Автор: Krassy
Дата: 14-05-12 21:24
Охлюва се вари 45 мин. минимум...
После се вади от черупката, измива се леко...
След това се досготвя. Има много начини, но никога само с едно сваряване натюр не се получава толкова вкусно, колкото трябва да е...
Обикновенно стават жилави, с остатъчни лиги, много пясък и боклуци...
За лайната не говорим, защото те са полезни, охлювените де... ядат треви, билки...
След като ги измия след първото сваряване може да се направят на тиган с масълце, после да се сложат някои подправки.
Има и друг начин като се използват черупките.
В тях се сипва малко винце, после се слага сварения охлюв обратно и се затапва / и тук има много вариации /, с масълце - класически. Някои след като ги запекат 20-30 мин. във фурната, после пускат грила отгоре... и слагат я кашкавалче, я нещо друго... както казах, варианти много
|
|