Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лаптопски сервизни истории с неочакван край:)
Автор: boni   
Дата:   31-12-11 01:43

Имам един много стар лаптоп. Трябва да е на около 9 години, куче марка (Хюндай). Въпреки това, не е много лош, Пентиум 2.4Ghz (не е мобилен и е малко шумен). Машинката работеше добре въпреки неколкократните изпускания и падания от разни маси + заливане с вода (благодарение на хлапетата). След това отиде веднъж в сервиз (мултиелектроникс) заради счупена букса на захранване и съответно тея момчета не знам какво направиха, но като ми го върнаха казаха, че са сменили дъното, което трябваше да платя и обявиха, че не работи батерията. Разправии, протести от моя страна, но нищо не стана. Следващото ми ходене до тоя сервиз беше да му сложат 1ГБ РАМ, че беше със скромните 256... Сложиха му и го дадох изцяло на децата да играят с него. Да, но взе често да изключва и да блокира като позагрее, пак го носих на сервиз, уж го чистиха, но нищо не стана. След това пак го носих и нещо уж препастираха и т.н., но пак без резултат и накрая го зарязахме по шкафовете, даже го бях забравил.
Скоро обаче компютъра на майка ми( също доста стар) , даде фира и трябваше да се вземе нещо за интернет само. Сетих се за стария лаптоп и направих последен опит да го съживя днес в един сервиз, човека го прегледа, каза, че батерията си била ОК, но не била правилно закачена към дъното[smilie10] [smilie10] [smilie10], обаче като видя как забива като позагрее леко и ми вика - хвърляй го, не става.
За малко да го хвърля, но преди това реших да го поразглобя и аз, и ми направи впечатление, че чипа с РАМ паметта много загрява и точно като загрее компа блокира и излизат едни черти на екрана. Позамислих се и ми светна, че това взе да го прави, откакто ми сложиха 1гб РАМ. Разрових се по кутиите и извадих старите 2 чипа по 128. Махнах 1ГБ и сложих 2-те по 128... Явно 1-цата е била дефектна нещо или неподходяща за него, защото лаптопчето си тръгна и вече трети час бачка на пълно натоварване без да каже гък:) Спаси коша за боклук и някак си ми е много кеф[smilie18]
Ей това е - големи майстори, големи разбирачи по сервизите - хвърляй го в коша....
Страшна марка е лаптопа Хюндай - ЖЕЛЯЗНА [smilie18][smilie18] [smilie18] , за разлика от сервиза им Мултиелектроникс[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптопски сервизни истории с неочакван край:)
Автор: Kanonir   
Дата:   31-12-11 01:50

Бони[smilie24]

...много мразя дори кога се наложи да си хвърлям/ъпгрейдвам каква да е електроника, а с компютрите май най-често се налага - аман от принудителна консумация!

Автор: НАСОО   
Дата:   31-12-11 02:24

лошото е че повсеместно, не само в България, а и в останалия свят намаляват хората, които си разбират от работата. Преди само 10години като ти дотрябва заварчик, дюлгерин, жичкаджия, дърводелец, шлосер и т.н. можеше да намериш поне трима добри. Сега хората професионалисти в дадена област или си имат собствен бизнес или не са в България. Кадърни работници не останаха[smilie2]

Автор: Diandimov   
Дата:   31-12-11 02:40

Аз затова не купувам лаптопи или макове - за да мога сам и захранване, и вентилатори, и рам, и всичко сам да си ъпгрейдвам, да го сменям ако трябва, и да знам че ще работи.

[smilie18]

Автор: Щурче   
Дата:   31-12-11 02:53

Така, де! Борец [smile]

Автор: Cristinel   
Дата:   31-12-11 03:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pif   
Дата:   31-12-11 03:55

Бони, свиквай.
Това, че липсват кадърни кадри или че кадрите са страшно некадърни не означава, че ще ти вземат по малко пари когато не ти решат качественно проблема а точно обратното. Бизнеса трябва да върви. Шефа трябва да кара хубава кола и да има кинти за вила, те трябва да си взимат смешните заплати (ама нали са си толкоз кадърни) а ти трябва първо да платиш като поп и след като установиш, че си прецакан да си купиш нов - за да имаш нещо. Пък и трябва да задвижиш икономиката. Не може за 20 кинта да ти оправят стария лаптоп и ти да изкараш още 5 години. По-правилно е за 200 да ти стчупят стария лаптоп за да може ти да дадеш още 1200 за нов и след 1 година да го смениш/ремонтираш и пак по старата схема. Влез им в положението на хората.
По лошото е, че и за докторите ще става същата работа. Отиваме на към ту врачки и баячки.

