Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kindle fire
Автор: asklep   
Дата:   17-05-12 14:14

Пристигна ми тая джаджа качвам -файл epub или fb2 в папка book ама нищо се не види на рафта ,как се работи с това чудо ?[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Kindle fire
Автор: ivodam   
Дата:   17-05-12 14:25

Ми трябва да има импорт някакъв в програмата - рафт. Другото е - отиди върху файловете в папка буук, и като натиснеш файла, може би ще излезе опция да се отвори в рафт-програмата.

[smilie7]

Автор: sas   
Дата:   17-05-12 14:30

Пич, защо не прочете преди да си го купиш, че не отваря .fb2 и .epub [smilie10]
Са ше почнат едни конвертори, едни чудеса...

Питай сега Амазон какво да правиш, те са ти ги приготвили тия екстри!

По принцип други устройства на пазара освен амазонските са си съвместими едно с друго, да знаеш.

Автор: Analgina   
Дата:   17-05-12 14:33

Kindle Fire supports multiple file types that are free of digital rights management software. These types of files may be transferred to your Kindle Fire via USB:

Documents: AZW, TXT,PDF, MOBI, PRC, DOC, DOCX
Audio supported within Music: MP3, Non-DRM AAC, MIDI, OGG, WAV
Images: JPEG, GIF, PNG, BMP
Video: MP4, VP8

Киндъла не поддържа форматите, които си качил. Инсталираш си програмката Calibre и конвертираш книгите в подходящ формат. Ако сваляш книги от читанката, там май бяха пуснали и формат Моби, но не съм сигурен. Отдавна не съм посещавал сайта.

Дата:   17-05-12 14:40

Благодаря момчета , ще свалям в txt

Автор: s_dyakov   
Дата:   17-05-12 14:44

Имаш 2 опции - или на компютър сваляш книжките във f2b формат и в calibre конвертираш към mobi (по-добрия вариант), или директно сваляш на книжката от http://mobireaders.org/

Дата:   17-05-12 14:44

И в txt не става [smilie2]

Автор: Analgina   
Дата:   17-05-12 14:46

Значи е време да прочетеш Ръководството на потребителя.

Дата:   17-05-12 14:51

Ок ще сваля Calibre

Автор: sas   
Дата:   17-05-12 14:58

Пич, ти си си купил Таблет, а искаш да четеш като първобитните хора от .txt !!!

Автор: kiromn   
Дата:   17-05-12 15:00

Правиш 2 неща:
първо както казаха другите инсталираш калибре и го конфигурираш да ти праща книгите на мейл хххх@freekindle.com (xxx ти е името на регистрацията)
след това зареждаш избраната книга в епъб, фб2 или там в каквото я свалиш в калибре. избираш книгата и даваш да ти я изпрати на мейла. Калибрето автоматично я обръща в моби преди да я прати.
След малко книгата ти е на устройството.
Тука обаче има един момент, че книгата няма да ти отиде на рафта, а при документите.
На рафта ти отиват книгите купени/свалени от Амазон.

Ако не те кефи файъра, споделяш и може да се разберем за цена :)

Дата:   17-05-12 15:15

Значи инсталирах си Калибрето ,конвертирах си в моби формат и книгата е на рафта .[cool]
Устройството ме кефи та чак нямах търпение да чета ,благодаря на всички с бързите указания и съвети ![cool] undefined

Публикацията е редактирана (17-05-12 15:16)

Автор: Orlin   
Дата:   17-05-12 16:47

Да ти е честит, но е редно да почетеш малко.

kiromn ти е написало основното, Калибре е най-добрата и приятна за работа програма за конвертиране.

Ако книгите са във формат epub или fb2, можеш да ползваш Калибрето да конвертира в МОБИ и да го запише на диска, не е необходимо да се праща по мейла. След това го качваш в Киндъла.

Ако документът е на Уърд или txt направо се праща като прикачен в мейл по пощата. Киндъла го получава конвертиран. С Уърдовски файлове е най-добре, спазват се размери на шрифтове, съдържания, препратки към бележки и т.н.

Автор: nrk   
Дата:   17-05-12 17:40

Ако книгите са във формат epub или fb2, можеш да ползваш Калибрето да конвертира в МОБИ и да го запише на диска, не е необходимо да се праща по мейла. След това го качваш в Киндъла.

Може да е дори по-просто. Настройваш Калибре да конвертира в .mobi при експорт и просто си качваш файловете на киндъла директно през Калибре (когато таблета е закъчен към компютъра, се вижда като икона в менюто).

На знам дали портабъл версията на Калибре, качена на флашка, ще тръгне на Андроид. Ако може, ще най-елегантният вариант.

Иначе, както са писали по-горе можеш да сваляш книги в .mobi директно от http://mobireaders.org, но са без съдържание и някои са конвертирани зле.

Автор: Orlin   
Дата:   17-05-12 18:35

Настройваш Калибре да конвертира в .mobi при експорт и просто си качваш файловете на киндъла директно през Калибре

Дааа, може и така. Въпрос на вкус.
На няколко пъти прехвърлях книги от ПДФ в Моби, голяма играчка е, но държах да си ги чета както трябва.
Последният път беше сканиран ПДФ, че първо минах през разпознаване, чистене, оразмеряване и търсене на грешки. Отне ми около 3 часа, но си играх докато схвана номера. Следващия път ще е около час.

Дата:   18-05-12 18:48

Искам да попитам относно свалянето на apps -приложенията от Амазон за киндала ,опитах да сваля някои от безплатните но изобщо не ми праща мейл с приложението. Трябва да регистрирам кредитна карта към акаунта си ли ? Иначе ако опитам да ги сваля директно на киндъла ми казва че ми трябва американска кредитна карта .

Автор: dobriman   
Дата:   18-05-12 18:56

не можеш, и американска кредитна карта да сложиш - ще ти хваща локацията и пак няма да можеш.

Сваляй апк-тата и ръчно инсталирай.

Дата:   18-05-12 19:00

откъде нищо не намирам ,пиша в търсачката apps за киндъл файр ама обикновено в амазон ме праща , имаш ли да дадеш някоя локация с такива шукарийки и изобщо все що е за андроид става ли ?

Дата:   18-05-12 19:11

ами има андроид форум - пиши в гугъла и ще го видиш.
По принцип, каквото ти трябва го търсиш да е с разширение апк.

То киндле фире-то няма собствен маркет, т.е. има де, ама е по-скоро орязан андроидският.
Демек, не е нужно да е приложението за киндле, само е препоръчително.
И вече тестваш, дали върви.

Ако искаш специално приложение, кажи да ти покажа за какво говоря.
Не мога да ти дам апк-тата на всичко.

Дата:   18-05-12 19:31

а като сложиш сваленото apps в някоя папка вижда ли се ,как се стартира инсталацията , има ли някоя особеност ? Благодаря за отговорите [smile]

Публикацията е редактирана (18-05-12 19:32)

Дата:   18-05-12 19:55

не
слагаш после стартираш и ...то или тръгва или не/

бтв, можеш да сваляш списания (платените) и да си ги четеш. Иаш траял 14 дена преди да те чаржат.
[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.