Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Статистика -2
Автор: Gruyu   
Дата:   02-01-12 13:08

Всички ние сме запознати със средните статистически величини и със съществуващото неравенство между тях:
Средно хармонично ≤ Средно геометрично ≤ Средно аритметично ≤ Средно квадратично
следователно, ако вземем една редица числа, подредени по възходящ ред, то разликата м-у членовете в началото на редицата и средното хармонично ще е по-малка от разликата им в сравнение със средното аритметично, и съответно разликата м-у членовете в края на редицата и ср.харм. ще е по-голяма с сравнение с тази със ср.аритм....и оттук извода:при големи редици числа да се използва средното хармонично за офиц. статистика!

Отговори на това съобщение
 Re: Статистика -2
Автор: georgi969   
Дата:   02-01-12 13:11

100% е така.
ама ей сега , ще се появи някой дето ще докаже противното.
Кво да прайш-българска работа.

Автор: e-mil   
Дата:   02-01-12 14:02

Абсолютно е вярно и аз съм го доказвал експериментално като съм се включвал към средностатистическо множество - примерно към опашка в магазина. Ако съм в началото на опашката се чувствам по-хармонично, отколкото ако съм в края.

Автор: orlindraganov   
Дата:   02-01-12 14:06

Един от пинизите при свиренето на ориенталска музика е да се качваш натурално и да слизаш хармонично.

Автор: apollo   
Дата:   02-01-12 14:08

Или съм изял прекалено много свинско и не мога да мисля или по принцип не мога да мисля ама тук за ко иде реч [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   02-01-12 15:07

Статистиката има по-различни цели от това да е хармонично, справедливо или еди-как си.

Автор: Orlin   
Дата:   02-01-12 17:41

Всички ние сме запознати със средните статистически величини...

Айде бе, голяма част от моите познати имат проблем със средноаритметичните величини, пък останалите не са ги и чували.
А статистиката не е само средни.

Автор: Cristinel   
Дата:   02-01-12 17:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivanov.10   
Дата:   02-01-12 20:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kefalcho   
Дата:   02-01-12 21:44

зависи от кой край гледаш към средата

Автор: orlindraganov   
Дата:   02-01-12 21:48

Чакаме да дойде юни - да почне да има тиквички и познай дали ше ям боб

Автор: djogata   
Дата:   03-01-12 02:45

Аз хапнах мидена чорба за обяд. Много гот [smilie7]

Автор: CyberGene   
Дата:   03-01-12 02:54

Приказвате врели-некипели [smilie8]

Истината е в гаусовото разпределение и стандартното отклонение.

Примерно: средната дължина е 16см. Независимо дали по аритметичен, квадратичен, хармоничен, бихармоничен, макам-хиджас, натурален и там квото щете, това не дава никаква представа за нещата. Щото може да се окаже, че изобщо няма такива с 16см. Ами примерно има 100 човека с 10см и един с 616см. Може и кво ли не още, нал тъй [smilie18]

Докато гаусовата камбанка и дадено стандартното отклонение и всички карти са свалени на масата [smilie3]

Автор: djogata   
Дата:   03-01-12 03:12

Гаусовото разпределение е за лаици, които не знаят истинското разпределение на стойностите, и си мислят, че при достатъчно количество данни теоремата за централният лимит ще ги спаси. Ама не им се отваря парашута, щото Гаусовото разпределение допуска отрицателни стойности. [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.