Автор: tonyf
Дата: 19-03-12 19:50
n1x0n написа:
> Аз нямам идея ти в кой град живееш,
> но в София тези схеми останаха в
> миналото. В достъпният периметър
> около СФ / 30 км мах/ - няма
> земеделие, което да е в състояние
> да захрани и половината от
> мераклиите за подобно снабдяване.
>
> Едно време нали купувахме мляко,
> домати и някакви мръвки от
> околните села: Бистрица,
> Драгичево, Балша и т.н. - умря тая
> далавера. Хората или не им излиза
> сметката, или почват да хитреят и
> да разреждат, написват, торят с
> боклуци и т.н.
n1x0n написа:
> Опцията е сам да си гледаш. Пусто
> мойте дърти интелектуалци не мога
> да ги изгоня на село да копат
> картофи - нямало театър и опера ...
> далече било, социален живот
> нямало... лиготии
n1x0n, ако решиш, на лс мога да ти съдействам с телефони и местоположение за следните неща:
-перфектни биокартофи, жълти, червени - торят се само с оборски тор. В момента хората все още имат от есенната реколта.
-домашен кашкавал
-домашно сирене
-домашна извара
-краве мляко (за овче е рано все още)
Под "домашни" нямам пред вид, че се правят в някое мазе или сайвант, а че се правят в малки чисти домашни мандри по правилата. За вкуса, качеството, съдържанието и т.н. спрямо купешката продукция изобщо няма да споменавам. Всичко млечно се произвежда само от прясно издоено краве и овче мляко. Обикновено се заявява 1-2 седмици предварително, особено зимата, когато животните дават малко мляко.
Тази продукция, както и картофите, хората, които имам пред вид (различни производители са), никога не са я деляли на "за нас" и "за продаване", просто са интелигентни, свестни хора и дано все повече такива да се заемат с това производство и да има все по-голям интерес, защото според мен това както и туризмът са спасението за тия кътчета от България!
Но трябва да ходиш до там да си взимаш примерно веднъж в месеца. Може и по-рядко. Но това даже е плюс за мен, защото и пътят е приятен, и мястото е приятно, и се стига бързо. Става дума за Копривщица и околността.
|
|