Автор: abyser
Дата: 21-01-12 02:00
Грамофоннитте плочи ми бяха страшна мания преди 20-25 г, до около средата на 90-те.
Обикалях всички места в София, където могат да се видят и купят.
Голяма част от джобните ми - и не само - отиваха за плочи. Имам някои плочи, които според мен са ценни. И запазени, което е много важно - пак според мен.
"Балкантон"-ските са много странни - сигурно няма 2 с еднакво поведение. Да не говорим за един и същ албум от "Балкантон" и някоя западна бройка (имам такива повторения) - смех
За обложките да не говорим - от 100% гланц до WC paper - за една и съща плоча, издавана по различно време на хартия/картон - каквото е изпаднало на момента за принт . И тогава е имало мърлячи, очевидно.
С една дума - пак според мен - "Балкантон"-ските плочи са гола вода! Който иска има право да ги хвали и да си вярва. До неговата бройка се простира хваленето !
От няколко месеца се опитвам да си възстановя тази мания към LP-тата. Купих си маркова доза, чисто нови оригинални игли, но май е време да сменям грамофона, че нещо не ме кефи - въпреки сантименталните спомени от 1989, когато го купих с парите от първата (и последната) студентска бригада.
Ако някой има сериозен грамофон за продажба - ще се радвам да ме офертира . Търся direct frive, S-овидно рамо, да поема 1/2" доза, със стробоскоп. Ако е и Technics - може и да не се пазаря, ще видим...
Плочите:
- за размяна - трудно
- "ако на някой не са му необходими" - да, бих купил някои евентуално
- за временно "менкане" на плочи (с цел презапис, че нещо с тази SOPA - не се знае какво ще сабя покаже ) с накой сериозен "пазител" на плочи - става , стига да сме заинтересовани взаимно
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|