Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снощи пред нас като по разказ на Елин Пелин...
Автор: boni   
Дата:   09-07-12 09:15

...двама кротки старци щяха да се избият. Какво стана не видях, ама единия посечен с коса го прибраха с линейка, а другия го прибраха с белезници.
И двамата са над 70, много свестни, работливи единия гледа овце, другия кози, винаги са весели, любезни...
Имали си някаква стара вражда и с целия си акъл свършиха тая глупост, та чух полицая да вика "Сега какво постигна? Ти в затвора, той в болницата"
Бяха заградили улицата точно пред моята врата, а драмата се е разиграла до задния капак на колата ми, която не бях прибрал, та и тя беше заградена.

Отговори на това съобщение
 Re: Снощи пред нас като по разказ на Елин Пелин...
Автор: ivodam   
Дата:   09-07-12 09:22

За жена ще да е било...

[smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   09-07-12 09:22

Никога не е късно човек да стане за резил ...

[smilie7]

Автор: falcon   
Дата:   09-07-12 09:23

Старите хора рядко се бият за жена, виж за имот, земя и други неща са много чувствителни.

Автор: harvester_vn   
Дата:   09-07-12 09:24

... пък и в жегите хората изтрещяват..

Автор: Славов   
Дата:   09-07-12 09:33

Накакъв филм имаше... за сърдити старчета, или нещо от рода....

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   09-07-12 09:58

най-вероятно за земя ще да е било
Виждал съм ги такива като земемерствах 93-94г.
Едвам се държат на краката си, а спорят къде била границата между нивите. Половин метър насам или натам.
Почти се хванаха за гушите. Добре че синовете им разумни та ги укротиха.

ПС Жалко, че не е имало кой да укроти твоите комшии

Публикацията е редактирана (09-07-12 10:07)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-07-12 10:08

Някаква дивотия ще да е[smilie8]
Земя, някакви стари сметки за уреждане, това като вероятни причини.
Не знам - миналото си е минало. Сещам се за мислта на Седящия Бик в такива случаи "Белите са странни хора, мислят си че притежават земята, а всъщност те и принадлежат".

Е затова искам да гушна чемшира рано, и да съм с всичкия си.[smilie7] [smilie21]

Автор: CyberGene   
Дата:   09-07-12 10:14

Уве, тя и баба ми дълго разправяше, че иска да си отиде от тоя свят по-рано, ама в последно време вече никак не е добре жената здравословно и съвсем забрави за тези си приказки, живее ѝ се, страх я е... Тъй че не се прави на голям ербап. Цигари, ракийки, сланини, голям кеф от живота и голям цинизъм раиши, ама като опре ножът до кокала и много бързо се сменя станцията.

Дата:   09-07-12 10:54

Не се правя на ербап, бе. [smilie5]
Не знам що си мислите, че сте безсмъртни или нещо такова. Човек наистина трябва да отиде дори само на едно погребение, да види с какво си отива от този свят, и че наистина ЩЕ СИ ОТИДЕ. Фараони ли сте, какви сте, не знам, аз определено съм кежуал пръдльо. [smilie7] Пуша, пия, ям, ползвам олио, не съм на зехтин, кафява захара, органик, с главно "О", яйца от щастлива кокошка, мляко от влюбена крава и хляб от бременна хлебарка. И друго, държите се, все едно не сте виждали стари хора. Не говоря, че 50 годишните (най-вече мъжете) ги треска късния хормон. Да, и това се случва. Говоря ви за старци, които не знаят къде се намират, не си знаят името, седят като пукъли неориентирани или, другия вариант тресне ги инсулта и не си взимат лекарствата. Значи жестоко препоръчвам на Immortals, да вземат да погледат някой болник, който не помни и какво е закусвал дори, не може да ги познае и не знае къде се намира. Човешкия мозък не е константа. Значи на определена възраст си мислите, че няма да надебелете, няма да ви мързи да направите нещо, винаги ще припкате като 20 годишни и нещата ще са цветя и рози (да и много нови пози[smilie5] ). В много голяма заблуда сте, ако се считате за константи - с времето ще си пормените и вкусове, философии, възгледи, реакции и каквото се сетиш. Обаче за това нещо ви трябва време и опит. И двете не мога да ви ги дам и стават бавно. Ама наистина бавно.[smilie21] [smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   09-07-12 11:29

Зависи де си поставен в ситуацията .

Имам двама познати болни от рак на дебелото черво - ще мрат .

Обаче докторите повече се притесняват че ще умрат от друго .

Ония живят всеки ден от живота си като за последно .

Като за последно ама не на един човек а като за последно на 1000 човека .

И никакъв нож до никакъв кокал не може ги уплаши .

Така че зависи къде точно си в ситуацията ....

