Автор: Uve_Smotanson
Дата: 06-07-12 03:19
Кайзере, те просто не са там, тия младите и умните дето си мечтаем да дойдат. Или са се изнесли някъде по чужденецията, или са малцинство. Те ако се сложи някакъв "фейс контрол" на Щутград, много голям процент няма да мине цедката ![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
Първо вузовете - приемат куцо и кьопаво, за да си реализират бройката.
Второ - родителското тяло. Значи спомените ми от студентски са в диапазона 1998 - 2003/4, като направих глупостта да стъпя там преди 2 или 3 години. Разликите.
- преди в междублоковите пространства, колите бяха служебни и то основно на работещи студенти - прекъснали или високи курсове, които си позволяваха лукса, имаше и такива, които бачкаха и учеха. Като бройка на един паркинг можеше да ги събереш на пръстите на едната си ръка. Сега в момента можеш да отвориш 2 автокъщи само от един паркинг. Всяко келеме е със "собствена" кола. Привилегии снесени наготово. Закон за движение по пътищата няма там. Летят с 200 на некви никакви отсечки, поднасят, пилят, червеното е цел номер едно, пердашене в насрещното, абе рацерска простотия пълна програма. Те не си мърдат пръста нито да учат, нито да бачкат. Имат колата, лаптопа и смартбоклука от воле. Смяхме се едно време на гръцките студенти във ВИАС/УАСГ или каквото е името му в момента, сега ги генерираме същите айляци. Купуване на изпити, купуване на курсови, купуване на дипломи. А некой как влизат там е пълна мистерия, достойна за шедьовър от Артър Конан Дойл.
- крачми, билярд, кафенете, бирарии, боулинг. Преди какво е било не знам, но спокойно можеш да ги умножиш по 5. Значи има такива, които директно могат да конкурират аналозите си в Златни пясъци. Вероятно няма само СПА, ако не са го наваксали и тоя пропуск в скоро време. А пък ако поседиш 2-3 часа (твърде много и непрепоръчително) в някое от заведенията тип нео мутрабарок, лошо може да ти стане, само от слушане на диалози.
Ще се бият ли, ще препиват ли? Имам чувството, че те тамо само това правят.
Аз ли одъртявам, какво е, ама там вече минавам само транзит. За мен тоя квартал е мъртъв. При все че последния път едва издържах час и то в рамките на почти една седмица.
|
|