Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна
 Отписах я (природата)
Автор: Djogata   
Дата:   10-01-12 17:37

За българската природа говорим.

Някакъв концесионер си поръчва закон, за да може да сече гората в защитени територии, и го получава.
Днес министъра разправя, че пистите били малко, намеквайки, че трябва да се сече още и да се правят нови лифтове. Нито дума за защитени територии, естествено [smilie18]

Явно българската природа няма и обществена подкрепа - никаква обществена реакция.

Това не е нищо ново де, тенденцията е същата от доста години насам. Само дето едно време ми пукаше и се нервирах много, като гледах лунният пейзаж на новите писти на Банско, хотелите на плажа и т.н. Ама постепенно осъзнах, че тази наблюдавана тенденция е трайна, и няма какво да се ядосвам, понеже така и така последствията са неизбежни. Затова и съм се примирил. Е, не съм напълно безучастен, все пак се интересувам какво става и тайно се надявам да стане чудо, но докато чудеса няма, просто седя и наблюдавам фарса.

При вас как е? [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Отписах я (природата)
Автор: boink   
Дата:   10-01-12 17:42

в българия ли живееш? (риторичен въпрос [smilie3] )

Автор: tantris   
Дата:   10-01-12 17:43

Просто е дошъл ред и на българската. В Европа отдавна са я опаткали.

Автор: mun4o   
Дата:   10-01-12 17:45

Не можем да се цепим от колектива. Виж съседната тема за глобалния идиотизъм. Цеко Минев да не е по-долу от "Монсанто" [smilie5]

Автор: Gruyu   
Дата:   10-01-12 17:50

значителна част от местното население там се препитава от ски туризма( и от картофите разбира се), така че ако тези писти осигурят работа на безработните съм за!...а и в сравнение със сечта на дървета от фирмите, които добиват дърва за огрев( а те секат много здраво), това е нищо

Автор: ivodam   
Дата:   10-01-12 17:53

Джога, как е при нас, питаш... да ти разкажа в какъв абсурд живеем с един конкретен пример, за да не се чудиш защо се приемат такива закони, а как може човек да защищава едно такова управление, ми е просто непостижимо...

Значи, тъй като сме в Евросъюза, всички стоки, включително хранителните, трябва да се движат напълно свободно и безпрепятствено. Когато влязохме, няма да забравя колко искрено бяха удивени и сащисани ветеринарните власти, като им казаха, че вече не е нужно да се вади разрешително за всеки камион с месо примерно, който пристига от страна от ЕС. Ма как така!?!? Е да, ама управляващите се погрижиха за чиновниците. И предишните управляващи, и сегашните. В момента е въведена система, при която на всеки камион, който пристига от ЕС, му се снимат документите на границата и после фирмата, която го е внесла, трябва да попълва и заверява при съответния ветеринарен доктор, с протокол всеки внос. Де-факто продължава нещо като разрешителен режим.

Хубаво, правим го. Къде става интересно. Идват по едно време миналата година на проверки и посещение комисия от ЕС. Идват в нашата фирма. И българските ветеринарни доктори жълти-зелени, ни дърпат настрани, и братлета, много ви се молим, не казвайте на европейците, че правим такива протоколи и освобождаваме всеки камион, защото това е ограничителна търговска практика и ще ни отрежат главите, ще наложат не знам си какви санкции на държавата и ще ни уволнят. И го гледаш добичето държавно, треперят му ръцете, и се чудиш какво да го правиш... Европа ли, интеграция ли...

[smilie2] [smilie23]

[smilie7]

Автор: navy   
Дата:   10-01-12 17:57

Банко е рай за скиорите и туризма... нека има писти [smilie24]

Виж... Пампорово и там другите... по ниските - най-добре е да ги затворят или поне сериозно да ги съкратят [smilie7]

Дата:   10-01-12 18:22

Говорим за общественото мнение, и ето го в най-голям блясък [smilie18]

Пиле морско, знаеш ли, че точно високите части на Пирин, за които говориш "нека да има писти" са практически признати за най-значимото природно богатство на България? Единствената природна забележителност, поставена под егидата на ЮНЕСКО, заедно с неща като Grand Canyon и фиордите в Норвегия? Ако има място, където българската природа ще пострада най-тежко при строеж на още писти, то това е Банско.

Иводам, говорим си за природа тук, не ни занимавай със салами, моля те. Ако имаш подобен пример, свързан с дивата природа, моля сподели [cool]

Дата:   10-01-12 18:25

Грую, айде сега пък, местното население с това се препитавало... Ми че то туризъм може да има и без ски писти в защитени територии, и местните пак ще се препитават. А от ските парите отиват в джоба на Цеко Минев, и там другите "инвеститори" с офшорките им.

Дата:   10-01-12 18:27

Че какво му е застрашеното на... един БАИР [smilie8]
Платото под връх Тодорка, какво може да му стане от малко лъзгане...