[cool]

Дата:   09-07-12 13:02

Когато си с терминална прогноза и е ясно, че ще мреш, се минава през 5 етапа на страданието, описани от Кюблер-Рос:

1. Отхвърляне (Има грешка, няма да умра, това не се случва на мен)
2. Ярост (Защо аз?! Не искам да умра!)
3. Пазарлък (Ще направя всичко за още няколко години)
4. Депресия (Всичко е насрано, няма смисъл...)
5. Приемане (Всичко е ОК, ще го посрещна мъжката)

Дата:   09-07-12 13:04

И тук се сещам, че преди време, вдъхновен от модела на Кюблер-Рос, както и от един кратък виц за едни кончета, сътворих следната (не точно като по разказ на Елин Пелин) притча:

Припкало си малкото конче безгрижно, обаче не щеш ли - подхлъзнало се на ръба на една пропаст, паднало и се пребило. Майката кобила се притеснила, че вече става късно, а малкото конче още го няма и тръгнала да го търси, обикаляла дълго из поля и ливади, а накрая стигнала до пропастта. Погледнала надолу и що да види - кончето размазано долу из камънаците. Шокирана и ужасена, безсилна пред трагедията и лишена от смисъл в живота си, тя се засилила и се хвърлила от пропастта, споделяйки същата участ като тази на своето малко. Бащата кон се прибрал, но за своя изненада установил, че нито неговата жена - прекрасната кобила е там, нито малкото му и жизнерадостно конче. Тръгнал да ги търси, препускал бясно из гори и планини и накрая стигнал до пропастта, където с ужас открил, че семейството му лежи мъртво и едва разпознаваемо някъде там долу. Първоначално не можел да повярва, че се случва точно на него, след това го обзела неистова ярост, после отправил молитви към Господ да му върне семейството поне за малко, колкото да се прости с тях, но молитвите му скоро преминали в безкрайно отачяние и депресия, за да се стигне до фазата, в която със спокойствие приел цялата трагедия, след което не му останало нищо друго, освен да се засили и да скочи в пропастта. И тогава отдолу се чул глас:

- Абе, кой 'фърля тез куние ве!

Класическа притча за неосъществимия контакт между нетипични за вида си представители на две различни цивилизации - тази на крехките, раними и чувствителни коне, и другата - на грубоватите и недодялани аграрни битовисти.

Автор: burnmaster   
Дата:   09-07-12 13:11

Uve_Smotanson изключително грешна представа има за старите хора.
Не допускаш ли че физиката се подържа от емоционално състояние и от елементарна нагласа към живота ,повече отколкото от доводите които споменаваш.
Вземи се неколко дена отпуска и ми се обади да те заведа в планината с едни 70 годишни дедковци ,и ще се прибереш комплексиран.
Хубавите емоции и желанието да живееш определят бита ти ,а не годините.
Ела да разкажеш на тия дедковци за инсултите.....дето с 20 кила раница се катери на Миджур наравно с мен[smilie18]

Дата:   09-07-12 13:15

Требеше да ни кажеш да си пуснем "All That Jazz", дето се вика да онагледим теорията мацката Кюблер-Рос.

http://www.youtube.com/watch?v=HbLSGYd-Ohc

Дата:   09-07-12 13:19

Разменил е първа и втора фаза, но иначе добре го прави [smilie5]

Дата:   09-07-12 13:24

burnmaster

Хахха, е те тая школа, ще ме изяде с парцалите и даже няма да разбере какво се е случило със Смотнасон. [smilie18]
Но вече и те са единици. Разбирам те за какво ми говориш, но в крайна сметка има примери и за двете неща достатъчно. В смисъл и двамата сме прави.[smilie21] [smilie7]

Приемате нещата, все едно имат някаква гаранция и ако нещо се прецака можете да вдигнете скандал пред КЗП. Това ми е странно.[smilie21]

Автор: J0R0   
Дата:   10-07-12 23:34

В един филм се казваше, че лъвът като остарее не ще да си замине просто ей така, а търси друг лъв за да се сбие с него за последно.
Ако победи, ще си докаже че още не е стар, ако умре - поне ще умре като мъжкар.
(Та така вероятно и с твоите комшии)

Автор: diandimov   
Дата:   10-07-12 23:51

"Комшии - лъуве", по Елин Пелин.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   11-07-12 00:21

велик филм [smilie7]

никога не ми е минавало през ума , че този е онзи [smilie21]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-07/rtlt0739.JPG
http://images.allmoviephoto.com/2000_Ghost_Dog:_The_Way_of_the_Samurai/cliff_gorman_henry_silva_ghos

Автор: bairi100   
Дата:   11-07-12 00:39

При мене сичките дедовци са готини и всички се оплакват от комшията и братовчеда[cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.