Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли ние потребителите да контролираме мобилните и кабелните оператори...?
Автор: Miro__Slav   
Дата:   23-12-11 09:47

Според вас възможно ли е ние потребителите без намесата на разни институции да контролираме своеволията на мобилните и кабелните оператори...? Дали пък нашата наивност и лакомия за безплатен обяд не им дюшест да правят каквото си искат с нас. На теория това е възможно...! Ако сме единни и на практика е възможно... Поне така мисля аз. Вие какво мислите? Всички безплатни зарибявки найстина ли са толкова безсплатни или са само докато не им стъпим на пешкирчето?

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли ние потребителите да контролираме мобилните и кабелните оператори...?
Автор: pif   
Дата:   23-12-11 09:50

Ние - единни? По добре си смени дрогата, тая ти влияе зле.

Re: Може ли ние потребителите да контролираме мобилните и кабелните оператори...?
Дата:   23-12-11 09:56

pif точно това те използват в своя полза...! Това, че не сме единни, че искаме да имаме нещо днес на всяка цена без да имаме дори и лв в джоба...нашата алчност е тяхното оръжие... И после сополи рев изработиха ни...[smilie21] Докато има балъци ще има и тарикати...!

Автор: asahi   
Дата:   23-12-11 09:57

Ние потребителите без намесата на разни институции не можем да контролираме своеволията на мобилните и кабелните оператори. Те и затова са направени тези институции - да обединяват интересите на потребителите. Спомни си за Кубрат и снопа стрели.

Дата:   23-12-11 10:00

асахи жив и здрав да си направо се успокоих след тоя ти пост [smilie5] Какво те кара да мислиш , че не можем? От чии пари зависят те, техния бизнес и просперитет?

Публикацията е редактирана (23-12-11 10:02)

Дата:   23-12-11 10:03

Защото не можем:
1. Да осъзнаем и формулираме общият си интерес.
2. Да преценим коя част от този общ интерес може да се вмени за изпълнение на монополиста така, че да се запази и неговия интерес.
3. Да обединим желанията си в общи действия.

Всичките причини са в нас самите, но те са типични за всички общества.

Автор: Славов   
Дата:   23-12-11 10:05

Мдааааа, стачки в Белгия с/у пенсионнта реформа, тука нищо...

Не, отговорът на въпроса е "НЕ" ....

[smilie3]

Дата:   23-12-11 10:13

Автор: asahi
Дата: 23-12-11 10:03

Защото не можем:
1. Да осъзнаем и формулираме общият си интерес.
2. Да преценим коя част от този общ интерес може да се вмени за изпълнение на монополиста така, че да се запази и неговия интерес.
3. Да обединим желанията си в общи действия.

Всичките причини са в нас самите, но те са типични за всички общества.

[smilie24]

Асахи тяхната цел е да ни вържат с верига - договор. Колкото повече крепостни селяни толкова по-добре... Според теб всичките им оферти не са ли добре изчислени и толкова ли са безплатни колкото ги виждаме на първо четене? И въобще ти вярваш ли че има безплатен обяд?
Ако няма договор ще има истинска кункуренция за услуга и качество защото не са гарантирани с договор и нямат крепостни. инак те ебават колкото и както си искат Позата на потребителя едно време им викахме в казарамата поза Г

Публикацията е редактирана (23-12-11 10:15)

Дата:   23-12-11 10:16

Разбира се, че са добре изчислени. Можеш да им завиждаш, че си правят сметката добре.

Има преплатени услуги, които са свободни от договор. Не ти ли харесват?

Автор: Todd   
Дата:   23-12-11 10:20

Абе ако аз съм оператор искам да дойдеш да ме контролираш ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Комунизъм ли кво ????

Поставям ти условия - като не си съгласен чао !!!

Като не си съгласен с всички оператори - откриваш си своя мрежа !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   23-12-11 10:24

asahi разбира се, че има след 20 дена и последните две карти с договор минават на валчер макар и по скъп... Поне знам колко ми е дълга чергата говоря получвам смс за сумата която съм изразходвал правя си сметката... В другия случай не ти дават отчет колко си изразходил...! Набиват ти го накрая на месеца ...
У вас като полваш ток имаш ли електромер? Като ползваш вода имаш ли водомер? Ако полваш газ имаш ли измервателен уред?
От къде си сигурен като нямаш измервателен уред че си ползвал толкова говорим за мобилните що па не и за БТК...

Тоде ако си оператор вече да си фалирал [smilie18]

Публикацията е редактирана (23-12-11 10:25)

Дата:   23-12-11 10:26

Винаги можеш да си проверяваш сметката. Досега никога не съм получавал сметка, която да ме изненадва. Само веднъж ми бяха надписали 100 кубика вода, та после не плащахме доста време.

