Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За любителите на броколите
Автор: дидибаев   
Дата:   24-03-12 20:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: luboar   
Дата:   24-03-12 21:14

разгеле.
вчера си купих половин кило от този зеленчук, и сега ще го обърна в един тежък тиган Уок, заедно с нарязано на хапки телешко, гъби, зехтин, чесън, китайско зеле, моркови, соев сос, захар, .. и каквото друго видя.
Наздраве !

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: harvester_vn   
Дата:   24-03-12 21:15

Аз пък ги приготвям съвсем простичко- броколи, пакетче масло и няколко скилидки ситно нарязан чесън. Задушавам до омекване на броколите. Туй то
После само ми плющят ушите.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: дидибаев   
Дата:   24-03-12 21:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: tan4o   
Дата:   24-03-12 21:47

сварявам ги на пара, мятам отгоре им, каквито остатъци от екзотични сирена имам в хладилника и запичам за кратко. Изпива много от бялото на Магелан[smilie25] [smilie18] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: MiTaka   
Дата:   24-03-12 22:16

Аз пък след два месеца ще ги сея![cool]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: neuromancer   
Дата:   24-03-12 22:19

това ще взема да го пробвам, мерси... и без това имам авокадо тук дето не знам какво да го правя. Предполагам се слага накрая, след като се свали от котлона?

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: belbo   
Дата:   24-03-12 22:29

дидибаев,

ako им настържеш някакво засукано сирене....[smilie21]

Като tan4o, той явно знае!

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: CanoniO   
Дата:   24-03-12 22:35

Става готина слата от броколи на пара+майонеза+крема сирене и сусам.

























+ узо

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: kali222   
Дата:   24-03-12 22:38

Много обичам броколи (вкл. и сурови) и ги приготвям по най-различни начини, но у нас най- се котират на пара и залети със сос от синьо сирене - 200мл сметана загрявам на котлона без да завира, добавям при постоянно бъркане натрошено или настъргано синьо сирне (вида оставям на вашия вкус - аз обичам почти всякакво) докато се разтопи в сметаната. После отмествам от котлона и бързо добавям един жълтък от голямо яйце при бързо бъркане с тел.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: мътно   
Дата:   24-03-12 22:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: Han_Solo   
Дата:   24-03-12 23:45

за рецетата + за описанието - [smilie3]
Ако ще боравиш с такива точни моменти стани аптекар, готвачите разчитат на усета https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gifиначе манджата не се получава... мен ако ме питат в 50% не мога да кажа какво съм направил точно за да бъде гозбата такава .... ама не съм и професионален готвач де, импровизацията е душата на джаза

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: vinsent   
Дата:   25-03-12 06:39

tan4o написа:

> сварявам ги на пара, мятам отгоре
> им, каквито остатъци от екзотични
> сирена имам в хладилника и запичам
> за кратко. Изпива много от бялото
> на Магелан[smilie25] [smilie18] [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: дидибаев   
Дата:   25-03-12 09:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: Ondine1   
Дата:   25-03-12 09:43

И аз като harvester_vn [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: ejel   
Дата:   25-03-12 09:54

И от мен изпитана рецепта, пак от южна Италия: pasta e broccoli. Аз я правих с някакви gnocchi, които се оказаха прекалено дебели за целта, а трябва да се прави с orecchiette, малки мидички.[smilie24]

Почистените и нарязани на розички броколи се пускат във вряща вода и се варят за около 5-8 минути (съвсем малко да омекнат). Отцеждат се и чакат.

В същата вода (в която са се варили броколите) се слага сол и се пускат мидичките до сваряване al dente - на пастата ще пише колко време, но и с пробване става.

Докато се вари пастата, в тиган в зехтин се запържват три накълцани скилидки чесън, а след това в него се намачкват 6 филенца аншоа.

Пастата се отцежда, като с един-два черпака от водата се заливат броколите. Към тях се добавя пастата и горещият зехтин с чесъна и аншоата. Всичко това се разбърква и сервира веднага. Подправя се със сол и пипер.

Количествата от готварската ми книга: 800 гр броколи, 450 гр orecchiette или penne, 6 супени лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, 6 филета аншоа. За шестима.[smilie21]



Публикацията е редактирана (25-03-12 09:55)

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: tan4o   
Дата:   25-03-12 10:14

на това последното бих му сложила няколко люспи пармезан!

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: Славов   
Дата:   25-03-12 10:30

И аз със сиренца запакан зеленчука .... много го харесвам ...

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: ejel   
Дата:   25-03-12 12:04

Заради рибките пармезан не слагам.

Но пък леко сварен карфиол на розички в подсолена вода, после в намазана с масло тава, по малко масло тук-там и отгоре пармезан (или каквото има) – всичко това във фурната, докато стане златисто. Аммм.

Сори за вмъкването на карфиол в броколестата тема![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: kali222   
Дата:   25-03-12 20:51

Чудесни рецепти [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: the_shooter   
Дата:   25-03-12 22:21

Автор: MiTaka
Дата: 24-03-12 22:16

Аз пък след два месеца ще ги сея!


Въдят ли се лесно по нашенско? Малко съвети?

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: kali222   
Дата:   25-03-12 22:22

Чувала съм, че много ги нападат вредители иначе растели чудесно.

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: Djogata   
Дата:   25-03-12 22:28

И аз имам рецепта за броколи:

Вариш броколите около половин час.

Изхвърляш водата, изхвърляш броколите, и палиш скарата. Правиш си пържоли и шопска салата [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: matataupa   
Дата:   26-03-12 15:55

Джога, и брат ми така ги готви, но понякога за икономия ги изхвърля сурови и вместо тях грее виното[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на броколите
Автор: baytosho   
Дата:   27-03-12 21:45

Не мога да си обясня, какво им харесват на тия броколи. До вчера си отупвахме сламата от потурите, а днес за вечеря ще ядем броколи...Кво е тва!?

Аз нарязани вестници не ям!!!

Кулинарни снобари такива!


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.