Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кабината и онлайн езиковото обучение в България
Автор: bate_rosko   
Дата:   26-06-12 16:43

Ехххх, на стари годинки(не че има голямо значение, когато има желание) ми се налага да уча чужд език или по-точно английски. Поразгледах "класическите" форми на обучение, но нещо часовете на уроците лекичко съвпадат с моето работно време и няма как физически да ги посещавам. И така една позната ми каза да погледна кабината и тяхната форма на обучение. ОК погледнах [smilie18] , ама нещо не можах да видя каква им е програмата по която се трупат знания, умения, така че примерно след края на нивото Х да мога спокойно да покрия определен норматив-примерно. До колко ефективно е това обучение. Парите са си пари, изкарват се. Но не искам да си губя времето и най-вече да започна по една грешна методика...и в крайна сметка вместо да натрупам знания да постигна обратния ефект. Мнения из мрежата има но са доста старички и предполагам вече неактуални. Ако имате преки впечатления от този или друг онлайнкурс, моля споделяйте на воля[smitten] .

Отговори на това съобщение
 Re: Кабината и онлайн езиковото обучение в България
Автор: asahi   
Дата:   26-06-12 16:53

И Ч С

Автор: krist   
Дата:   26-06-12 17:04

и на мен са ми интересни мнения по същия въпрос. една позната каза, че кара немски към кабината и е доволна всеки случай..

Автор: ejko   
Дата:   26-06-12 17:06

Ако ти се отдава и имаш супер желание, всякак ще научиш език... По трудното е да намериш система, която да ти пасне, дори да нямаш талант и концентрация на шахматист..., което в напрегнатото ежедневие е бая трудно. Уча и работя от години и трябва да кажа, че и двете дини страдат..., ама няма начин...

Автор: lumix   
Дата:   26-06-12 17:27

http://ucha.se/

Има раздел английски език! Много добре и нагледно е обяснена граматиката!

На ниво 9-11клас, а и е напълно безплатно!

Публикацията е редактирана (26-06-12 17:28)

Автор: valen_tin   
Дата:   26-06-12 17:34

ако не е курс на живо само едно: Rosetta Stone [smilie3]

Автор: krist   
Дата:   26-06-12 17:45

Розетата е готина наистина, ама не дава сертификат накрая. И понеже нямаш и ангажимент, мое да си отлежава дълго време на харда, без да я погледнеш, както става при мен[smilie8]

Автор: diandimov   
Дата:   26-06-12 17:51

Розета много скъпо...

Дата:   27-06-12 11:02

Розетата е интересна, ще я разгледам подробно довечера. Я то имало два варианта English UK и English (American). По моя информация по нашите ширини основно се преподава English UK, ама все пак да попитам дали е така, че да се ориентиреам докато е време.

Автор: promis   
Дата:   27-06-12 11:38

Това ти е най-малкият проблем, разликите между двата не са големи [smile]
Ако уикендите почиваш потърси съботно-неделни курсове.

Дата:   27-06-12 12:44

И този вариант съм го отработвал. Но проблема е че всеки иска да си почива през уикендите. Предлагат ми се курсове тип домашно посещение с преснимани книжчици, неясна методика, хвърчащи листи- все от хора решили да изкарат някой лев...

Автор: Тед   
Дата:   27-06-12 14:03

Хвани се с някое училище тип "британика" или нещо по на ниво - ако искаш да учиш и да изкараш сертификати /различни са - добрите сертификати и важащи без срок са Фърст и др. на Кембридж. Има и др. сертификати, но по принцип са за специфични нужди и региони /например IELTS - канада, австралия го искат/.

Ако си решил да се бъзикаш - отивай където поискаш - да отбиеш номера и да ти вземе някой парите - винаги ще се намери.

Времето - ами вечер или сутрин - освен ако не работиш от 07.00 до 22:00 - нямаш шанс през седмицата. Задели си време и за четене и подготовка извън посещаването на занимания. Ако искаш да научиш нещо читаво - поне 3 год., ако почваш от кръглата 0.

Ако мислиш, че в тия курсове има фуния и ти изливат граматиката, учат те да говориш, пишеш и четеш - малко си встрани от истината. Иска допълнително четене, слушане и писане.

Гледай да си в малка групичка и преподавател, който си проверил /дори училището да е марково/. Щото един обяснява с гъза, друг с краката, а третите наполовина "щото другото било в друго ниво"....

Британиката са сериозни, ама ако ти си несериозен няма кой да те дърпа...а там са като самолети..Нямаш ли темпо и време за преговор - дай парите на който поискаш.

Накрая, ако мислиш, че си изкласил и имаш ниво, отиди на някой изпит както си е /кембридж например/ и виж докъде си я докарал лице в лице с изпитващите....

И после продължавай, щото език без тренировка е като футболист, който е спрял да играе футбол отпреди 5 год. - т.е. за нищо не става...

Дата:   27-06-12 14:09

Ааа забравих....забрави онлайна. Няма да стане. За отбиване на номер - да, но за нещо сериозно...надали...ще се получи.

Автор: ценослав   
Дата:   27-06-12 14:14

Бягай в Англия на "бригада" за 6 месеца. Щеш не щеш ще го научиш. [cool] [cool] [cool]

Дата:   27-06-12 14:16

Да тип Презент Симпъл говорене, без грам граматика - оправяш се... но за много народ това е "учене" и "владеене" [smilie24]

хама не [smile]

Дата:   27-06-12 14:44

Тук не става въпрос за "отбиване на номер", а за напълно сериозно обучение. Документ/сертификат не са ми необходими, няма пред кого да се отчитам, никой не ми ги търси. Искам реални знания. А относно тестовете-да се явя до толкова че да си сверя часовника до къде съм... Тед, благодаря за изчерпателните отговори. Относно британика-звъннах на най-близкото до мен офисче-бяха много учтиви, поканиха ме да присъствам на един учебен час за да видя как протича и ако ми допадне...

Автор: alba_luna   
Дата:   27-06-12 15:55

Аз съм в ИЧС. Британика ми идват скъпи. В ИЧС се учи по 2 системи в зависимост дали си дневен или вечерен курс. Но и там зависи при кой преподавател ще попаднеш - ние я сменихме нашата даскалка на 2-рата седмица щото идваше само да отбива номера и не бяхме доволни.

Автор: diandimov   
Дата:   27-06-12 16:21

В никакъв случай не ползвай Британика!

Майка ми работеше там като чистачка няколко години... много некоректна към работниците си фирма.
Персонала бачка без договори и осигуровки, дават им смешни пари и голяма част от момичетата се готвят да заминат за навън.

Отделно самата фирма Британика прави разни фокуси и лъже, отчита уж загуби и не плаща адекватни данъци на държавата.

Информация от първа ръка.
Не се занимавай с Британика.

Автор: Щурче   
Дата:   27-06-12 16:34

И аз се интересувам от това "Кабината", само че за немски. [smilie8] Ако някой има впечатления, моля да сподели [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.