Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ВАЖНО И ПОЛЕЗНО
Автор: 3df   
Дата:   18-07-12 20:18

[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: ВАЖНО И ПОЛЕЗНО
Автор: Knartist   
Дата:   18-07-12 20:22

[smilie8]

Че Вселената е безсмислена ли? (Важно, но безполезно) [beer]

Дата:   18-07-12 20:35

Привет, днес ми се случи случка в ПОщенска банка.
Офиса се намира на бившата улицжа Дойран в София. Малко преди 28 поликлиника.
Влизам да си направя вноска по кредитна карта. Казвам си ЕГН то и служителката ми прави на комп вносна бележка. Дава ми я да я подпиша. Хващам първата химикалка и ааа да сложа подпис тя любезно ми казва -Не с тази , а с черната - Върху стъклото. Сложих бланката на стъклото и ми направи впечатление, че химикалката е с кабел и малко по особенна. Ама викам си другата сигурно не пише.
И драснах някакъв подпис. Подадох бланката и докъто чакам се загледах в стъклото . Имаше гумени крачета а от пред един два диода светят.
- Това да не е скенер?
-Да не ми сканирате подписа?
А служителката - Да да го виждам на екрана!

Развиках се, че нямат право без мое съгласие и без уведомление.
Дигнах скандал, Писах молба, разправия, входящ номер.

Знам, че банките са оператори и работят с лични даннни.
Но те не сканират в случая готов подписан документ, който е подписан. А сканират Начина - движението на подписването и самия подпис, чист и готов за ползване.
Това се прави с хиляди нищо не подозиращи клиенти в този офис на ПОЩЕНСКА БАНКА.

Работя с няколко банки от години. Това ми се случва за първи път. Същия номер го правят и в М"ТЕЛ

Приятелски съвет. ВНИМАВАЙТЕ ВЪРХУ КАКВО СЕ ПОДПИСВАТЕ. ДА НЕ Е СКАНИРАЩО УСТР, ТАМ КЪДЕТО СЕ ПОДПИСВАТЕ.

Не знаете утре, къде ще ви излезе подписа. Под какъв договор, заем и какво ли не.

ПС , Като получа отговора от банката ще дам инфо.

Публикацията е редактирана (18-07-12 21:04)

Автор: MarinY   
Дата:   18-07-12 20:45

Твърде много параноя.
Навсякъде по белия свят, подписа е на екранче. Не се притеснявай.

Дата:   18-07-12 20:50

Не мисля, че е параноя, а и ние просто не сме "белия свят".

Автор: mr_kras   
Дата:   18-07-12 20:54

Може да е параноично, но и аз съм против без мое съгласие да ми сканират подписа. MarinY би ли обяснил какъв е смисълът от сканирането.

Автор: burningice   
Дата:   18-07-12 21:00

и в ментел сканират подписа

Дата:   18-07-12 21:03

да и там.

Автор: asahi   
Дата:   18-07-12 21:05

Моят не.

Дата:   18-07-12 21:24

mr_kras, избягва се хартиения поток. И без това всичко е компютъризирано. Когато подписваш на екранчето, подписа ти е на съответното място в електронния документ. По-сигурно е от колкото на термичната касова бележка, която след време избледнява.
По тази логика, трябва да скачаме и срещу камерите, и срещу записа на телефонния разговор. В полза и на двете страни е. Ако някой ще ти краде подписа, има още сто начина за това. Да не говорим, че при банкови нареждания става и без физически подпис.

Дата:   18-07-12 21:34

Днес в една банка една позната изтегли пари от фирмена сметка без лична карта. Яко [cool]

Дата:   18-07-12 21:36

Е, това е малко прекалено.

Дата:   18-07-12 21:44

Подписът съвпада. Тя си е оторизирана, но нямаше лична карта в себе си.

Дата:   18-07-12 21:46

Таблетът мери натиск и софтуерът може да сравнява и този показател.

Автор: mr_kras   
Дата:   18-07-12 21:47

MarinY, съгласен, но когато не те уведомяват предварително, почваш да гледаш с подозрение. Преди години теглих кредит по Програмата за енергийна ефективност. Служителката беше много любезна и след като подготви документите, ми даде да ги подпиша. Гледам, че единият беше искане за издаване на кредитна карта. Казвам, аз не съм искал кредитна карта. Ама защо, много е добре да имате кредитна карта, защо не искате - ми отговаря и т.н. След отказа ми да си извадя кредитна карта, любезността й се изпари. А пък аз оттогава не съм стъпвал в банката.

Автор: harvester_vn   
Дата:   18-07-12 21:50

Доколкото съм запознат, гражданите на РБ, извън дома си са длъжни да носят документ за самоличност. Това само за да се разходят до магазина примерно, не да извършват банкови операции.

Дата:   18-07-12 21:59

Правилно си запознат.

Дата:   18-07-12 22:07

Само да вметна, че си бе издаден банков хартиен документ, който трябваше да подпиша върху таблета - скенера. Освен това внасях пари. Ами всеки може да внесе пари по моя сметка, Що да му сканират подписа.

Между другото и аз харча не малко пари от фирмената сметка без подпис и сканиране на подписа ми. И мога да го правя от цял свят.
И за това се дразня, че някои ще ми сканира подписа при положениие, че има много по лесни начини и то без подпис. И без да стъпваш в банка с месеци да си харчиш и получаваш средства.
Това със сканирането само може да ти докара главоболия.

Автор: Стоев   
Дата:   18-07-12 22:18

Имам пропуски за много заводи и фирми, където ходя по работа. На много от местата личната ми карта е сканирана, без да са ми искали да се подпиша някъде, че съм съгласен.
Разбирам, че въпросните фирми имат разрешение да събират лични данни, но сигурно е редно да те уведомяват за това.
Издават пропуск на карта, подобна на кредитните, с който при преминаване на монитора на охраната се появява снимката от личната карта и не знам още каква друга информация....

Автор: Cristinel   
Дата:   18-07-12 22:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-07-12 22:35

Аз пък влизам с лична карта, защото ме има в списъка за допуск. Лаптопът - в друг списък. Колата - в трети.

Автор: neuromancer   
Дата:   18-07-12 22:38

трябва (на летището при напускане). А почти съм сигурен, че и в Канада ще ти искат на излизане от страната

Дата:   18-07-12 22:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-07-12 22:43

Трябва да оставиш и копие от декларацията. Тя пък трябва да е нотариално заверена.

Синът ми, непълнолетен, ходи до Шотландия с две декларации от мама и от тати + копия от тях, в папка.

Дата:   18-07-12 22:45

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.