Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 малки пакети с Български пощи в чужбина
Автор: ipolit   
Дата:   19-05-12 15:53

Здравейте,
искам да изпращам разни работи. Днес ходих до пощата да поразпитам, но жената там беше доста нелюбезна и така и не ми обясни точно разликата между колет и малък пакет. Правеше ми някакви жестове с ръце да ми покаже колко голям може да е малък пакет.
Това, което ще изпращаме тежи около 300 гр и има размери 20х15х10 см. Дали е малък пакет?
Разгледах на сайта на пощата тарифите и дестинациите, но никъде не пише за колко време се доставят нещата. Някой има ли идея колко време отнема пристигането до страна в Европа и до САЩ?
Общо взето ми се струва, че малките пакети се таксуват по тарифите за писма. Това дали е така?

Ето тук има една таблица за писмата, ама дали е това, което трябва да гледам
http://www.bgpost.bg/?cid=208&NewsId=371#02
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: малки пакети с Български пощи в чужбина
Автор: IvoZafirov   
Дата:   19-05-12 15:56

Миналата седмица трябваше да правя малък пакет до майорка (сега ги пращаме на малки пакети, че на митница като са на големи пратки и ги хващат [smilie5] )

Жената беше много любезна и таксата беше някаква много малка. Пристигна за 3-4 дни.

БГ Пощи [smilie24]

Автор: tonitka   
Дата:   19-05-12 15:57

Твоето си е класически пакет. Изпращай препоръчано задължително. До Англия е десетина дни. Ако е нещо ценно и скъпо обяви цената му. За някои от европейските страни има застраховане на пратката!

Автор: almaz   
Дата:   19-05-12 16:25

До 2 кг можеш да пратиш като малък пакет (повече - само ако съдържанието е документи или печатни произведения).

Задължително искай пратката да е препоръчана - плаща се незначително повече, но ти осигурява номер за проследяването й (има го на квитанцията).

До Европа нормално пътуват от 4-5 до 10-на дни. Извън Европа типичното е 10-14 дни.
Към Щатите пощата в последно време много се бави - поне месец, заради техните антитерористични мерки. Така че предупреди получателя че ще чака повече. Ако иска по-бързо - с куриерска фирма.

Пощите работят много надеждно [smilie24]

Автор: VoxGabrieli   
Дата:   19-05-12 16:41

До щатите мои пратки са се бавили и до месец и половина, но това еднократно и преди доста време вече. Сега си пристигат там за около 2 седмици без проблем.

Да, задължително пращай с препоръка, оскъпява с 3 лева, но дава възможност за проследяване на пратката.

И въобще няма разлика на малък пакет от стандартна пратка (писмо, плик с документи и пр.) Цени и срокове, па и сигурност са едни и същи.

Дата:   19-05-12 21:16

Благодаря на всички, вече ми се поизясни.

Автор: Djogata   
Дата:   19-05-12 21:26

Български пощи са най-бавната пощенска услуга, с която някога съм се сблъсквал.

Писма и пакети от БГ до Дания пътуват около 2 седмици, от Полша до Дания - 3 дни, а от Англия и Германия до Дания - до 48 часа. Вътре в Дания при изпращане на пратката до 17:30 вечерта, пристига на другият ден до обяд. Айде, да кажем, Дания е малка държава, но същото го правят и в Англия и Германия.

Но за сметка на това пък БГ пощи са евтини [smilie7]

Автор: pch_bg   
Дата:   20-05-12 01:27

ipolit:
До САЩ задължително изпращай приоритетно иначе може да стигне за 50 дена. Приоритетно - стигат за около 2 седмици. Ако е нещо ценно - препоръка също.Цената за приоритетно, препоръчано до 0.35 кг беше 9 или 12 лв.

Автор: tonyf   
Дата:   20-05-12 05:59

Гугле ->

Български пощи ->

- Калкулатор за малки пакети за чужбина и размер и тежест на малки пакети за чужбина

- Международни колети - цени, зони, допълнителни услуги

- Колети. Размери на колети. Размер и тежест на международни колетни пратки

Дата:   20-05-12 09:48

Тоя калкулатор не го бях намерил. Мерси много

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.