Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 E.ON изкупуват ли Ви тока?
Автор: riddick   
Дата:   05-01-12 10:17

И по-точно, плащат ли Ви, като го изкупуват. Става въпрос за добив от алтернативни източници - слънце, вятър. Имам една идея за реализация, но в агенция ЕЖК се чуват противоречиви слухове. Тук плащали, там не плащали... [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: E.ON изкупуват ли Ви тока?
Автор: asahi   
Дата:   05-01-12 10:20

Изкупуват и плащат. Докато стигнеш дотам, обаче, не е лесно. Засега по този начин лесно се перат пари.

Автор: mitaka   
Дата:   05-01-12 11:09

Запаси се с търпение!Ше ти трябват години![smilie3]

Автор: vladihg   
Дата:   05-01-12 11:37

riddick - ако си от "нашите хора" мое и да те огрее, ако не си - тц[smilie5]

Иначе самия Б.Б. го гледах по ТВто на едно интервю рече, че в зелената енергия държавата сега прахосвала сума ти пари които най-вероятно ще ги спре щот зелениата енергия била изключително скъпа и нерентабилна...[shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   05-01-12 12:23

Половината турбини в БГ не работят през половината време... сещай се колко изкупуват.

Автор: Vinsent   
Дата:   05-01-12 12:26

Познавам човек, когото размотаваха година до сключване на договор, но вече това е направено и му плащат.

Автор: Todd   
Дата:   05-01-12 13:16

Аз имам приятел дето има 4 вентилатора ..... не бих се занимавал никога лично аз с тая глупост !!!

Ако аз съм енерго никога на никаква цена няма да я купя .... добре че са ония в Брюксел им дават зор та изкупуват по малко .

Ще произвеждам аз или ще мога да си купя на 20ст но ще купя и твойта за 1.20 защото била зелена .... айде бе .

Повярвах ... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ако я изкараш на 15 ст - тогава сам ще те търся .

Автор: Giorgio.K   
Дата:   05-01-12 14:59

... ако погледнете малко по-далече от носа си, може би ще видите че в дългосрочен аспект тази енергия няма алтернатива, по-специално слънчевата. Сега, това че в България нещата са сбъркани поради ред причини, основната част от които дължащи се на мощни енергийни лобита си е за друга тема. А иначе примерно в Германия дела на тази енергия в момента е 23% и до 2050 ще стане 100%(!). Цената и е същата както и тази от конвенционалните източници ... т.е. варианти има, ако има желание... ама тук конците се дърпат в друга посока.

А иначе да, ЕРП-тата не щат да я купуват тази енергия - през около 25% от ефективното време за производство тези доставчици са били изключени.

Дата:   05-01-12 15:55

Гледам по-далеч от носа си, защото съм учил доста от енергетиката.

ЕРП-тата изкупуват, защото:
1-во) Са търговски дружества и във всяка сделка има келепир;
2-ро) Защото законът им го повелява.

100% енергия, получена пряко от слънчевото греене, никога няма да стане. И 90% няма да стане.

Ако не се появи коренно нов източник на масова енергия за следващите 2-300 години мога аргументирано да предположа, че атомната енергетика и ел.енергията, произведена от нея, ще доминира. Тези, които имат сеизмично здрава почва под краката си и безпроблемна външна политика ще бъдат основните производители на такава енергия.

Автор: jivkojj   
Дата:   05-01-12 16:31

Ето го бъдещия източник на енергия: Fusion power. Успеят ли най-накрая да пуснат такива реактори, всички тея вентилатири и слънчеви батериики ще станат най-изгодни като вторични суровини, а до тогава ще са само "мижи да те лажем".

Автор: imitev   
Дата:   05-01-12 16:34

И като ги направят джобен размер ще можеш да си топлиш пангалактическия гаргаробластер, докато си почиваш на антарктида [beer]

Дата:   05-01-12 17:54

asahi, атомната енергия ще продължи да доминира само дотогава докогато корпоративните интереси надделяват над обществените ... разбира се България е пекфектната почва за това и изобщо не очаквам тук нещата да се развият лесно в тази посока освен под натиск от ЕС.
а иначе, техника и технология има и хората в цивилизованите страни вече са си избрали пътя ... но ние че ще плащаме за гориво и съхранение на ядрените отпъдъци на "руските братя" още поне 100 години, това е ясно ...

Дата:   05-01-12 17:59

Избрали... Виж Франция какво е избрала, например. Виж и Гърция, дето няма избор.

Дата:   05-01-12 18:05

Джорджо - и какво викаш са избрали цивилизованите държави за енергоснабдяване, дето е хем природосъобразно, хем евтино?

