Автор: HP
Дата: 21-06-12 13:44
Реших да слагам нов климатик, че стария вече беше стар колкото света и издаваше странни звуци като умиращ носорог и както си му е реда акостирам в магазина за електроуреди Х. На една цяла стена наредени безброй климатици, кой от кой по-хубави и на цени всякакви.
Решавам да се зачета из спецификациите и в този момент до мен дотърчава някакъв лилипут с ризка два номера над неговия и започва да ми декламира някакви рекламни послания за супер дупер климатика ,който гледам. Изчаках го да изрецитира наученото и му споделих под секрет, че всъщност на мен ми трябва друг климатик, не точно този, защото нямам намерение да слагам вертикален климатик, голям колкото два фризера в стая 4х4 м.
Лилипутът веднага смени рекламния клип и на подскоци ме заведе до още по-супер дуперския климатик на супер известна фирма, която прави само климатици и най-вече тоя. Започна се нов рекламен етюд с историята на фирмата производител и тъй като не ми се слушаше евентуално и биографиите на работещите в него се понесох към касата да платя и да се отърва от декламиращия лилипут. Плащам в брой и задавам въпроса кога ще бъде монтиран. Отговорът не е особено уточняващ, но приблизително ме успокоиха , че до една седмица „тряааа да стане“.
Както и да е , след 10-на дена дойдоха двама отегчени и депресирани субекта, дупкаха и разбиваха стената, сложиха климатика и си тръгнаха обидени,че не съм им осигурил бира, а те толкова обичали /интересно ако обичаха да правят и секс к*рви ли трябваше да им водя/
Щастлив от новата придобивка, блажено си мисля, че европейското ще го изгледам с кеф на поносима температура и комфорт.
На следващия ден решавам да включа супер дупер климатика да охлади стаята, та като дойдат гостите хем да е хладно, хем да се изфукам с новата придобивка.
Да, ама нееее-включвам аз и се чува някакъв странен звук, подобен на блъскане на тенекия в стена и стържене с флекс, последвано от тракане като стар дизелов двигател.
Гася и пак включвам същото. Вдигам телефона на магазина и попадам на лилипута-тъй и тъй, климатика дето го взех от вас преди 10-на дена издава странни тракащо ръмжащи звуци, бихте ли изпратили някой да го ремонтира. Лилипута се покашля и ме пита: ама тракащи казвате, как точно трака???
А сега де, как точно трака… И обяс нявам аз, че все едно нещо стърже на метали и се чуват вибрации и ръмжене.
Лилипута обаче продължава-ахаа, значи трака и ръмжи, ама много ли????
Сериозно почвам да се нервя и кратко отговарям МНОГО!
Лилипута се зарадва, че е познал отговора и ми казва-значиии, вземете ся една отвертка…. При което разговора беше прекратен от мен и малко по-късно се наложи наживо да разрешаваме проблема заедно с някъв мениджър, който заекващо ми обясни, че щото нямали достатъчно хора и техници и щели да го погледнат след 20-на дена. Обясних му, че след 20 дена ако ми създаде условия да гледам наново европейското, с удоволствие ще го изчакам, иначе до 20 дена с удоволствие ще заведа дело срещу тях, придружено с видео материал заснет от няколко телевизии .
Е, не минаха 20 дена, а 2 часа и оправиха проблема, ама що да е така????
Във всяка сфера е настанала ужасяваща посредственост …
|
|