стопанство от лъскави представителни джаджи... Да направят ремонт на училището, после на читалището, после на пътищата, после на осветлението, да положат нова или да ремонтират канализацията. После да ремонтират обществените сгради - кметство, поликлкиники ако има.. Да създадат условия за отдих на майки с деца, градинки, паркове... Не за всичко ще има пари, но с желание и упоритост стават нещата. Колко дебилен трябва да си да дадеш повече пари за луксозно возило, отколкото струва ново осветление на общинските улици например...

Проблемът според мен е в контрола - контролът и санкциите са тези които ще накарат парвенютата да се разкарат от там, да разберат че това е бачкане и отговорност, а не нескончаема баница...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   27-07-12 13:35

Проблемът е в материала Горби.....

[smilie21]

Дата:   27-07-12 13:37

Какви 6-7 годишни. Има нови, новенички коли до 15-20, нека бъдат 30 000. Какво ще им стане на задниците, ако се качат в нещо нормално на Пежо, Тойота... Да не говорим, че могат и "Голяма стена" да си купят, като дадат някакъв пример за стимулиране на родното производство.
Обаче са цървули и такива ще си пукнат. Нали, що трябва да се качим на Чероки, като за нас си требе Гранд Чероки.[smilie23]

Автор: realnoncho   
Дата:   27-07-12 13:39

Кво да кажем, пълна п*дерастия...

Автор: serjy   
Дата:   27-07-12 13:54

еми, в България вече се сглабят коли. що не се задължи държавната администрация да ползва само такива? кеф ти сервизно обслужване, кеф ти евтини части, а и това е чудесна възможност на държавата да покаже, че я интересува развитието на промишлеността тук.

Дата:   27-07-12 13:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Analgina   
Дата:   27-07-12 13:58

Дори и да не са български коли. Какво му има на един Авенсис за 35000 лв. например. Не е достатъчно представителен за кмет ли. Даже е твърде представителен за 75% от кметовете.

Автор: promis   
Дата:   27-07-12 14:00

Добре де, а те какви коли карат? Или вие хипотетично и абстрактно си бъбрите тук?

Автор: riddick   
Дата:   27-07-12 14:02

На единия от кметовете мисля че общинския съвет му го беше гласувал - кмета предложил с докладната, съветниците одобрили. Драма няма.[smilie7]

Дата:   27-07-12 14:02

Автор: serjy   
Дата:   27-07-12 14:07

guesswho, не съди за другите на по себе си. ако мен питат каква кола да избера за служебна ще е или волекс или най-много дачия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.