Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 За някои неща по пътищата
Автор: J0R0   
Дата:   22-07-12 21:19

Фаровете няма да ги коментирам.
Преди обаче да приемат закона за пуснатите фарове, трябваше да приемат два закона, които да премахнат две безумни ситуации на пътя.

1. Крайпътната търговия.
Излиза бай Иван от Долно нанагорнище да продава картофи край пътя. Прави някой лев. Съселяните му виждат това и те излизат на пътя. Лека полека се оформя пазар. Ей така в канавката до шосето. Кой на маса, кой направо от багажника на Ладата. Спират автомобили, пречат на трафика, пресичат хора и в двете посоки, създават се предпоставки за инциденти (и не само предпоставки).
Като капак на всичко КАТ вместо да наложат глоби и да разтикат тия пазари, вземат че сложат знак 40.
Вместо да се грижи за интересите на хилядите преминаваши шофьори, КАТ брани бизнес интересите на бай Иван.

2. Гробищата край пътя.
Не знам кой позволява това.
Някой дебил се претрепал, карал със 100 км и с 3 промила алкохол в кръвта (щото по статистика 90% от пътните инциденти завършвили със смърт са или заради употреба на алкохол или заради превишена скорост) и хоп - паметна плоча край пътя.
Всички трябва да гледаме мутрата на Митко Боксьорчето, дето се утрепал (тоя го запомних, щото беше на пътя Бургас-Созопол и минавах по 2 пъти на ден покрай гроба му, само в тази отсечка има над 10 гроба край шосето).
Като капак дебилните му роднини претичват през шосето, правят му панахида. Малки деца се дърпат от майките си, старци куцукат с бастунчета, прескачат мантинелата на натоварено първокласно шосе...
Няма такова малоумие!

-----------

Пиша ги тия неща, не от негативизъм, а защото все някой трябва да ги каже някъде. Изказани вече друг ще ги подеме. Ще стигнат до някой журналист, ще се завъртят в общественото пространство, в медиите, накрая току виж някой общинар или законотворец им обърнал внимание.

Както стана с билбордовете...

Отговори на това съобщение
 Re: За някои неща по пътищата
Автор: slivenski   
Дата:   22-07-12 21:24

съгласен и за двете неща, но не бих се изказал чак толкова остро, особено за второто. край пътя има паметници и на невинно загинали хора, пребити в някоя зверска катастрофа, без нито да са пили алкохол, нито да са превишавали скоростта, без дори да са шофирали...

[smilie21] [smilie21]

Дата:   22-07-12 21:25

Има вероятно, но основно са от другите.
Ако се загледаш в паметниците ще се убедиш.

Автор: TODD   
Дата:   22-07-12 21:28

А в Румъния по пътищата нема ни един търговец ..... или капанчета насамо шосето ...

[smilie5]

Дата:   22-07-12 21:35

преди 5 години се опитах да преброя паметниците между Сливен и Стара Загора... някъде към 40 бяха... но не спирах да ги гледам.
на двама мои приятели, возейки се като пътници, загинаха майката на единия и тъщата на другия, в една и съща катастрофа точно на този път... [smilie21] [smilie21]

Автор: Mori13   
Дата:   22-07-12 21:38

Това с гробищарника е много неприятно - ти остави се, ама те и на плажа вече им бият плочи на удавниците. На Силистар долу начукали едни плочи преди няколко години - много ми стана гадно. Същото е и в планините. Айде край пътищата го трая накяк, ама да развалят така обстановката в природата с тия плочи.[smilie23]
Аз да не ходя там да чета некролози. Да не говорим, че все са умрели от тъпотия някоя.

Автор: exo99   
Дата:   22-07-12 21:40

Автор: slivenski
Дата: 22-07-12 21:24

съгласен и за двете неща, но не бих се изказал чак толкова остро, особено за второто. край пътя има паметници и на невинно загинали хора, пребити в някоя зверска катастрофа, без нито да са пили алкохол, нито да са превишавали скоростта, без дори да са шофирали...
==========================================================

Сливенски, за паметни плочи си има гробища.
Никой не е погребан край пътя.
Прав е Жоро - това безумие е само при нас и гърците - паметни плочи край пътя, в Гърция са малки параклисчета.

Мястото на панахидите е в гробищата, там където са тленните останки, не на пътя.

Автор: guesswho   
Дата:   22-07-12 21:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-07-12 21:44

Автор: exo99
Дата: 22-07-12 21:40

Автор: slivenski
Дата: 22-07-12 21:24

==========================================================

Сливенски, за паметни плочи си има гробища.
Никой не е погребан край пътя.
Прав е Жоро - това безумие е само при нас и гърците - паметни плочи край пътя, в Гърция са малки параклисчета.

Мястото на панахидите е в гробищата, там където са тленните останки, не на пътя.

--------------------------------

Казах, че съм съгласен. Само уточних, че не всички загинали покрай пътя са идиоти. [smilie8]

Автор: victory13   
Дата:   22-07-12 22:11

жоро... най-вероятно бай иван е нечии тукашен баща или дядо, дето се мъчи да добави някой лев към мизерната си пенсия... намалете на 40, и отдайте чест [smilie24]
наистина в гърция бях стресиран преди 10 години като пътувах с малката кола надолу към александропулис [smilie10] ... паметник до параклис, параклис до паметник... и карат като идиоти [smilie23]
са ще пусна и 2 снимки на старата и новата онзи олигофрен отгоре да не може да спи[smilie18] [smilie18] [smilie18]
http://picbg.net/viewpic.php?u=71742hN7P&i=551038

http://picbg.net/viewpic.php?u=71742hN7P&i=637513

Публикацията е редактирана (22-07-12 22:13)

