Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дадохте ли по 5 лева за Уикипедия
Автор: Djogata   
Дата:   31-12-11 07:47

Сега сигурно ще ми четете морал - но аз все пак да се пробвам. [smilie18]

Много от вас ползват Уикипедия всекидневно, или ако не всекидневно, то поне много често.

В момента, както и всяка година, от Уикито набират пари, за да осигурят дейността си за в бъдеще. Та, ако на някой, след даренията за "Българската коледа", след благотворителностите за домашните любимци и т.н., са му останали 5 долара излишни, си мисля, че едно дарение за Уикипедия са добре похарчени пари. Достъпът до независима, безпристрастна и безплатна информация е много важен за общественото развитие [smilie24]

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Дадохте ли по 5 лева за Уикипедия
Автор: Diandimov   
Дата:   31-12-11 07:50

Никога не бих им дал пари.

Ползвам ги често, но не бих им дал кинти просто защото лесно могат да си пуснат малко реклами отстрани.
Окото ми вече е достатъчно тренирано за да може да игнорира повечето реклами, така че не би било проблем.

Автор: Vinsent   
Дата:   31-12-11 08:15

Правя го всяка година, добре че ме подсети! [thankyou]

Дата:   31-12-11 08:29

Димооов, Димооов, няма как да си пуснат реклами, защото ако го направят, после ще трябва и да внимават какво пишат за рекламодателите си - тоест няма да са независими. Ама ти какво ли разбираш от тези работи... Или се правиш, че не разбираш...

Дата:   31-12-11 08:49

Наистина не те разбирам.

В уикито има много статии. Отваряш една за Бетовен, а отстрани има 5-6 малки рекламки, които никой не чете. Това по някакъв начин взаимосвързано ли е? Нима фактите около живота и творчеството на Бетовен ще се променят в статията за него, ако отстрани вървят рекламки на червила, лайна, или други дамски принадлежности?

Или отварям за планетата земя, и откривам, че материала е променен. Тя вече не е третата планета от Слънцето нататък, а е шестата. И диаметъра й е леко завишен, континентите са 14.
Но това е в резултат от факта, че уикито вече имат рекламки, и са зависими. Просто някоя ор рекламиращите компании ги е накарала да изопачат фактите за нашата планета.

Това по- логично ли ти се струва?

Кажи, нали ти ги разбираш тези неща, а аз не ги вдевам...

Дата:   31-12-11 08:57

Да, ама ако четеш примерно статия за Бритиш Петролиъм, може да се окаже, че е пропуснато да се спомене за разлива в Мексиканският залив миналата година...

Дата:   31-12-11 08:57

По-лесно ми е в знак на благодарност че ги има да им помогна според възможностите си, отколкото да им давам акъл какво да правят.

Автор: midtone   
Дата:   31-12-11 09:03

Аз и други работи ползвам всекиднвено, ма никой от тях не ме крънка за 5 кинта...

Дата:   31-12-11 09:06

Мда, колко други независими източници на информация, които не те крънкат за 5 кинта, ползваш?

Дата:   31-12-11 11:05

Не смятам че уики са независими.
Защото материалите там се пишат от различни хора, най- малкото не може да се каже че представят пълната и вярна информация за всяко нещо.

Във връзка с примера за разлива на BP - по тая логика и медиите не би трябвало да го споменават. Щото откъде знаеш дали BP не са им спонсори, че дори и собственици.

[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   31-12-11 11:23

Бих им дал ако има лесен начин. Например в денонощното магазинче на спирката. Не плащам по интернет.

Автор: CyberGene   
Дата:   31-12-11 12:10

За мен това е най-великото нещо, създавано някога в Интернет. Преди им пращах по 20-30лв всяка година, но от скоро го правя всеки месец. Да живее Уикипедия! Разбира се, говорим за англоезичната, българската е пародия [smilie23]

Автор: мара   
Дата:   31-12-11 12:14

тука съм кат асахи. мене викито ме кефи. ку щеш - аз сама си знам как да си преценявам информацията.

Дата:   31-12-11 12:15

asahi написа:

> Бих им дал ако има лесен начин.
> Например в денонощното магазинче
> на спирката. Не плащам по интернет.

Не ползваш това огромно удобство?! [smilie11]

Дата:   31-12-11 12:18

В тоя ред на мисли, всичко възможно си плащам през нета. Не мога да се начудя на някои колеги, дето ходят да се редят на половинчасови опашки в ментели, грабули, свивакоми, банки, токове, води, парна и прочее сволоч, заслужаваща само смърт в новогодишната нощ [smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   31-12-11 12:21

всички сметки си плащам през нета.
и някои други работи.

да живеят кредитните карти... и дебитните, ако имат дебит, хахаха... [smilie18] [smilie18]

[smilie21] [smilie21]

Автор: neuromancer   
Дата:   31-12-11 12:21

Мда, който иска, намира начин, който не иска - намира оправдания...
От денонощното магазинче на спирката ли четеш Уикипедията или удобно седнал у вас? Що трябва да дадеш парите на спирката като може и от вас?

Автор: ivanov.10   
Дата:   31-12-11 12:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: orlindraganov   
Дата:   31-12-11 13:00

Дарих, ма не се маха оня грозния отгоре...

Автор: n1x0n   
Дата:   31-12-11 13:12

Ползвам ги често, но не бих им дал кинти просто защото лесно могат да си пуснат малко реклами отстрани.

Би било смешно, ако не беше тъжно...

Автор: orlindraganov   
Дата:   31-12-11 13:17

А! Махна се

Автор: bleuetoile   
Дата:   31-12-11 13:22

Не, и нивга няма да дам и 5 ст'инки.

Ако не ви е известно - wikipedia е проект на друга персона, различна от тази, която зад кормилото в момента.

Настоящата водеща персона, по подобие на онази с име като Зурла от ФБ - е откраднала, заграбила и изтъргувала за лични цели труда, идеите и чистотата им - на изначалните автори, пребоядисвайки ги и пропъждайки от проектите Истинските изобретатели.

Да живее тържеството на бизнесмените над идеализма на глупави таланти.[smilie21]

Автор: Щурче   
Дата:   31-12-11 13:44

Автор: neuromancer
Дата: 31-12-11 12:21

Мда, който иска, намира начин, който не иска - намира оправдания...
От денонощното магазинче на спирката ли четеш Уикипедията или удобно седнал у вас? Що трябва да дадеш парите на спирката като може и от вас?

[smilie24]

Дата:   31-12-11 13:55

bleuetoile, май не знаеш какво е Уикипедия, но се почувства задължен да дадеш някакво мнение, а? [smilie18]

Автор: НАСОО   
Дата:   31-12-11 13:58

кво е Уикипедия?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.