Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прекратяване на договор с мобилен оператор???
Автор: SLR   
Дата:   14-06-12 23:10

Нещо се говореше за възможноста да си прекратяваме договорите с мобилните оператори предсрочно, но дали е възможно на практика?

От сигурно 12 години съм лоялен абонат на един телеком и сметките ми се въртят в един диапазон +/- 15 лева, преди 4 месеца ми се наложи да навъртя една голяма сметка и от тогава сметките продължават да идват все същите, въпреки че тогава беше инцидентно.

Въпроса ми е по скоро дали при оставащи 6 месеца от договора мога да си прехвърля номера към друг оператор, или да си изчакам до края на договора?

Язък че всички оператори дават толкова пари за реклами[smilie23]

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Прекратяване на договор с мобилен оператор???
Автор: harvester_vn   
Дата:   14-06-12 23:12

Можеш, ама ще трябва да платиш неустойка. Можеш да го прекратиш без санкции когато изтече и стане безсрочен.

Автор: taraymito   
Дата:   14-06-12 23:16

е, нямаш ли разпечатки, подробни фактури и прочие? как така? не можеш ли да видиш какво си говорил и какво не по фактурата, да сравниш с call logs в телефона и така нататък... и на мен ми се е случвало да си мисля, че са ме прекарали, ама като си засека разговорите, всичко излиза да е наред... [beer] [beer]

Дата:   14-06-12 23:18

Ми той беше едногодишен и изтече около нова година, и не съм преподписвал, но нали имаше нещо че се самоподновявал, пък после казаха че това ще отпадне?
Май наистина е по добре да си изровя договора и да видя какво пише[smilie8]

[beer]

Дата:   14-06-12 23:24

taraymito имам разпечатки и на тях няма съмнителни номера и прочие, но не могат да ме убедят че последните 4 месеца рязко съм увеличил разговорите си със същите номера с които разговарям последните 10 години[smilie8]

Става въпрос за роднини и приятели с които се виждаме всеки ден и си звъним колкото да се разберем, и това е така от години...

Автор: marto   
Дата:   14-06-12 23:26

А може би... просто ти си в заблуда...

... и реално си ги говориш тези минутки... без да се усетиш...

Дата:   14-06-12 23:31

marto и аз си го помислих в началото, но вече четвърти месец не ми се струва нормално?
Особено при положение че мразя да говоря по телефона и че такива сметки са ми прецедент за последните години...

Автор: vinse   
Дата:   14-06-12 23:33

дали има или няма разпечатка не е от значение. ментел са казали - тоя месец приходите ни трябва да са (примерно) 40 мил. и почват:
на Гошо ще му надцакаме сметката с 20 лева и в разпечатката ще го пишем, че е говорил с Пешо и от там има 20 лева повече (в разпечатката си пише, че е говорил с Пешо, въпреки, че реално не е)
Рашо ше го цакаме с двеста лева тоя месец по същата система
и т.н.

Дата:   14-06-12 23:40

Щом е изтекъл, значи вече е безсрочен и можеш да го прекратиш по всяко време. Твърде е възможно по-високите ти сметки да са точно затова- може би вече са отпаднали някакви отстъпки или нещо такова.

Дата:   14-06-12 23:42

vinse - ти живееш 10 години назад човече... Това беше преди време... сега не е така...

Автор: asahi   
Дата:   14-06-12 23:44

Пробвай да си оставяш телефона вкъщи.

Автор: dobriman   
Дата:   14-06-12 23:46

влизаш в офиса на ментел и питай - можеш или не можеш. Ко се запънат - тогава ще даваме акъли (и разказваме случки и премеждия). Ко може - местиш.

...ама ако мислиш, че другите са по-различни....всеки път като преподпишеш договор ти е по-добре (нормално....свалят цените напоследък), ама сите са от един дол дренки.

По-добре не сменяй ми подпиши някой нов договор - дето ще ти фитва по-добре.

Дата:   14-06-12 23:48

Нямаше просто начин asahi да не се обади и тази тема... Послушай го... Може и на курс да те прати [cool]

[smilie3]

Автор: vinse   
Дата:   14-06-12 23:50

marto
я кажи тогава какви са новите схеми за надписване на сметки, че си прав - от около 7 години разговорите ми са служебен разход и дори не виждам сметките [smilie21]

