Автор: aquarius
Дата: 21-12-11 09:58
Ами случаят е слендия
Колата е купувана през 2004 на фирма. През 2008 аз отивам да я пререгистрирам, като обяснявам че искам да е като лека кола. Но освен договора покупко продажба и разни застраховки и данъци друго не ми поискаха. Всичко мина гладко и чак след като взех талона, известно време след това забелязах че са я оставили като товарен автомобил въпреки, че е на физическо лице. За съжаление от тогава все не ми е останало време да се занимая да я оправя. И сега на 30.11 ми вдигнаха колата, и полицайчето реши, че в регистрацията не отговаря на действителността и трябва да я преведа във вид на товарна. Обясних му какво е станало, и написах възражение в самия акт. на 02.12.2011 ходих до КАТ и пререгистрирах колата на лека, но този път ми казах че това може да стане с протокол от ...не помня кои бяха. Това което трябваше да ми кажат още преди 3 год. Но така или иначе акта вече беше съставен. И сега са ми лепнали 2к лева глоба за това, колата е рег. като товарна а се кара като лека.
Както и да е. Вече е лека, и смятам да обжалвам. Имам приятелче адвокат който ще помогне, но това след нова година.
Ако на някой му се заяжда с КАТ и може да удари едно рамо с изготвяне на жалбата ще съм благодарен
|
|