Джога, да не си слънчасал посред зима [smilie8]

Автор: мара   
Дата:   10-01-12 18:28

джога, оказа се, че не било баш така по отношение на витоша. един авер, дето е в ситуацията ми обясни нещо, дето общо взето звучи много логично, ама ми е трудно да го възпроизведа така умничко, както ми го каза [smilie18]
общо взето е в смисъл, че е имало необходимия закон, всичко си е било нормално, но преди 7 месеца някъде някой го променя. сега на практика се връща съществувалия преди. е, с някои полезни за цеко изменения. и понеже на витоша сезон няма, сега цеко е спасител, месия...тва е.
цеко - планинския монсанто в бг.

Дата:   10-01-12 18:31

Не, че не съм го пускал и преди...

Първо трябва да се научим да се грижим за себе си и за този до нас... после за шибаната планета [smilie7]

Нищо и няма на планетата...

Автор: Mori13   
Дата:   10-01-12 18:41

Човеците са като всяко друго живо нещо - кльопат и серат, докато има какво да кльопат. После умират...Не сме нищо по различно от колония бактерии в петриева паничка.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   10-01-12 18:43

Момчета, защо се оставяте шайка псевдозащитници на природата да ви слагат в малкия си джоб с безогледно изопачаване на фактите и нарочно представяне на информацията по много заблуждаващ начин. Нови писти, нови лифтове, изсякохме горите и природата загина. Нищо такова няма и няма да има, вемете се осъзнайте.

Автор: MiTaka   
Дата:   10-01-12 18:52

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/kqgr3161.JPG
http://i126.photobucket.com/albums/p111/mitakaaaaaaa/406615_332055810153109_127078233984202_1207875_

[smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   10-01-12 18:52

Точно пък ски туризма с какво скапва толкова природата не знам [smilie8]

Много си е хубав спорта... пу пу...

Автор: Mori13   
Дата:   10-01-12 18:53

Папкайте...скоро няма да има.

Автор: Kanonir   
Дата:   10-01-12 19:02

Момчета, защо се оставяте шайка псевдозащитници на природата да ви слагат в малкия си джоб с безогледно изопачаване на фактите и нарочно представяне на информацията по много заблуждаващ начин.

Ами за това е форума - за да не ни слагат! Щото примерно специалисти, като теб, да вземат да обяснят, защо това не е така вместо всеки път кога стане дума за подобен проблем да използват средствата в които се обвинява отсрещния лагер. В предишната тема за Юлен (пак въпросния Цеко Минев) зададох няколко конкретни въпроса, но отговорите бяха в стила който си позволяваш по-гор.

Сега конкретно ще обясниш ли защо Цеко Минев и компания не е направил в Банско нищо подобно на
Нови писти, нови лифтове, изсякохме горите и природата загина. Нищо такова няма и няма да има, вемете се осъзнайте.

П.П. За Витоша наистина все още не са направили нищо подобно щото ще им трябват и други промени - ей тука обяснено от шефа на парк Витоша:

Следващият натиск ще бъде да се смени Планът за управление на Витоша

Публикацията е редактирана (10-01-12 19:03)

Автор: 1vo   
Дата:   10-01-12 19:09

Най-обичам морски чеда да говорят за ски [smilie21]

Дата:   10-01-12 19:12

Ей тука малко четива с документи от bivol.bg:

Кой стои зад "Витоша ски"?

Кой владее зимните курорти и кой печели от поправките в Закона за горите? - Част I

Кой владее зимните курорти 2. - Боровец

Дата:   10-01-12 19:17

не мислите ли, че е редно парк витоша да се стопанисва от столична община? да има някаква чисто идеална функция? да има ски, ама да не са под шапката на цеко, а на общината?
...абе ясно ми е, че приказвам кат пиян с у.я си, ама нека си помечтая...[smilie8]
никой не може да ме убеди, че толкова няма пари тая община. просто както винаги нещата стават в полза на корпоративните интереси, щото сичко е една мафия.

Автор: gogi69006   
Дата:   10-01-12 19:18

Ше помоля само да не се отмества темата - т.е. въпроса Е "ТОЛКОВА ЛИ Е ВРЕДНО", а НЕ Е кой печели" от цялата работа [smilie3]

Дата:   10-01-12 19:20

не, не е толкова вредно, но във всички случаи има значение КОЙ печели

Дата:   10-01-12 19:22

Мара, сега щи обяснят колко е лош стопанин държавата!

Автор: ценослав   
Дата:   10-01-12 19:22

А не може ли, като едно време??? Да си караме ски, кой къде намери. Кой къде може. Ма не!!! Писти искаме!!! Ма много искат, а всички плащат - и тия дето не се пипали ски. А покрай пистите искаме да има и интернет, и кафета, и хотели, и майка си и баща си. А, щях да забравя!!! Обезателно да си завлечем задниците на върха на планината с леката кола. Аз не съм природозащитник. Просто глезотиите на някой излизат много скъпи на обществото. Ма печелили сме от туризъм. Аз не съм усетил пачалба, а Вие???[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.