Автор: 3df
Дата: 18-07-12 20:35
Привет, днес ми се случи случка в ПОщенска банка.
Офиса се намира на бившата улицжа Дойран в София. Малко преди 28 поликлиника.
Влизам да си направя вноска по кредитна карта. Казвам си ЕГН то и служителката ми прави на комп вносна бележка. Дава ми я да я подпиша. Хващам първата химикалка и ааа да сложа подпис тя любезно ми казва -Не с тази , а с черната - Върху стъклото. Сложих бланката на стъклото и ми направи впечатление, че химикалката е с кабел и малко по особенна. Ама викам си другата сигурно не пише.
И драснах някакъв подпис. Подадох бланката и докъто чакам се загледах в стъклото . Имаше гумени крачета а от пред един два диода светят.
- Това да не е скенер?
-Да не ми сканирате подписа?
А служителката - Да да го виждам на екрана!
Развиках се, че нямат право без мое съгласие и без уведомление.
Дигнах скандал, Писах молба, разправия, входящ номер.
Знам, че банките са оператори и работят с лични даннни.
Но те не сканират в случая готов подписан документ, който е подписан. А сканират Начина - движението на подписването и самия подпис, чист и готов за ползване.
Това се прави с хиляди нищо не подозиращи клиенти в този офис на ПОЩЕНСКА БАНКА.
Работя с няколко банки от години. Това ми се случва за първи път. Същия номер го правят и в М"ТЕЛ
Приятелски съвет. ВНИМАВАЙТЕ ВЪРХУ КАКВО СЕ ПОДПИСВАТЕ. ДА НЕ Е СКАНИРАЩО УСТР, ТАМ КЪДЕТО СЕ ПОДПИСВАТЕ.
Не знаете утре, къде ще ви излезе подписа. Под какъв договор, заем и какво ли не.
ПС , Като получа отговора от банката ще дам инфо.
Публикацията е редактирана (18-07-12 21:04)
|
|