Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Samsung Note
Автор: pumabg   
Дата:   20-12-11 11:58

Вчера си взех един такъв ...
Това е нещо между таблет и смарт фон, доста готина комбинация ако някой не е виждал [smilie6]
Знам че има други форуми за тия неща, но ако някой тук има същият тел с удоволствие бих послушал съвети за правилно ползване пък и разни други благини...
Тенкю [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Note
Автор: vinse   
Дата:   20-12-11 12:25

Честито [cool] . Телефона (ако въобще може да се нарече така тоя телевизор [smilie5]) е арен. Стилуса към него нещо не ми се стори много удобен, но то вероятно е до навик пък и той си е интегриран и си има благини при използването му [smile]
Ъпгрейдни андроида, не съм сигурен коя версия в момента е официалната, но в xda developers май се подмотваше 2.3.7, иначе до 2-3 месеца трябва да имаш и официален ъпгрейд до сладоледения сандвич [cool]
Относно правилната експлоатация - не го изпускай и ще работи [smilie18]

Публикацията е редактирана (20-12-11 12:25)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   20-12-11 12:32

Аз знам за Нисан Ноте.. [smilie8]

Дата:   20-12-11 13:10

vinse [smilie24] Кое да погледна андроид версията или кернел версията? Иначе ми показва, че официален ъпгрейт още няма...
Мен най вече ме притеснява, че IGO не мога да му инсталирам ...
И не знам въобще дали има читава карта, която да поддържа тая резолюция ?
Иначе за изпускането [smilie18] си прав аз на предишното HTC му таковах таковата [smilie5]

Автор: jivkojj   
Дата:   20-12-11 13:18

Sygic Aura ще я поддържа.

Виж в http://www.androidbg.com/forum/forum33-gps.html за повече информация.

пс. честито за телефоно-таблетчето. Цветовете на екрана къртят [smile]

Дата:   20-12-11 13:23

Мда наистина кърти [smile] Аз такъв екран до сега не бях виждал ...
Точно за това го и взех, нещо различно ...
Мерсаж за картата сега ще погледна [beer]

Дата:   20-12-11 13:25

Между другото, ползвал ли си тази карта? Мен ме интересува основно България и Гърция, но без да влиза в нета! Че иначе тя и гугълската карта си работи добре ама без помпане не може ...

Дата:   20-12-11 13:29

Да това е offline навигация. Като я инсталираш - пита те кои карти да изтегли и после повече не ти трябва нет. Аз самия съм я ползвал в чужбина основно и е наред. В България не знам. Има карта, на пръв поглед добре изглежда.

Дата:   20-12-11 13:36

[smilie24] [beer]

Дата:   20-12-11 13:37

Sygic е хубава карта за България, макар че личните ми предпочитания клонят към iGO, но си нямам представа как стои въпроса за резолюцията понеже ползвам телефон със значително по-малка резолюция от твоя. Може да се опиташ да сложиш карта с възможно най-голямата резолюция, която май е 1024x600 и да видиш какво ще излезне при нея.
Относно версията - виж някъде в about phone трябва да пише android version. Ако софтуеа на самсунг - KIES не открива нова версия значи, че твоя телефон е с последната официална версия за него. Къстъм ромовете се слагат пред ODIN. Само гледай да не са някакви бети с бъгове

Дата:   20-12-11 13:48

Ето последните ти няколко изречения ме натъжиха, нищо не разбрах [smile] Аз за това тук пуснах тема с идеята, че някой ще ми обясни нещата простичко по фотографски[smilie6]
Та какво е къстъм ром и ОДИН ?
[beer]

Автор: tantris   
Дата:   20-12-11 13:59

Къстъм ром е самогон, а Один е едноок старец, дето живее на север, ама не е Дядо Мраз.

Дата:   20-12-11 14:01

KIES е официалния софтуер на самсунг, нещо като епълския iTune само дето е по-малко калпав [smilie5] През KIES може да направиш обновяване до по-нова версия на Android, но само ако тя е официално пусната за твоя модел телефон.
ODIN е програмата с, която се инсталират неофициалните версии на Android (къстъм версии). Обърни внимание, че под НЕОФИЦИАЛНА версия нямам предвид БЕТА. Примерно за моя телефон последната официална е 2.3.3, но в момента гугъл са пуснали 2.3.7 (която не мога да инсталирам на моя телефон). Пичовете от xda develepers взимат 2.3.7, вадят чуковете и длетото и я правят така, че да мога инсталирам 2.3.7 на моя телефон, самата инсталация се прави през програмата ODIN [smile]
Все пак имай предвид, че и при къстън версиите на андроид пак има бети, но то си го пише.