Дата:   23-12-11 10:28

Абе що не ме светнеш как си проверяваш сметката щото аз малко неграмотен и не знам как да си проверя тая пуста сметка... [smile]
За водата ясно надписали са ти ма измервателния уред е у вас и виждаш а тука къде е?

Публикацията е редактирана (23-12-11 10:29)

Автор: Todd   
Дата:   23-12-11 10:28

Моята тарифа е 30 кинта на месец - винаги плащам 29 .

Значи работа е ок.

[smilie5]

Дата:   23-12-11 23:38

Миро, в телефона ми има иконка М-тел+, после М-тел инфо, Моята сметка и т.н. На *88 също ще ми кажат ако питам.
Електромерът ми е на етажа, но не съм го гледал, щото плащам малко ток.
За водомера се сещаш.
Тъпомерът съм го счупил отдавна [smilie18]

Автор: bOzo   
Дата:   24-12-11 00:28

Не. Ти, потребителя, не можеш да контролираш като физическо лице процесите в стопанската организация, доставяща услугите. Дошъл си доброволно и си изявил желание да ползваш услугите, които предлагам. Подписал си договор с определени условия, с които си се съгласил. В този договор няма клауза, в която ти упражняваш контрол върху дейността на доставчика на услуги.
Винаги и по всяко време може да провериш задължения за минали периоди, текущи сметки и да получиш подробна разпечатка за консумираните услуги. В клаузите по договора има уловки. За това трябва да се чете преди да се подписва.

Дата:   24-12-11 00:46

Ами радвам се за теб Асахи [cool] че *88 тоя дето ти продава ти и казва кво си ползвал и ти си плащаш... [smilie21] Вероятно ако сервитьора ти поднесе инфоромация за сметка в която е добавил и дата 31 ви отдолу и е драснал чертата небрежно сборувал е... ти си я плащаш без да оспорваш разликата от 31 [smile]
Абе когато имаше една друга тема пак за тия оператори ти па беше в опозиция ... ама що така стана, че нещо се промени еба си... [smilie7] [smilie8]
На последния пост не бих дал отговор [smilie21] отдавна съм го игнорирал... с други думи не виждам какво пише в него... [smilie7] [smilie21]

Автор: Orlin   
Дата:   25-12-11 21:20

Абе вие, като плащате сметката на сервитьора жумете и вадите пари докато каже стига ли?
И МТел и Глобул и Виваком, ако щете и на баба Пена мобилната мрежа - всички имат възможност да си провериш начислената сума. Като мине месеца можеш да провериш всеки телефон с който сте говорили.
За 11 години все си проверявам с кого и какво съм говорил и нито веднъж не съм ги хванал в издънка. Да, сумите за телефон не намаляват, просто говорим повече за същите пари. Това е като интернета - през 98 имах ограничение - 30 часа на месец. Сега ограничението ми е 31 дена на месец. Повече не мога да изразходвам.

Между другото, като плащам, около мен има хора, които плащат 6, 10 някои и цели 15 лева за месец ползвани услуги. Как успяват да говорят за тези пари - не знам.

Автор: ценослав   
Дата:   25-12-11 21:38

Ние потребителите не можеме да контролираме нищо. НО! Едно време Пощите бяха монопол с единственната връзка - телефоните и мислеха че са хванали Бога за рога. Телефонен пост да откриеш, трябваха връзки и яки пари. И к,во стана??? Появиха се другите оператори и те "глътнаха въздух". Сега под формата на "Вива ком" клекнаха и се умилкват като малки котета. Отидох преди две години при тах и просто поставих условие - 30 лева на месец за интернет, стационарен телефон без значение на проведените разговори и с кои оператори. Ма веднага се съгласиха. От тогава получавам фактури за по 30лева и 10-20 стотинки. МТела ще ги отсвиря през април /ако не стане по рано с новия закон/. И пак ще ида във "Вивател" с нова оферта - телефон стационарен, инетрнет, кабелна и 2 GSM номера пак за 30 лева. Ако им хареса. Ма вервайте ми, ще им хареса. Просто нашата сила като потребители е, да ги оставим на "сухо". Това е като всички клиенти да си изтеглят спестяванията едновременно от една банка - и тя гълта вОда. Нали е пазарна икономика???

Публикацията е редактирана (26-12-11 10:15)

Автор: papi   
Дата:   25-12-11 21:43

разбира се че ще можем
като се уговорим да не платим сметките си няколко месеца и като заявим че го правим в знак на протест

Автор: Orlin   
Дата:   25-12-11 21:50

Мда, на Ценослав подходът е най-правилен и ефективен.
Установявам напоследък, че агентите на операторите имат доста голяма възможност да коригират офертите и плановете с цел да запазят или да привлекат нов клиент.

В договорите им няма кой знае какви уловки. Просто са написани така, че хем да са изрядни и "справедливи", хем да са им изгодни. Наскоро сключих нов договор, казаха си подробно всичко и какво мога и какво не мога. Вече е мой въпрос колко ще говоря и за какво.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.