Автор: ovcharcheto_kalitko
Дата: 14-01-12 12:04
"Тази държава никога няма да се оправи!" - разправя един и пали цигара под знака забраняващ пушенето.
"Тази държава никога няма да се оправи!" - казва друг, коментирайки как го спрял катаджия за превишена скорост и се наложило да му даде 20 лева рушвет, да не му пише акт, щот точките намаляли, ама той бурзал, за това превишил скоростта.
"Тази държава никога няма да се оправи! Оня ден един ме изпя на горските, че съм хвърлил срекме в язовира." - казва трети.
"Тази държава никога няма да се оправи! И да гласувам и да не гласувам - все тая. Ебал съм го, няма да гласувам. Те си взимат големите заплати, а аз не мога си намеря работа. Щот едно време ме изключиха, че не ходех на училище, а сега ми искат образование." - казва четвърти.
"Тази държава никога няма да се оправи. Вчер санъчните ми писаха акт, че не съм пуснал касова бележка."
И други подобни. Някои избират лесния път - отиват в друга държава, и пак - "Тази държава никога няма да се оправи!"
А кой бе, аланкоолу, искаш да оправи тази държава? Някой да я оправи, после ти на готово? И как искаш да се оправи, когато ти самия не спазваш дребните на пръв поглед правила? И как икаш да се оправи, когато детето ти вижда какво правиш, а ако те пита защому отговаряш: "Е, една цигара само."; "Бързаме, детето ми, а иначе ще ми вземат книжката и няма да мога да те возя." Правилно са казали хората. Оправданието е като задника, всеки го има. И ако почнем от дребните неща, има шанс. Да не обвиняваме учителя, че е оставил детето на поправителен,, щот то получило нервно разстройсто от това, нищо, че то, детето, нашето слънчице, вместо да учи предпочита да играе на компютъра, не ходи на училище и вика "Даскала е кретен. Писа ми двойка." Ако тези дребни неща се пооправят, тогава има надежда.
Иначе да, страната ни е прекрасна.
|
|