Автор: ejel
Дата: 25-03-12 09:54
И от мен изпитана рецепта, пак от южна Италия: pasta e broccoli. Аз я правих с някакви gnocchi, които се оказаха прекалено дебели за целта, а трябва да се прави с orecchiette, малки мидички.
Почистените и нарязани на розички броколи се пускат във вряща вода и се варят за около 5-8 минути (съвсем малко да омекнат). Отцеждат се и чакат.
В същата вода (в която са се варили броколите) се слага сол и се пускат мидичките до сваряване al dente - на пастата ще пише колко време, но и с пробване става.
Докато се вари пастата, в тиган в зехтин се запържват три накълцани скилидки чесън, а след това в него се намачкват 6 филенца аншоа.
Пастата се отцежда, като с един-два черпака от водата се заливат броколите. Към тях се добавя пастата и горещият зехтин с чесъна и аншоата. Всичко това се разбърква и сервира веднага. Подправя се със сол и пипер.
Количествата от готварската ми книга: 800 гр броколи, 450 гр orecchiette или penne, 6 супени лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, 6 филета аншоа. За шестима.![[smilie21]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gif)
Публикацията е редактирана (25-03-12 09:55)
|
|