Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Пътуване до Русия
Автор: ANTOAN_M   
Дата:   20-06-12 16:37

Обмислям пътуване до Русия.Искам да знам дали се допускат самостоятелни посещения-без да са организирани от туроператор,без да съм поканен от някой,тъй като искам да посетя градове, които не са сред предпочитаните.И какви документи ще са ми нужни ако съм с кола,или е по-изгодно да наема кола оттам?

Отговори на това съобщение
 Re: Пътуване до Русия
Автор: neuromancer   
Дата:   20-06-12 16:47

За визата ще ти трябва покана. Ако нямаш, има агенции които осигуряват такава. Трябва да предоставиш план на пътуването - кога къде ще си. Малко им е останало от соца явно.

Автор: ценослав   
Дата:   20-06-12 16:47

Аааа!? Тук има капацитети само по Западните екскурзии и през Океана! [smilie6] [smilie25] [beer] [beer]

Автор: e-mil   
Дата:   20-06-12 16:50

Почни от тук докато чакаш.

Автор: tonal   
Дата:   20-06-12 16:53

Виза от посолството и нищо друго.
Там на терен ще ти трябва търпение към бюрокрацията , ако ти се наложи да се сблъскаш с такава и устойчивост към спиртните напитки. [smilie5] Органите на реда /вкл. охраната на сгради/ са доста любопитни , но не са злонамерени.
Като хора са добри и отзивчиви.
Преди време се оказах в "нещатна ситуация" за около месец в Москва и още пазя добри спомени.[beer]

Автор: djogata   
Дата:   20-06-12 16:56

Някъде веднъж четох коментар, че ако тръгнеш с кола към Москва, ще стигнеш почти сигурно жив, вероятно с част от багажа си, и най-вероятно не със същата кола, с която си тръгнал [cool] [smilie18]

Дата:   20-06-12 17:06

Предполагам, че ще съм с лично превозно средство, което ще бъде транспортирано до Русия.Опасни ли са пътищата към градове като Ханти-Мансийск,Новосибирск,Норилск? За предпочитане ли е да съм с българските номера или да купя оттам такова с руски номера?

Дата:   20-06-12 17:15

това мнооого далече бе човек
не е ли по-добре да летиш дотaм и на място да взимаш кола? виждал ли си снимки от сибирските пътища през лятото?

Дата:   20-06-12 17:17

Именно затова питам предварително.А как изглеждат Сибирските пътища през лятото?

Дата:   20-06-12 17:20

това дето е популярно из нета не е баш там където си тръгнал, ама все е в Сибир
http://www.ssqq.com/archive/vinlin27c.htm

Автор: kote   
Дата:   20-06-12 17:29

никога не се отклонявай по не обозначени и липсващи на картата пътища
от тях няма връщане
щото водят до тайни градове

Дата:   20-06-12 17:30

Neuromancer,пътувал ли си из Русия?Защото виждам,че си доста навътре в материята

Автор: asahi   
Дата:   20-06-12 17:35

Искаш да пътуваш или искаш да стигнеш някъде, където да престоиш известно време? Там не е като в ЕС и тези неща са важни.

Автор: guesswho   
Дата:   20-06-12 17:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-06-12 17:39

Искам набързо да разгледам няколко града.Спрял съм се на Москва,Воркута,Новосибирск и Норилск.Много искам да видя незалязващото 24 часа слънце.

Автор: kote   
Дата:   20-06-12 17:43

и си пълни винаги догоре резервоара при всяка възможност че са големи преходите а са кът колонките на места
хубавото е че там е по-евтино
незалязващо слънце над петербург ще видиш ама друг път
най-много бели нощи зимата

Дата:   20-06-12 17:46

Kote,затова са Воркута и Норилск.Там ще получа тройно от това което съм искал

Дата:   20-06-12 18:44

Не, там не съм пътувал. Планирах сериозно да ходя до Москва, Петербург, Новгород, евентуално Новосибирск ама ми се родиха близначки и се отложи за дълго. Не съм прекалено авантюристичен тип, така че мислех големите разстояния да ги летя или с влак, а на място обществен транспорт или кола за извън града.

Принципно из Сибир не бих тръгнал току-така. За посещение на няколко града набързо, разстоянията са огромни и мисля че не си струва седмиците път дотам. В Африка може да вземеш едни големи джипове, оборудвани с легла и допълнителни резервоари за нафта, ако трябва да обикалям хиляди километри из тайгата бих взел нещо такова. Бях чел за някакви ентусиасти тръгнали така да прекосяват Сибир, с няколко варела за нафта и като видят бензиностанция пълнят до дупка. Били минали през села, дето след втората световна война новини не били стигали (може да е преувеличение де).

Другия вариант е да стигнеш дотам с влак/самолет/кораб и на място взимаш под наем. Хората ще знаят дали ти трябва джип, всъдеход или моторна шейна. А ако колата ти трябва само в града, няма смисъл да я мъкнеш през хиляди километри.

Автор: VaSSilk   
Дата:   20-06-12 19:21

Като ходиш, кажи, да ти дам пари за един Восток-Амфибия, че нашите гейове не ги внасят.

Автор: tonyf   
Дата:   20-06-12 19:35

Нито съм бил там, нито искам да стъпвам, но имам роднина, който беше женен за местна жителка и прекара 20-30 г. от живота си из тайги и тундри. Той е инженер, шофирал камион на големи разстояния и ми е казвал как било нормално някъде отзад в далечината да го следят и чакат да закъса и да остави камиона си, за да търси помощ. Защото, по думите му, ако там някъде някой попадне на нещо без собственик, негово си е - дали кола, тир, кораб, няма значение - щом е в тайгата, е на този, който го намери пръв.

Иначе били душици и свестни хора, случвало му се е да го спасяват (него или негови колеги, вече не помня) от бяла или гладна смърт.
[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   20-06-12 20:43

Що не летиш със самолет като местните хора?

Автор: Myth   
Дата:   20-06-12 20:55

По Сибирските пътища по-добре да пътуваш зимата, не лятото, не че съм бил ама... то вече ти пуснаха линк със снимки де.... чудя се тия хора как изобщо тръгват по тия пътища ако изобщо могат така да се нарекат.

Автор: jingov   
Дата:   20-06-12 21:11

Набързо няма да се получи,остави си само последните два града....другите два ,навръщане ...самостоятелното пътуване по тия места е доста затруднено,като минимум от непознаване на нравите ,за бюрокрацията е ясно и понякога не съвсем разбираемо.Покана ....поне двама познати,с които да имаш връзка.Мобилните връзки освен ,че са лоши и много скъпи .Трябва да се знае къде отиваш и с кого ....! За онази лееко по хладна част...минимум един,на когото да разчиташ....

п.п.Трябва да си готов да видиш и срещнеш неща,за които няма да ти е ясно, що са така или да си мислиш,че е невъзможно да ти се случват.
Иначе е гот ,има кво да се види,пие..и прочие ,за снимането е ясно ...
Успех !

Автор: gogi69006   
Дата:   20-06-12 21:11

Що не погледнеш в офф-роуд форума? Има доста писано по темата [smilie3]

Дата:   20-06-12 21:22

оф форумците тук, Polar Bear е ходил често до Русия, не из тия краища. Иначе jino май беше ходил към Камчатка, или планираше да ходи, питай ги как стоят нещата ...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.