Автор: Mori13   
Дата:   15-06-12 02:14

Договора ти е безсрочен, ако е от "новия вид". Ако обаче си караш от години с един договор, който все се преподписва автоматично, това ще продължава, докато накрая не подпишеш един "нов" договор за минимум година, който след тази година ще стане безсрочен.
Всички оператори надписват сметки, особено на клиенти, които говорят повече минути и с повече хора. Обикновено надписват леко минутите на реалните разговори. За съжаление, това не може да се доказва...т.е. доказва се с техните разпечатки, които както знаем са си надписани.
Новите договори имат клауза по т. 6.6(мтел), която обаче трябва да бъде изрично подписана и която не се намира на края на договора, а някъде в средата, и която никога не ти казват, че съществува. Тази клауза е за възможността да се откажеш от подписания договор в 7 дневен срок. Ако тази клауза не е подписана, договра се активира автоматично с подписването и няма отказване.
За хората, които не си четат добре договорите е по-добре да си подпишат тази клауза и да си четат и питат 7 дни на воля, докато бъдат сигурни, че точно това искат.
Напоследък служителите на Мтел и особени на техните дистрибутори Хенди са станали много нагли - случи ми се следната случка наскоро. Питам за безсрочен договор, предлагат ми един и казват - този е безсрочен. Отварям аз назад и хоп, прочитам 24 месеца срок на договора. Питам - как ще е безсрочен, като е за две години? - Ами господине, той става безсрочен като изтекат тези две години...Колко мило нали.
Та така ви говорят едно, пък долу пише друго.
Отказване от договор по средата няма - може само да се смени плана със сходен като такса или с по-висок. Отказването става с изплашане на всички оставащи такси.
Мтел, както и Глобул а вероятно и Вивател, но аз поне съм абонат само на първите се научиха да активират без желание на клента допълнителни услуги. АКо забележите и се оплачете, ги деактивират, но иначе може да си продължите да ги плащате. Аз така си плащах 11 месеца на Мтел услугата Любим номер, без да съм я активирал. Същото понякога правят служителите в центровете още с подписването на договорите - вие им казвате, не не искам това, те правят обратното в своя компютър и после ходи доказвай, че не си го бил искал.
Глобул пък стигнаха върха на нахалството, като ми пускат рекламен смс за услугата Fun Call. Аз го отвярям и след като го прочитам го изтривам. След малко получавам смс, че успещно съм активирал услугата. След като това ми се случи два пъти се обадих в call центъра им и попитах, как става това. Отговориха ми, че това било рекламен смс и с прочитането му аз се съгласявам да ми бъде предоставена услугата. Теглих им една голяма и казах, да ми бъдат деактивирани всчики видове рекламени смс-и и услуги....деактивираха ги.
Интересно дали утре няма да получа рекламен смс, който ми предлага да си даря апартамента в полза на Глобул.....и аз взема че го прочета без да искам...[smilie9]

Това са мобилните оператори у нас и по света, но предимно у нас, затова преди да се подпише нещо, трябва да се чете дълго и след като се подпише, човек трябва да ги следи изкъсо за нередности в месечната си сметка.

Автор: asahi   
Дата:   15-06-12 08:23

Абе вие на практика как си го представяте това надписване? 10-20-100 служителя по цял ден ровят в базата, вадят "удобни" клиенти и им цъкат минутки за различните дни?

Автор: ilcoin   
Дата:   15-06-12 09:56

Абе вие на практика как си го представяте това надписване? 10-20-100 служителя по цял ден ровят в базата, вадят "удобни" клиенти и им цъкат минутки за различните дни?

Софтуер приятелю. По определени критерии набира определени таргет-групи, на кои колко зависи от критериите.

Дата:   15-06-12 12:12

Асахи, не знам как става надписването но не вярвам с жена ми да изговаряме безплатните 200 минути, че и още 200 минути отгоре, и то при положение че като сме на работа се чуваме по стационарните.... и това само последните 4 месеца...
edit - имам предвид по 400+ минути на месец а не общо за четирите.Това все едно работиме в кол център[smilie5]

Както и да е, благодаря за отговорите и ще видя какво ще ми кажат от оператора по въпроса[smilie8]

[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (15-06-12 12:24)

Автор: dobriman   
Дата:   15-06-12 12:21

Имай предвид, че е възможно безплатните ти минути да се таксуват така: при разговор, директно 1 мин, и след нея вече почва да се отчита на време.
Като пример: 200 разговора по 15-30 сек са равни на 200 мин.
200 разговора, като ги разделиш на 30 дена в месеца са ти 6-7 разговора на ден. Ако провеждаш повече от това - може от там да идва голямата сметка. Особено, ако ти е и резачка цената след изчерпването на минутите.

Това е само вариант.

Дата:   15-06-12 12:27

Знам го и това, разговорите се таксуват автоматично 30 секунди първоначално и след това е на секунда.

Дата:   15-06-12 12:51

Някой дали прочете че след като договора е изтекъл вероятно вече няма безплатни минути и други бонуси. Същите си остават само таксата и цените за минута разговор. Обикновенно в договорите пише нещо такова: "Безплатните минути важат за срока на договора."

Автор: riddick   
Дата:   15-06-12 16:50

Най-накрая някой да се включи както трябва - харвестър го е казал. Как на всички им надписват сметките, само моите не мърдат?

СЛР, влез във въпросния телеком и поискай да провериш какви са ти условията по текущия договор - цени, минути, смс-и и т.н. Има голяма вероятност, тъй като си бил на стар договор, като е изтекъл сега да говориш на едни базови цени, които са гадно високи и без хиляди минути насам и натам.

Преди няколко месеца, за първи път, Глобул ми предложиха да ми намалят месечната такса с като условията по договора са приблизително същите като в стария договор, ако преподпиша. Остава и пак да съм недоволен. А аз повече от месечната си такса не плащам. Хиляди минути и смс-си към Глобул и 20-30 към всички остнали мрежи в страната, плюс неограничен нет на 3Г за първите 1000МБ. Никога не ги изхарчвам тези неща.

Преди 10-на години, когато си преподписвах първи договор, имаше точно такъв вариант: с договор - 30 стинки на минута, без договор - 45 стинки, и т.н.

Както гласи лафа - кефа цена няма[smilie18]

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   15-06-12 17:21

МЕНтел, ГРАБул и СВИВАком(тел). [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.