Дата:   05-01-12 18:43

оффф, абе не ми се спори точно днес ама asahi нещо не те рабрах какво каза за Гърция !? ... за тази година имат проекти за 20 милиарда евро във вятърни и фотоволтаични централи, до 2020 ще произвеждат 40% от такива мощости... та не ти разбрах примера.

imitev - да, именно това казах... даже ако забравиш изобщо екологичния ефект, при изчерпващи се енергийни източници, включително урана за горивото на ядрените е пределно ясно че цените на тези горива ще растат постоянно и с това цената на произведената енергия ... при възобновяемите тенденцията е точно обратната - подобреното КПД на техниката и масовото навлизане на тези технологии води до поевтиняване на произведената енергия. Да, това е много нова технология и естествено все още по-скъпа от традиционната, но нещата се обръщат много бързо... /не ми се дават конкретни примери с цени на слънчеви панели сега и преди 2-3 години, особено Китайски/ Така че точно това са избрали цивилизованите държави, да им е евтино и чисто в следващите години.

Автор: serjy   
Дата:   05-01-12 19:41

веи-тата, поне в България, нямат шанс да бъдят основна енергиина мощност, единствено могат да унищожат стотици хиляди декари плодородни земи, паркове и планини. добре че е АЕЦ-Козлодуй да ви плаща тока по 850лв. мегават. за измамите с панелчета и дизел генератори дето ужким са резервно захранване, а на практика помпат ток все едно е от панелите, и който трябва да ви го купуват задължително, въобще не ми се говори. мислили за екология...

Дата:   05-01-12 22:01

Giorgio.K, къде си ги учил тези науки? Толкова едностранчиво само в интернет се представят нещата. В действителност е по-различно - структура на производствените мощности, разчети за месечно производство, поддръжка на резервни и върхови мощности, денонощен и сезонен график на консумацията, график на планово-предупредителните ремонти, цени и прогнози не енергодоставчиците в региона, политики в енергопроизводство и енергоспестяване и т.н.

На част от тези неща им казва енергиен микс. Как ще го миксираш с ВЕИ-та?

Автор: НАСОО   
Дата:   06-01-12 00:36

тва с атомната енергия е доста стара технология вече. КПДто и е ниско. Няма как да го вдигнат защото тока се произвежда чрез турбини, които въртят генератори, т.е. механични загуби, експлоатационни разходи, сложна поддръжка и лимит на КПДто. Турбините с пара вече са стигнали предела и няма как да бъдат усървършенствани толкова, че да се постигне скок. Голямата част от топлината на атома отива в реката или водния басейн като му такова мамата. Скоро и срещу това ще скокнат природозащитниците. Виж фотоволтаиците има вече прототипи към 40%КПД. Ако стигнат 50-60% едва ли някой ще се занимава със всичките простотии на атомната енергетика. И естествено производствената стойност на тока от фотоволтаици при срока им на годност съизмерим с този на централите ще бъде по-ниска[beer]

Публикацията е редактирана (06-01-12 00:41)

Дата:   06-01-12 00:48

Аха. И пускат ток денонощно и целогодишно.

Автор: pif   
Дата:   06-01-12 11:01

Насо я ги дай тея 40% фотоволтаици бе. Аз съм виждал 4-слойни с КПД 28% и цена от няколко стотин долара на ват. Само стърлинговите двигатели в чиниите имат теоретични 40% ама след помпи, кабели, конвертори и т.н. стават 33.
Относно парните турбини - КПД-то там е 45%. Термичния цикъл може да стигне 55% при бутални парни машини.
Това дето урана бил неефективен може да го разправяш на баба ми. Ама и тя няма да ти повярва.
ВЕИ не отнемат от плодородната земя защото се поставят на покривите на сградите и халетата. Спокойно може да се поставят над пътищата и всякаква друга инфраструктура. Хем няма да има нужда от снегопочистване зимата.

Дата:   06-01-12 12:40

Аха. Ще чистят тях.

Автор: riddick   
Дата:   06-01-12 14:46

Да цитирам:

“Nuclear power is one hell of a way to boil water!” ~ Albert Einstein.

Не ме разбирайте погрешно, просто цитирам.[beer]

Автор: Todd   
Дата:   06-01-12 15:41

Абе ората парахода не щат да карат с вятър ... там де мощноста директно се преубразува не го искат вие ток ще правите .

ами правете ....

Оти един вентилатор не е 1 000 000 евра нали .

Аре да го видим кога ще си избие парите и колко ток ще даде до де се потроши ????

Нали заради такива прости сметки се отказах от слънчевите колектори ....

Инвестиция - печалба танто за кукуригу ... аре нема нужда .

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   06-01-12 16:08

За водица колекторите са си пушка... Ама за точец - нъцки...

Автор: Djogata   
Дата:   07-01-12 00:25

Тоде, в голяма грешка си за вентилаторите - стават все по-евтини, и по-ефективни. Струват милион на мегават, да. Ама я виж руснаците колко искат за АЕЦ Белене? 3 милиона на мегават. АЕЦ-а дава грубо 80-90% оползотворяване на мощностите, ветрогенераторите - 30%. Ем' че то какво стана? - перките са по-евтини от руската далавера, щото не се дават пари за гориво, за персонал, поддръжката е евтина, да не говорим за радиоактивните отпадъци [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.