Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Couch surfing ... ?
Автор: ntonev   
Дата:   21-06-12 07:40

Има ли последователи на идеята от форума? Какво мислите за идеята? ... И всички ала-бала в тая връзка...

Отговори на това съобщение
 Re: Couch surfing ... ?
Автор: georgivelev   
Дата:   21-06-12 08:02

Ми аз съм от години там, но напоследък изобщо не ме интерсуват. Средното интелектуално ниво на членовете на ЦС е малко над температурата на замръзване на водата. Чужденките са навити за секс, българките се надяват, че някой ЦС чужденец ще се влюби в тях безнадеждно, ще се оженят, и ще си уредят живота. Апропо, точно така и стана, софийският посланик на ЦС Адам, от САЩ, се ожени за българка и се разкараха от България, но той е едно голямо добрутро.

Во кратце, скапано общество, всеки гледа ако може нещо да измуфти, да мине метър, друг да плати, сбирщайн от хора с много свободно време и без професия. Хора на които не може да се разчита, днес имат едни планове, утре правят друго. Има и свестни между тях, но цедката е много широка. Много от моите приятели се отказаха да хостват поради недобросъвестни абюзери.

Ей сега ще минат под мен и ще кажат, че изобщо не съм прав, и че ЦС експириънсът е много як, ама замислете се - отваряте си дома за чужденец (непознат), който се разполага с цялото ви имущество. Идеята е тъпа в зародиш. Най-смущаващото в цялата работа е липсата на какъвто и да е ангажимент между участниците, това че си се споразумял с някакъв льольо да те хоства, той в последния момент може да се извърти и да се откаже, и нищо не можеш да направиш. Можеш да му напишеш негативна референция, ако подобна морална утеха може да те компенсира някак.

Не съм пътувал на каучсърфинг и не смятам да приемам гости. Попаднах в системата, защото Божо, софийският гуру на ЦС, ми беше приятел, и честичко ме питаше дали случайно не мога да подслоня 2 чехкини, щото у него нямало място. Марженка въртеше страхотни кавали, но си замина. И Агнешка не беше зле. Имаше и една шведка, забравих й името, тя беше фурия.

Автор: ntonev   
Дата:   21-06-12 08:21

Яснооо...

Абе снощи гледах по тв-то някаква кака раздухваше идеята и ме обхванаха едни точно такива съмнения, та и затова пуснах темата.
Не че ме вълнува много, но ми стана интересно. Мерси, Велев. [smilie24]

Автор: CyberGene   
Дата:   21-06-12 09:00

Това е за хипита и екоталибани.

Автор: chill   
Дата:   21-06-12 09:54

Да бе, за хипита или екоталибани, ми те още живеят с майките си, къде ти ...

ПП. В ролята на хостове имах предвид.

А иначе си е за ... мизерници. [smilie18]

Публикацията е редактирана (21-06-12 11:31)

Дата:   22-06-12 08:17

Е не, основният аргумент в полза на кауч сърфинга е, че докато си в чужбина живееш в дома на местен и научаваш за това как живеят тамошните. Това е така, но от това на какъв хост ще попаднеш зависи какво точно ще научиш. Всички казват "колко е яко", но ако си признаят и ти разправят за неприятните си опити, могат да ти се изправят косите. Така например, мой приятел посрещнал гост, който имал многоположителни референции, бил уж сигурен човек, от португалия. Двамата с португалската му приятелка смърдяли толкова много, че зловонието можело да убие вол от сто метра.

Някакъв друг, руснак, се настанил в жилището, и всяка сутрин след като се събудел, сядал на масата, мълчал и чакал да му сервират закуска. После обикалял града, но се прибирал, за да го наобядват и навечерят.

Да, знам за тази госпожица, която са показали по БТВ, баща ми спомена за нея. Ми вижте ся, тя е типичното ниво на хората в това общество.

Автор: mipmip   
Дата:   22-06-12 10:30

Ехх, умирате да давате оценки за "общество", до което не сте се и докосвали. Ако ви е страх от непознатото и не искате да общувате с местни - отивате на хотел и всичко е шест. Ако предпочитате да се запознаете с истинския живот на хората в страната, която посещавате, а и да участвате в него, каучсърфингът е всъщност доста подходящ начин. Истина е, че там има ВСЯКАКВИ хора, но това за мнозина е плюс. Понякога е забавно, друг път е скучновато. Понякога на практика не виждаш хоста (или госта) си, друг път си с още четири-пет човека в един апартамент. Но като правило почти всички са добронамерени и рядко има проблеми (аз лично не съм имал нито с гостуване, нито с приемане на гости). Сред активните потребители като че ли преобладават учители, артисти разни и, интересно, програмисти. Или просто аз все на такива съм попадал. Такива обобщения за "хипита и екоталибани" ми е под ниното да коментирам.

Дата:   22-06-12 10:32

Недейте тогава, ваше величество [smilie18]

Дата:   22-06-12 11:13

Опааа, ето още един, който вярва в безкрайната добрина на хората. Християнин и алтруист.