Поразгледай този раздел

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1346

за да добиеш представа

или потърси ето тук теми за твоя модел

http://www.androidbg.com/forum/forum61-drugi-modeli-samsung.html

Дата:   20-12-11 14:06

vinse Благодаря ти ! Вижда се че ще трябва да чета с напредването на тия телефонски технологии ...
[beer]

Дата:   20-12-11 14:16

Погледни на коя версия си в момента и ако си с поне 2.3.4 не се занимавай да слагаш по-нова докато не излезне официално сладоледения сандвич.
Някои програми, които може би искаш да инсталираш на твоя телефон изискват root (в противен случай не може да се инсталират). Да рутнеш телефона значи да придобиеш администраторски правя. Лошото е, че когато рутнеш телефона гаранцията ти отпада, но по принцип може да го unroot-неш и пак да имаш гаранция [smilie21]

Дата:   20-12-11 14:36

В момента го зареждам, даде 100% за 2.5 часа... Малко дълго ми се стори ама пък батерията не е малка ...
Чудя се има ли смисъл да се зарежда още /като за първи път/ или да го изключа щом се е заредил напълно?
За сега не мисля да го рутвам ... Първо искам да видя какви програми поддържат високата резолюция и след това ще решавам ...
Иначе на HTC-то съм с Андроид 2.2, но официален ъпдейт няма ...

Автор: ivodam   
Дата:   20-12-11 14:54

pumabg: Има много изписано във форума за смартфони и платформа Андроид, най-вещ по темата е колегата Дикимее, а най-бос и некомпетентен - Нави. Пускай търсачката и се не бой, ако имаш конкретни въпроси може и мен да ме питаш на лични.

Да си го ползваш със здраве!

[smilie7]

Дата:   20-12-11 16:38

Версията ми е 2.3.6
Кажете моля, контактите разбирам, че се смъкват от гугъл акаунта а останалите неща? Например документи, снимки, други файлове има ли начин как да ги прехвърля от старото HTC към Самсунга?
Тенкю [beer]

Дата:   20-12-11 16:44

Старото ХТЦ андроид ли е?

Дата:   20-12-11 17:00

Процеса е елементарен
Прехвърляш всички контакти от HTC-то на SIM картата (ако не са запазени там). После прехвърляш от сим картата на самсунга.

Относно старите файлове - може да ги прехвърлиш през блутуд или пък през WiFI с някой менаджер примерно FileExpert

Публикацията е редактирана (20-12-11 17:03)

Дата:   20-12-11 17:06

Оп, сега забелязах че си писал как стоят нещата.

Закачи 2-та телефона едновременно към ПЦ-то и си прехвърляй на воля, все едно от една флашка на друга.

Автор: ivodam   
Дата:   20-12-11 17:11

Всякакви файлове би трябвало да можеш да си ги прехвърляш по кабела, вътрешната памет се вижда като диск, това да не ти е тъп айфон.

[smilie7]

Дата:   20-12-11 22:44

Преди малко си взех и калъфче... Направено е като тефтер, предната част закрива екрана а задната се явява задният капак ...
Много добре измислено! За пръв път джаджа на ниво и то от корейци ...
Иначе за съжаление пробвах да инсталирам Igo но даже не зацепи ...
[smilie8]
Това четохте ли го?
http://novini.dir.bg/news.php?id=10164039

Автор: aeobs   
Дата:   20-12-11 23:03

А бе какво е усещането вместо телефон да имаш малък таблет в джоба?
Как се справяш с тази мисъл?

Автор: benoti   
Дата:   20-12-11 23:05

Аз използвам CoPilot и съм доволен /качил съм го на Galaxi tab 10.1v/. Ето и линка за него http://www.androidbg.com/forum/topic5808-copilot-live-820368-p11.html
Започни да четеш от пост 258. Описано е подробно как може да се справиш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.