Автор: boni
Дата: 31-12-11 01:43
Имам един много стар лаптоп. Трябва да е на около 9 години, куче марка (Хюндай). Въпреки това, не е много лош, Пентиум 2.4Ghz (не е мобилен и е малко шумен). Машинката работеше добре въпреки неколкократните изпускания и падания от разни маси + заливане с вода (благодарение на хлапетата). След това отиде веднъж в сервиз (мултиелектроникс) заради счупена букса на захранване и съответно тея момчета не знам какво направиха, но като ми го върнаха казаха, че са сменили дъното, което трябваше да платя и обявиха, че не работи батерията. Разправии, протести от моя страна, но нищо не стана. Следващото ми ходене до тоя сервиз беше да му сложат 1ГБ РАМ, че беше със скромните 256... Сложиха му и го дадох изцяло на децата да играят с него. Да, но взе често да изключва и да блокира като позагрее, пак го носих на сервиз, уж го чистиха, но нищо не стана. След това пак го носих и нещо уж препастираха и т.н., но пак без резултат и накрая го зарязахме по шкафовете, даже го бях забравил.
Скоро обаче компютъра на майка ми( също доста стар) , даде фира и трябваше да се вземе нещо за интернет само. Сетих се за стария лаптоп и направих последен опит да го съживя днес в един сервиз, човека го прегледа, каза, че батерията си била ОК, но не била правилно закачена към дъното , обаче като видя как забива като позагрее леко и ми вика - хвърляй го, не става.
За малко да го хвърля, но преди това реших да го поразглобя и аз, и ми направи впечатление, че чипа с РАМ паметта много загрява и точно като загрее компа блокира и излизат едни черти на екрана. Позамислих се и ми светна, че това взе да го прави, откакто ми сложиха 1гб РАМ. Разрових се по кутиите и извадих старите 2 чипа по 128. Махнах 1ГБ и сложих 2-те по 128... Явно 1-цата е била дефектна нещо или неподходяща за него, защото лаптопчето си тръгна и вече трети час бачка на пълно натоварване без да каже гък:) Спаси коша за боклук и някак си ми е много кеф
Ей това е - големи майстори, големи разбирачи по сервизите - хвърляй го в коша....
Страшна марка е лаптопа Хюндай - ЖЕЛЯЗНА ![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif) , за разлика от сервиза им Мултиелектроникс
|
|