За учителите си прав. У Божо имаше един учител по математика, Гилиармину, от Португалия. Със Злати двамата го водиха на ски, на аху-уху, правиха му густото, а той за награда им дигна един часовник. Програмистите по правило са много ограничени хора.

Ако предпочитате да се запознаете с истинския живот на хората в страната, която посещавате, а и да участвате в него, каучсърфингът е всъщност доста подходящ начин

Би ли се обосновал? Според мен, за да се запознаеш с истинския живот на хората на една страна, трябва да си намериш работа там, това е подходящия начин. И няма начин, ако си за по-дълго време в някоя чужда страна, да живееш на каучсърфинг, освен ако не си абсолютен мизерник.

Автор: Orlin   
Дата:   22-06-12 11:27

georgivelev ,
Това че на теб не ти харесва го разбрахме. Ти си минал от там по приятелска линия, имал си някакви преживявяния, вече ги сподели.

Сега очакваме да чуем и другите мнения, но ако може без затапване от твоя страна. Една Диана Найденова стига, пък и тук не е бтв.

Автор: boreto   
Дата:   22-06-12 11:48

- Киркор, това Азнавур много лошо пеело бе.
- Що бе Агоп, ти слушал ли си го?
- Не съм, ама Гарабед ми го изпя.

[smilie18]

Синът ми по този начин обиколи Европа, Азия и Америките. Не само разбира се. Не навсякъде успява.

http://thebigmanana.blogspot.com/
http://100kmvchas.travellerspoint.com/

[smile]

Дата:   22-06-12 11:53

Успешното преспиване у някого на каучсърф не противоречи на другите заключения по темата [smilie5]

Автор: Orlin   
Дата:   22-06-12 12:08

Слава богу и заключенията по темата няма да попречат на успешното преспиване на тези, които им харесва този начин на общуване.

Всъщност, ако човек иска да опознае друга страна, друг народ просто трябва да е отворен за другите и да общува. Няма значение на екскурзия ли си, на гости или да работиш.
Имам познат, който е работил две години в Германия, научил точно 5 думи на немски и освен името на града, където е бил, няма други спомени.

Дата:   22-06-12 12:43

Ето го, ето го модераторчето, помолен съм не особено любезно да не си изказвам мнението по темата повече. Нема да стане. Форумът не ме ограничава да си изказвам мнението по дадена тема толкова на брой пъти, колкото искам, стига да не нарушавам правилата на форума, което аз не правя. Водим съвсем цивилизована дискусия.

Ми то твоя познат, дето работил в Германия, ако е бил овчар, наистина не са му трябвали и 5 думи на немски да знае. Но със сигурност е разбрал повече за живота там от мен, който никога не съм стъпвал у швабско. Това, което имах предвид, е че не можеш да опознаеш нравите и обичаите на дадена страна без да живееш там поне 1-2 години, а за такъв период няма каучсърфинг хост, който да те приюти. Може като чергар да цвъкаш от 1 хост на друг, ако такъв начин на живот ти допада.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   22-06-12 12:48

А аз си мсилех, че това е общество, което се е събрало с една цел- да може да пътува евтино, да спи при съмишленици, да се запознава с нови хора ... Сега от Велев научавам, че това е организация за намиране на безплатен секс ... че от жените се очаква да правят свирки, а от мъжете да не миришат и т.н. и т.н. Интересна интерпретация... Добре, че от правилата на Велев има изключения [cool]

Автор: El_Fuego   
Дата:   22-06-12 13:42

DidiAndreeva написа:

> Сега от Велев
> научавам, че това е организация за
> намиране на безплатен секс ... че от
> жените се очаква да правят свирки,
> а от мъжете да не миришат и т.н. и
> т.н. Интересна интерпретация...
> Добре, че от правилата на Велев има
> изключения [cool]

Какви изключения? Мъжете да правят свирки, а жените - да миришат?

Дата:   22-06-12 14:13

[smilie18]

Автор: JULIOF   
Дата:   22-06-12 14:17

Петък е [cool]

Автор: PolarBear   
Дата:   22-06-12 14:23

Хм. Това отдавна не е изключение. За съжаление.
[smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   22-06-12 14:31

Аз не виждам на ГеоргиВелев какво не му харесва, от три гостенки е намазал 3 пъти, че и се оплаква... [smilie18]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   22-06-12 14:57

Според мен се хвали [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: guesswho   
Дата:   22-06-12 15:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Frida   
Дата:   22-06-12 15:23

Отдавна не съм влизала "у форумо" за по-дълго от 3 минути, но забелязвам, че има едно постоянно присъствие, което гледа да "освети" с тъпотиите си всяка тема и всеки дискутиран въпрос.

Имаше една мисъл (не си спомням чия е) ... иронията била в това, че само простаците били сигурни в преценката си, а интелигентните хора винаги се съмнявали. [smilie8]

Автор: n1x0n   
Дата:   22-06-12 15:24

При толкова приятели, които подслонявам редовно - само некви сърфъри ми липсват... [smile]

Автор: guesswho   
Дата:   22-06-12 15:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.