Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Митници ли?!?! Повечè никога!!!
Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-01-12 16:48

Купих си аз от Ленс Коут две джаджи на обща стойност двеста (200) долара по интернет. В петък получих известие да ида в митницата да си платя ддс и мито и да си ги получа.
Като прилежен гражданин отивам с документите, които искат - оригиналните и вярните!
И се започва едно двучасово ходене между гишета като някоя линейка. Не едно, не две, а на цели деветнайсе (19)!!!!
Представяте ли си?! За две джаджи на стойност нищожните 200 долава аз си губя цялата сутрин и препускам между 19 гишета! И това е без да са се заяждали с мен. Не, всичко си вървеше по каналния ред.

Е*и му м*м*та!!!!!!!

Тези ме загубиха като клиент! Сега разбирам защо процъфтява втория начин в БГ - заради тъпотията на управниците.

От сега нататък поръчките само "по приятел" или има и още един ама няма да го казвам [smilie3]

Да си гледат работата и Дянковци и секви подобни човечета. Аз нямам време да се занимавам с техните глупости.
На всичкото отгоре ми начисляват ДДС и мито и върву куриерската услуга, която съм платил! [smilie23]

Край с митниците!

Отговори на това съобщение
 Re: Митници ли?!?! Повечè никога!!!
Автор: джъмбо   
Дата:   24-01-12 16:49

са ще ти се явят 10 човека да ти кажат че видиш ли всички пратки ги получават без да минават митници...

щото аз неведнъж съм имал тез патила...

Автор: pumabg   
Дата:   24-01-12 16:50

Булгаристан, ти какво очакваш?

Автор: Todd   
Дата:   24-01-12 16:50

Държавата е най голямата пречка за спокойният живот на гражданите и !!!

Я у леву .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: dobriman   
Дата:   24-01-12 16:52

факТ

Отдавна съм напразил митниците...
...още ли искат да обикаляш с дискета?

Автор: deltalink   
Дата:   24-01-12 16:55

Мне. Искат screenshot от поръчката. Нема управия.

Автор: pumabg   
Дата:   24-01-12 16:59

А какво се случва ако частно лице ти праща стоката ?
Нали си имат някакви митнически тарифи ... За да сметнат данъчната основа или как ?

Автор: atin   
Дата:   24-01-12 17:02

Че то с кенефите и портиера няма 19 гишета, да не си влязъл погрешка в някое министерство[smilie3]

Автор: belbo   
Дата:   24-01-12 17:04

Дано от митниците четат.

Автор: dobriman   
Дата:   24-01-12 17:07

а това със скриншота си е от време оно...ако нямаш фактура

Автор: Vinsent   
Дата:   24-01-12 17:07

Ако ги беше купил от страна от EU просто щеше да си го получиш в къщи.
Еквивалентни продукти е по-добре да бъдат купувани от Англия вместо от Щатите, дори когато в Англия цената е малко по-висока.

Всъщност си имал късмет, че получаваш пратката си на Столична митница, щото ако е аерогарата - двойно време ти трябва! [smilie25]

Автор: ivodam   
Дата:   24-01-12 17:21

Хех, адаш, тва е положението, къде са апологетите, се питам...? [smilie2]

На летището може и много бързо да се мине, защото има разработена корупционна схема - пред митницата има нещо като будка, там работят на митничарите жените, предлагат услуга попълване на декларация. При попълването ти обясняват, че ако платиш още нещо от сорта на 50-тина лева, ще минеш за 5 минути, иначе ще чакаш часове. Та така.

ББ и Цветанов обаче не ги знаят тези неща, нали, откъде ше ги знаят.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (24-01-12 17:26)

Автор: fove   
Дата:   24-01-12 17:23

ivodam, те обаче имат политическа воля.

Автор: imitev   
Дата:   24-01-12 17:23

Споко - нали установихме че четат ФФ [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   24-01-12 17:43

Оставки!

