Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 може ли да се върже земеделски имот към ВИК и ток
Автор: itilien   
Дата:   27-01-12 14:22

Та значи, може ли някаква земеделска земя (извън регулация), да се върже към вода и ток, когато такива има в съседен имот. И ако може, ориентировъчно колко скъпо излизат тия процедури.

Отговори на това съобщение
 Re: може ли да се върже земеделски имот към ВИК и ток
Автор: Todd   
Дата:   27-01-12 14:30

Зависи колко вземат на място местните ...

До мен на село имам точно пример как това може ...

В нивата има ток и вода .

За водата в Пазрджик знам - викаш Фильо циганина от ВИК - плащаш там едни пари и другият месец инкасаторката идва и с учуда забелязваш че имаш открита партида на твое име .

Иначе тази процедура е мисия невъзможна по официалният път .И то не за 1 година .... много нататък се проточва .

Така че - сигурно може .

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-01-12 14:38

Вариант 1. Питаш съседите.
Вариант 2. В общината да ти кажат дали може да влеез в регулация и какво е необходимо, плюс какво ще струва.

Имам някакви смътни спомени, че определени класове земеделски земи не могат да влезант в регулация.

Дата:   27-01-12 14:40

е не, то ако ще се влиза в регулация вече става дълга и широка

Дата:   27-01-12 14:44

тоде, във вашто село има ли някоя евтина порутена къща ?

Автор: ejko   
Дата:   27-01-12 14:49

то ако има къща, няма да е земеделска земя...

Дата:   27-01-12 14:50

ejko, това към тода е отделен въпрос :)

Дата:   27-01-12 14:51

аааа :))) Мисълта ти е хвърковата[beer]

Автор: Ondine1   

Казвам ти го ей така без проверка [smilie25]

След като в съседен парцел има някакво ел.захранване означава,че на близо имаш ел.провод или тп/трафопост/,отиваш в център клиенти на ЧЕЗ,КЕЦ или каквото е там при вас :), и попълваш молба за присъединяване на твоя парцел с ел.енергия,за извършване на земеделска работа..примерно захранване на ел.помпа за вода:)))И ако няма някакви бюрократични измислици/което е много вероятно/,си плащаш цена до 6кW за присъединяване/цена около 444лв с ддс по цена на КЕЦ/
п.п.носиш си всички документи, които имаш за това място:)+молбата я подава собственика на парцела

Автор: jino   

Автор: ejko
Дата: 27-01-12 14:49
не е така.

Дата:   27-01-12 14:52

в "моето" село има

Дата:   27-01-12 14:53

...може ли да се върже земеделски имот към ВИК и ток...

Не се занимавай с глупости!

Дата:   27-01-12 15:09

Джино, да прав си... Но грубо казано в селото на Тод няма как да купиш порутена къща и да е земеделска земя....! Поне докато е в селото, в смисъла на урбанизирана територия...

Дата:   27-01-12 15:15

значи, интересът ми е хем принципен, хем конкретен.

Конкретния е защото имаме едно място на село (по-скоро баба ми го има), което е вътре в селото и го използваме точно за земеделски цели. Само че няма вода и нищо не става като хората. Има един геран, ама дебита му е много малък. Та за да се използва мястото ползотворно се чудех дали не може да се закачи към водопровода, за да може да се полива, или към електропровода, поне помпа да се пусне на герана. Само че то тоя умрял геран не знам колко може да полее.

пп
Всъщност тая земя не знам как се води - дали наистина е земеделска или е в регулация (щом е в рамките на селото??). Там къща не е имало де.

Публикацията е редактирана (27-01-12 15:17)

Автор: Gruyu   
Дата:   27-01-12 15:18

чешмяната вода много скъпа стана, аз минала година плащах всеки месец по 50-60лв на село вода, но майка ми като влезе в градината с маркуча и се забравя, пробвай първо с някаква помпа на бензин и ако достатъчно вода вече прекарвай ток

Дата:   27-01-12 15:22

Първо си виж документите каква се води и после с тях в енергото/ако земята е в урегулирана територия никаква спънка не можеш да имаш нито за ел. захранване ,нито за вода./

Дата:   27-01-12 15:28

Gruyu, вярно е, че скъпа стана. И вкъщи поливаме от чешмата, та майка ми все вика че нямало сметка от зеленчуците, щото сметката става голяма. Ама чрез разни методологии може да се измисли по-добро оползотворяване (капково напояване, мулчиране и разни подобни). Абе аз имам голям мерак да се заселя нейде из Южна България и да се занимавам с пермакултура, ама трябва да си избера хубаво място, незамърсено, пък и да е евтино, щото не ми се събират 10 години пари.

Дата:   27-01-12 15:28

itilien, няма как да се знае, има устройствен план виж там... Ако няма устройствен план предназначението се определя от фактическото използване на земята, поне до колкото помня... Имаше нещо такова, забравил съм вече тоя смотан ЗУТ...

Публикацията е редактирана (27-01-12 15:30)

Автор: stanimir64   
Дата:   27-01-12 15:36

Не съм сигурен как е точно законовата дефиниция, но 10-15% от земеделската земя може да се застроява само за земеделски нужди. Например площадка за сушене на земеделска продукция, навес или складово помещение за съхранение на земеделска продукция, помещение за охрана и за персонала, съхранение на земеделска техника и др. но свързано със земеделието. Нещо такова е но трябва да се провери в "Земеделска служба" по нахождение на нивата.

Дата:   27-01-12 15:39

stanimir64 - не е точно така. В земеделска земя до 10 декара може да се строи постройка до 35 кв.м за земеделските цели.

Над 10 декара земеделска земя се определя двор до 10% мисля от площта, и от неговата площ могат да се застроят 10 или 15% като в постройките може да има и жилищна сграда.

Но така или иначе всичките тия неща са бавни и скъпи

Автор: Todd   
Дата:   27-01-12 15:51

В село ако искаш да си прекараш питейна вода за напояване по скоро ще те утрепат колкото да ти пуснат вода .

Във всяка къща има по две чешми - едната е питейна другата за напояване .Поливната идва от язовирите около селото а питейната от балкана някъде ...

Всяка нива или дворно място си има хидрант и там можеш да поиш колкото си искаш . За един двор напоителната е 20 кинта на година .

Модерна работа !!! [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

[smilie5]

Дата:   27-01-12 15:53

Тоdd е много прав за водата [smilie5]

Дата:   27-01-12 16:02

ехее, то вярно модерна работа :) Ама у наше село нямаме такива водохранилища, които да се ползват, иначе на драго сърце бих ги ползвал.

Тоде, имате ли евтини съборетини у ваше село?

Автор: ценослав   
Дата:   27-01-12 16:17

Няма проблеми за вода и електричество в "земеделска земя". Проблема е колко разходи ще имаш за прекарването им в зависимост от растоянието. Необходимост от ел. енергия - ел. помпа за поливане /монофазен или тривазен/. Вода също - пиете си вода на нивата - прекарваш си! Виж сграда на нивата - само навес или лека селскостопанска постройка /няма начин да ти забранят да си направиш тоалетна, че да не те гледат другите копаещи братя и сестри/. [cool] [cool] [beer] [beer]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   27-01-12 16:34

Ако е в селото си е регулиран парцел - и аз имам стара къща и парцел в село. Виж документите на бабата - скица, нотариален акт. Някога баба ми събираше дъждовна вода в две големи каци по 200 литра под улуците и имаше и за къпане, че в Елена водата беше много твърда и за поливане на градината.

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.