Автор: Djogata   
Дата:   22-07-12 22:22

Бай Иван със сигурност е нечий баща и дядо, ама дали това, дето продава е негово, или не, дали е откъснато преди половин час или преди седмица, не се знае.
Аз съм на същото мнение като Жоро, че крайпътната търговия пречи много на трафика. Абсолютно същото, като това, което е писал Жоро под точка 1), съм го писал и аз тук още преди година-две.
На първокласен път няма как да има такива тържища, само се пречи на движението и се създават условия за инциденти. Правилното в случая е такава търговия да е възможна само на направени за целта отбивки, така хем ще е много по-безопасно, хем бай Иван ще може да си продава нещата. Като, естествено, ще трябва да издава касова бележка [smilie5]

Дата:   22-07-12 22:31

А, снимка на дюнерджийска кола с литовското знаме [smilie5]

Автор: shampoanta   
Дата:   22-07-12 22:33

https://photo-forum.net/static/forum/2012-07/bhao7150.JPG
http://4coolpics.com/pics/edt/0016/135920591407.jpg

тия дни ... по пътя,ако беше тъмно и на фарове ,нямаше да коментирам

Автор: Zuzolina   
Дата:   22-07-12 22:36

Тъпа тема и тъпи коментари. Виктори, къде карат като идиоти в гръцко ли, я пак. Това някъде го чу ли или как, че не разбрах )))

Автор: asahi   
Дата:   22-07-12 22:39

Дупките - към агенция ИАП.
Знаците не ги слага КАТ, а обшината и ИАП.
Не е зле да има паметници. Кофти е, че по дебилност опечалените не отстъпват на загиналите.

Автор: victory13   
Дата:   22-07-12 22:42

зузо... кое не разбра [smilie18] ... писал съм аз, писал съм кога, писал съм къде...
и караха като идиоти... мразя големите букви, макар че идиоти заслужава в случая [smilie23]

Автор: Myth   
Дата:   22-07-12 22:43

Автор: victory13 [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Няма как да се съглася с първото, Жоро ок може да не е много удачно, но как предлагаш тоя човек да си изкарва хляба при икономичексата обстановка в България... Не стига, че няма работа, не стига, че пенсията им е супер мизерна на тия хора, че и за единия хляб не стига, ами искате и малкото, което изкарват да им вземете. По-добре да тръгне да краде сигурно.

Да не е приятно, но не бъдете ЕГОИСТИ, голяма работа, няма да се изтъркат спирачките на никой ако намали и мине с 40-50 през "опасния" участък, нито пък ще закъснеете за някъде.

Колкото до коментара на djogata, дали продуктите са на 1 ден или седмица... първо никой не те кара на сила да купиш, второ отиваш виждаш ако ти хареса купуваш, ако не продължаваш. Все едно, че в магазина са на ден плодовете.

Автор: kkkolelo   

Джога, собствената продукция е освободена от ДДС ... Аз най често съм виждал сергии м/у Нова Загора и Сливен (петолъчката) и нямам забележки ... на 1-1.5 са навътре от пътя минимум и има достатъчно място да паркират няколко коли ... За друго нямам забележки, но наистина пътя на юг от Бургас е по особен ...

Аз повече се безпокоя за културата на каране на българина на магистрала ... Винаги гледам каква е дистанцията на този които задминавам с този пред него ... да не тръгне да го задминава когато и аз съм зад него на 20 м с 140-150 ... [smilie10] ...

Автор: El_Fuego   
Дата:   22-07-12 22:47

Я, J0R0 ме е изпреварил. Тъкмо се канех и аз да пусна тема за гробищата край пътя...

Автор: CanoniO   
Дата:   22-07-12 22:50

Това не са гробища, а паметници.
И всеки има право да му е мъчно....

Автор: observer13   
Дата:   22-07-12 22:51

Джорю, негативно е! Не обвинявай дебилите, те не са първопричина, а следствие. И за съжаление, те са жертвите от първа линия на бъркоча от недомислия и безотговорност.

Пътищата са такава мъка, дето няма описание. И празни да са, пак се трепеш по тях със законно запалени фарове.

Някой да е ходил до Малко Търново скоро? А може би само по магистралата Лондон - Калкута пътувате? [smilie7]

Дата:   22-07-12 22:52

ИАП няма от години, още влакове взривяваш..
За Гръцко е смешно. Там и в най тясното път ти правят. Като те настигне джигит обикновено е бг, но след Солун слава богу се разкарват..

Дата:   22-07-12 22:53

Автор: Myth

Жоро ок може да не е много удачно, но как предлагаш тоя човек да си изкарва хляба при икономичексата обстановка в България..

а) 5 метра встрани от пътя (там където има отбивка)
б) в населеното място, където скоростта е ниска
в) на пазара, който е мястото за търговия на такава продукция

Дата:   22-07-12 22:55

Автор: kkkolelo 

Джога, собствената продукция е освободена от ДДС ...

Ако е така, съгласен, може и да не издава касова бележка (може би, не ги знам изоснова законите, сигурно дори и да не дължи ДДС, все нещо друго ще дължи). [smilie5]

Но за хипотетичните истории как на Бай Иван видиш ли това му била прехраната, няма как да се хвана.
Първо, нали пиша по-горе, че Бай Иван може евентуално да седи на отбивката, а не на банкета, и тогава ще е ОК. Пък и Бай Иван ако наистина преживяваше от това висене край пътя (а не от пенсията или продажба на продукция на пазарите), то 11 месеца в годината нямаше да има какво да яде и щеше да умре от глад.

Дата:   22-07-12 22:55

Иначе по темата ще си спестя коментарите. На търговците и мъртвите завидяхте.. Нямам думи.. Но не се и учудвам..

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.