Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Щъркелче
Автор: ivoet   
Дата:   26-07-12 13:15

Тук в Копривец-а семейство щъркели е изхвърлило малкото си от гнездото. Вероятно е болно и заради това. Малко несправедливо ми се вижда туй нещо и се чудя дали е възможно да се спаси по някакъв начин. От друга страна ако го прибера аз не знам нито какво яде, нито кога, нито как да му направя импровизирано гнездо - нищо...

Отговори на това съобщение
 Re: Щъркелче
Автор: feliz   
Дата:   26-07-12 13:15

може да е паднало, не да е изхвърлено.[smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   26-07-12 13:17

Качи го в гнездото, ако пак го изхвърлят - така му е писано...

Автор: Krassy   
Дата:   26-07-12 13:17

Ако пробваш да го качиш отново горе?
Ако пак го метнат, значи наистина не го искат...

Автор: r_popov   
Дата:   26-07-12 14:32

Те щъркелите така правят - женската снася 2-3-4 и понеже не може да ги изхранят всичките - по някое време най-слабото го хвърлят от гнездото за да има храна за другите. Жестоко е, но така е в природата.
Все пак пробвай да го качиш и ако пак го хвърлят...

Автор: marchello   
Дата:   26-07-12 14:38

[smilie2]

Автор: serjy   
Дата:   26-07-12 14:38

пробвай да го отгледаш, ако имаш двор.

Автор: El_Fuego   
Дата:   26-07-12 14:50

Като започнете с антропоморфни съждения за поведението на животните става доста смешно.

Какво се прави в такива случаи е регламентирано в Закона за биологичното разнообразие :

Чл. 39. (1) (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2009 г.) Лице, което е намерило екземпляр в безпомощно състояние или мъртъв екземпляр, без умисъл е ранило или убило екземпляр от животински вид от приложение № 3, е длъжно при спазване на разпоредбата на чл. 38, ал. 1, т. 5 да уведоми за това най-близкия регионален орган на Министерството на околната среда и водите или на Изпълнителната агенция по горите в срок до три дни.

Щъркелите са видове от приложение № 3.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   26-07-12 14:54

Що не оставите майката природа на самотек? Човечеството е такъв лигав и безсмислен вид, че няма накъде. Къде по дяволите е записано, че поколението на който и да е вид трябва да оцелее 100%? Въобще много се подценява майката природа и ще си патим от тия глупости.

Автор: El_Fuego   
Дата:   26-07-12 14:55

Uve_Smotanson [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   26-07-12 14:57

.. Звънни на 112 , обаче запиши разговора !!! [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.... да видиш как ше те отбият , като младо агне сукалче ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: tofo   
Дата:   26-07-12 15:12

И защо ЩЕ? Ние отдавна си патим от тия глупости...[smilie8]

Автор: elrisha   
Дата:   26-07-12 15:32

Лигаво - не лигаво, едни трепят за кеф, други пък спасяват!
Обади се в Спасителният център за диви животни - ще ти кажат какво да направиш!!!

Дата:   26-07-12 15:50

Никой не ти казва да се трепе за кеф. Защо подценявате инстинктите на родителите? Наблюдавам един животински вид при мен и честно, по-добре човечеството да се затрие, отколкото да се правят на майка Тереза и да унищожават хранителни вериги от лиготия. Може да се оцелее без захранка, може да се оцелее и без кьорава селекция и специални грижи. Оцеляват най-адаптивните. Останалото са лигавщини. Никога няма оцеляване на 100% от едно люпило 150 бройки, котило от 6 парчета, или птици от 5 яйца. На мен лично ми писна от дивотии и разни фенове ако можех щях директно да ги засиля в Африка да търчат между жирафи, носорози, хипопотами, лъвове и крокодили да спасяват света. Сори но протеина е енергия и ако някое от малките загине по естествен път, просто поддържа веригата. Не виждам защо трябва да си обясняваме неща от 7-ми клас и да се месим там където въобще не ни е работата. Защото всички простотии са дело на човешка дейност и намеса. От развъждане на видове непривични за даден район и без естествени врагове, до избиване на цели видове. Щото винаги сме умни и знаем повече от естествените закони.

За всички фенове на специалните грижи и спасяването на всяка цена препоръчвам един японски филм по действителен случай. Има го в замундата.

Nankyoku Monogatari / Antarctica / История от Южния полюс - Антрактида (1983)

Дата:   26-07-12 17:06

Тъкмо се върнах оттам и за беда или не - щъркелчето го няма. Колкото до 112, дори и не ми е хрумвало да им звъня, а и си представям как щяха да ме натирят. :) Идеята ми беше да го прибера докато се намери решение - като например е.он-ците да дойдат с високите стълби да помагат.

Автор: ejko   
Дата:   26-07-12 17:15

Уве, има защитени видове, които са изчезващи не поради неприспособимостта си към природните условия, а просто ние правим условията им за живот невъзможни. Та тези защитени видове гледаме да ги пазим и затова е добре като видиш такъв екземпляр да вземеш да го спасиш...
Ако видиш куцащ плъх (колкото и да е лицемерно и несправедливо спрямо плъховете), никой не те кара да го спасяваш, ама щъркел...!

Разбирам какво казваш и съм съгласен с тезата, но някак не мисля, че се вмества точно в тази тема и конкретния случай!

Дата:   26-07-12 17:20

Дори и да не куца, да е в цветущо здраве... пак бих го усмъртил [smilie7]

И плъха... и хлебарката... и скрипята...

Автор: ejko   
Дата:   26-07-12 17:25

Примерно и аз..., макар че плъх е гадно да убиваш, не знам дали ти се е налагало, но е малко като да трепеш котка... Блъскаш го, то църка..., кофти е..., живинка е все пак.
Ама насекомите и аз много, много не ги харесвам... Все пак ако е на улицата няма нарочно да го убия..., защото то си има друг път, който може да не води до под моята обувка..., де да знам...

Автор: zahar4e   
Дата:   26-07-12 18:01

Гледах веднъж по Дискавъри,
как щъркелите сами изхвърлят най-слабите и немощни щъркелчета от гнездото.

Защо не си го осиновиш,
все пак "Жоро е невинен"?[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: zahar4e   
Дата:   26-07-12 18:02

Чета малко през редовете и сега мернах, че го няма, милото!

Дата:   26-07-12 18:36

Естествен отбор, какво да се прави. Смъртта е ежедневие в "дивия" свят. Разбирам ви, че се притеснявате, аз също съм го правил, но когато родителите се намесват, явно има защо.

ejko
Съгласен за защитените видове и особено за тези изтребени от хората поради суета или глупост. Против съм треперене при естествения ход на нещата. Едва ли не "какви мръсници и изроди са тия оператори и екипи от NG и Discovery, че не спасиха антилопата от лъвовете".

Автор: мара   
Дата:   26-07-12 18:41

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   26-07-12 18:44

мара

Кво се хилиш. Гошо е невинен.[smilie8]
Начи е Сашо.[smilie21]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   26-07-12 18:50

Щях да си го кръстя Нджонго, но и Сашо бива [smilie7]

Дата:   26-07-12 19:23

Нищо... Сашо сигурно е спасил от гладна смърт Мустаканчо, Опашатко, Мърканчо и пъргавата Маца [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.