Автор: PeterPAN   
Дата:   24-01-12 17:54

Ми аз затова си поръчвам от УК или Германия и там плащам ДДС и мито, Дянков да си яде постнста пица [smilie23]

Автор: Vinsent   
Дата:   24-01-12 17:54

ivodam написа:

>..
> На летището може и много бързо да
> се мине, защото има разработена
> корупционна схема - пред митницата
> има нещо като будка, там работят на
> митничарите жените, предлагат
> услуга попълване на декларация.
> При попълването ти обясняват, че
> ако платиш още нещо от сорта на
> 50-тина лева, ще минеш за 5 минути,
> иначе ще чакаш часове. Та така.
>...

Аз се опарих, за едни маратонки за близък, които купих от USA. Утрепах на аерогарата време, колкото да освободя 10 ТИР-а и разбира се резултантната цена набъбна значително. [smilie2]

К'во да правя, като никой не ми предложи корупционна схема? [smilie18]

Хората казват: питай патило, а не старило! [smilie5]

Автор: iPonche   
Дата:   24-01-12 18:43

ДИпломатическа поща! [smilie5]

Автор: Cristinel   
Дата:   24-01-12 18:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Славов   
Дата:   24-01-12 18:50

Мдааааа, огромна армия хрантутници са всички държавни служители, да сме здрави да ги храним......

Автор: aquarius   
Дата:   24-01-12 19:01

Тез канадци са Мбаси балъците [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: pif   
Дата:   24-01-12 19:07

И аз съм против корупцията и всякакви такива неща но в случая с митниците е непоправимо. Веднъж за $70 пратка ме връщаха 8 пъти да ми дооправят декларацията щото не се знаело какъв бил кабела дето внасям, ама дали коаксиален или пък комуникационен, ама със конектор или без конектор и те ми писали един дето акциза му е 3.12% ама не можело да е той щото моя е бил с конектор и трябвало акциза да е 3.21%. И на всичкото отгоре митничарите ми обясниха, че трябва да отида на следващия ден (след като 4 часа обикалях за молби, декларации и какво ли не за ЕОРИ номер). Накрая се разкрещях на пълно гърло в салона и исках да дойде началника на смяната на митничарите и да ми обясни защо трябва да чакам някой си да оправя 3 тира стока при положение, че съм с едно малко нещо за 70 долара. Обясниха ми, че процедурата е еднакво дълга и точно почнах да си записвам имена на хора и да пиша жалби и се появи една митничарка да ми освободи стоката. В крайна сметка платих 30-ина лева ДДС и мито и си тръгнах с "кабела" (щото така го определиха митничарите) щастлив към вкъщи. Ама кой да разбере, че туй не е кабел с конектор ами трансдюсер за ултразвуков медицински скенер. Ама все тая. От тогава не рискувам да плащам мита и т.н.
Ако е на летището по трудно, но ако е в митницата на централна гара - там за 20-50-тачка всички митничари стават усмихнати и сговорчиви.

Автор: Cristinel   
Дата:   24-01-12 19:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nodoubt   
Дата:   24-01-12 19:14

Още ли е така [smilie11] нали преди време имаше скандал и Дянков ли беше обещал пълна промяна [smilie11]

Автор: CyberGene   
Дата:   24-01-12 19:26

Аз съм упълномощил UPS и DHL да ми освобождават от мое име пратки. Засега съм го правил само веднъж и си мислех, че следващите пъти директно ще ми доставят нещата до вратата и аз само им плащам митото, ама четейки по-горе разбирам, че май всеки път трябвало да им пращам и копия на някакви документи [smilie8] Тия са ненормални просто [smilie23]

Иначе ужасът освобождаване на пратка от митници съм го преживявал няколко пъти и всеки път ми е идвало да си събера нещата и да се изнеса от България, много демотивираща и "параграф 22" е бюрокрацията там. Голям майтап беше с ДНК тестовете от 23andme.com, излиза един и вика:
- Какво има в пратката?
- Епруветки за събиране на проба за ДНК тест от слюнка
- Да бе, да! Това само по филмите го има!

[smilie18]

Накрая извикаха някакъв юбер-митничар, който ми изглеждаше като да е обмитявал и през първата световна война, той нещо гледа, ходи, връща се, проверяваха, писаха, правиха, струваха, накрая решиха, че има такова жуотно като ДНК-тестове, взеха ми мито (макар че същото вече беше включено в цената, на която го бях поръчал) и те така те... Пожелавам им край.

Публикацията е редактирана (24-01-12 19:27)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.