Автор: TODD   
Дата:   31-12-11 04:35

Дали някой вярва че кадърният кадър би бачкал за някаква заплата в някакъв сервиз ???

Освен ако сервиза не е негов .

А в повечето престижни марки и сервизи ( не само за компютри,коли или каквото и да е ) собствениците им не са в час с дейноста сервиз изобщо - просто е някакъв начин за изкарване на пари .
Или изпълнение на някакви условия по основниията им бизнес .

Специалистите и кадърните кадри търсят други пътища за изява .Престижното име на сервиза не прави пари .

[cool]

Автор: TheBossBG   
Дата:   31-12-11 10:13

Аз за това от години ползвам един и същи сервиз. Каквото съм занесъл винаги ми е казвана истината, а което е отремонтирано - работи и до сега. Препоръчвам човека на всичките си познати и никой до сега не е измрънкал. Той със сигурност не пуска реклами, но е заринат от работа. С две думи създал си е име и сега то работи за него. [smilie24]

Автор: kefalcho   
Дата:   31-12-11 10:38

Аз преди няколко месеца , намерих хвърлена ютия с отделен резервоар за пара. Изглеждаше добре и я взех . Имаше прекъснат кабел и котлен камък на вентила за парата . Сега жена ми си глади с нея с кеф . По магазините струват 280евро , на мен ремонта ми струваше 20 евро , тъй като първата ми диагноза беше грешна и сега си имам резервна електромагнитна бобина .
Това не е първия уред който съм реставрирал от боклука макар , че много малко вдявам от елвериги .

Автор: Navy   
Дата:   31-12-11 10:46

На тоя лаптоп нещо върви ли изобщо [smilie25]

Автор: boni   
Дата:   31-12-11 10:51

Много неща вървят, но аз написах за какво ми е - за интернет на майка ми

Дата:   31-12-11 10:53

Имам толкова стар почти с 256 рам тук в Мъглиж за интернетски неща... става...
Старите неща даянят по дълго от новите. Ама...

Автор: hose   
Дата:   31-12-11 10:58

и аз съм имал подобни неприятности с един лап топ на MSI

още гаранционен, поне 3-4 пъти го носихме, отначало директно му смениха някакво охлаждане - давало дефекти, нищо че при нас беше ок, после семниха ДВД-то, и накрая се оказа че нищо че е 64 битов, трябва да му се ложи 32 битов виндолс, щото иначе няма драйвери за неща като микрофон, и тогава пък РАМ-а не е 4 ами 3...

толкова нерви изхабих, накрая съм го закрепил така да работи, за да може да пише бащата и да ползва интернет и майната му... но повече никога MSI

в тази връзка само бих добавил - да живее мак-а ;)

Автор: hose   
Дата:   31-12-11 11:06

а с един стар лап топ така..
почна да сдава багажа диска - от старите 60 Г
само в плезио намерих един от старите 250 Г, и така и така бях го занесъл там викам имате ли и рам
гледаха гледаха - ей това трябва да стане - 1 Г
отивам в сервиза - нали имат там - онзи само като го видя - а не.. няма да стане
викам добре дай да видим
той развърта и продължава - няма не...
сложи го и пак - няма да стане
чакаме да запали - викам стана бе - той не
чак като запали ХП-то и отвори да види повярва [smilie18]
но добре че стана че този лап топ още си работи, и съм правил какво ли не - включително монтаж, сайтове, ЦС5-цата пакета и тн....

Публикацията е редактирана (31-12-11 11:07)

Дата:   31-12-11 11:07

Та ако трябва да допълня... Тоя дърт нотбук за който споменах работи без никакви проблеми... Значи е по добър от хюндай и мси и леново взети заедно?

Автор: Diandimov   
Дата:   31-12-11 11:09

Абе то ако е само за интернет, и айфоня става... но понякога.

И с много нерви.

Дата:   31-12-11 11:11

Грешиш, Димов, при теб нещата са с очакван край, не неочакван [beer]

Автор: realnoncho   
Дата:   31-12-11 11:30

В спецификациите на лаптопа може да си е пишело, че поддържа до 512мб рам на слот примерно, ама тва спецификации в сервизите не важат - нали си им казал 1гб да слагат [smilie18]

Мен за колата ми е криво че нищо не разбирам и каквото стане все опирам до сервиз...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.