Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 40 Of The Most Powerful Photographs Ever Taken
Автор: slivenski   
Дата:   27-06-12 17:27

може и да е пускано вече, но все пак:

http://www.buzzfeed.com/expresident/most-powerful-photographs-ever-taken

[smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: 40 Of The Most Powerful Photographs Ever Taken
Автор: guesswho   
Дата:   27-06-12 17:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Krassy   
Дата:   27-06-12 17:50

И все трагедии, мъка, печал...

Дата:   27-06-12 17:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-06-12 17:57

да, аз точно това написах и във Фейса... че все са някакви трагедии или война... но има е друго... макар пак да е тъжно - това момче, което за пръв път в живота си чува, след като са му поставили слухов апарат... мен тази снимка най-много ме впечатли... [smilie21] [smilie21]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-06/lrqt7174.JPG
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/web03/2012/5/29/16/enhanced-buzz-wide-12343-1338324636-27.j

Дата:   27-06-12 17:58

а тази много ме натъжи... от войната винаги страдат най-невинните... [smilie2]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-06/tryq3111.JPG
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/web04/2012/5/29/16/enhanced-buzz-wide-6662-1338324638-15.jp

Автор: diandimov   
Дата:   27-06-12 18:02

Повечето снимки са си чалга и кич...

Дата:   27-06-12 18:03

не ме дразни... [smilie21] [smilie21]

Автор: n1x0n   
Дата:   27-06-12 18:16

Изобщо, в тоя списък присъстват някакви банални фотки, а истински и важни фотографии се губят.

Е доколкото разбирам заглавието, това са 40 от най-силните фотографии, а не категоричен "топ 40".

Дата:   27-06-12 18:27

аз нямам нищо против градивна критика.
или някакъв смислен коментар към снимките или събитията, които те отразяват.
или дори емоционално съпреживяване - положително или отрицателно - тази снимка ме разплаква, а тази ме отвращава... примерно.

но че снимките са чалга и кич... [smilie21]

още едно такова изказване от някой дежурен форумен трол, и ще го блокирам за писане в темата.

сори... ама понякога някои хора се осират... [smilie21] [smilie21]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-06-12 19:06

Много еднотипно ми е. Добри кадри, но определено липсват и класики.

Дата:   27-06-12 19:43

Дата:   27-06-12 20:13

примерно точно тая, дето те разчувства с детето - абсолютна показност и простотия - ми продал си живота човека за пари да ходи да ОКУПИРА чужда суверенна страна, ми, е па... нормално да го гръмнат.

аз виждам дете, което е загубило баща си. то едва ли разбира защо... едва ли би разбрало доводите ти, с повечето от които, между другото, съм съгласен... но виждам само страданието му... и това ме вълнува.

Друга пошла снимка "A dog is reunited with his owner following the tsunami in Japan in 2011" - дали в такъв кошмар за толкова много хора, най-въздействащата снимка е някой, дето си намерил кучето?!

грижил ли си се някога за домашен любимец? котка, куче, хамстери... ако да, би разбрал. [smilie21] [smilie21]

Също майката дето гушка детето си след "7 години в Ирак" колко ли други дечица е оставила без майка без да ги гушка? А на колко ли дечица собственоръчно им е пръснала мозъка?

не ми прилича на закоравял снайперист тази жена... а може би е медицински персонал и не е пръскала ничий мозък, а е спасявала човешки живот... [smilie8]

и изобщо... всеки има правото да си интерпретира, както му харесва. но без едносрични доводи - чалга и кич. с това не съм съгласен... [beer] [beer]

Автор: ценослав   
Дата:   27-06-12 20:20

Всяка от снимките носи своето въздействие - спомените; мъката; раздялата; годините; белезите /ония войник с протазата/; онези три рускини, останали 2, или вече една, или нито една. Но най вече трябва да отдадем заслуженото на фотографите им. Защото китки; морски лазур, голо тяло или сватбени се снимат по лесно, докато в показаните е уловен момент от историята, която винаги позабравяме след някое десетилетие. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   27-06-12 20:24

снимката със стареца, който е коленичил до танка си, също е вълнуваща... но сега някой ще ми каже, че това е тъпанарско, защото този човек се е бил за комунистическа държава... [smilie18] [smilie18]

абе... аре, наздраве! [smilie21] [smilie21]

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   27-06-12 20:31

За критикарите: Това е репортажна фотография. Да може да има и по добри в други жанрове. Кадрите са наистина силми, а критикарите - нака покажат свои в такива класации и тогава да плямпат.

Дата:   27-06-12 20:33

Дата:   27-06-12 20:39

аз изобщо не гледам на тези снимки като на "военни"... това са анти-военни снимки... ако хората ги виждаха извън политическия контекст, щяха да видят само човешко страдание.

Какво ще кажете за оная снимка, на която християни пазят мюсюлмани, докато се молят в Кайро?
Сигурно че от никъде не личи, че пазещите са християни, защото не са си залепили етикетчета на челата с надпис "Аз съм християнин" и че всичко това е пропаганда... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (27-06-12 20:40)

Дата:   27-06-12 21:06

Дата:   27-06-12 21:10

guesswho, не знам дали се занимаваш с фотография, но би трябвало и без това да ти е ясно, че на последната снимка пушката се държи от трети човек, който е извън кадъра и тя определено не сочи главата на човека, на когото дават вода... [beer] [beer]

Дата:   27-06-12 21:11

Автор: ejel   
Дата:   28-06-12 21:38

slivenski:

всеки има правото да си интерпретира, както му харесва. но без едносрични доводи - чалга и кич.

-----------------------------------

[smilie8] [smilie8]

Малко неточно (меко казано) ми се чини горното:

1. Чал-га – сричките са две.
2. Доводът е аргумент, т.е. използва се за доказване на нещо, докато с „чалга и кич” се изразява мнение/оценка.
3. С други думи, така му „харесва” да го „интерпретира”...

Та не разбирам какъв е проблемът, но си блокирай превантивно – така ще можеш спокойно да се насладиш на многосричните си монолози.
[beer] [smilie21] [beer]

Дата:   28-06-12 21:47

нямаш проблем. [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.