Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с ЛапТоп с молба за идеи
Автор: matasel   
Дата:   19-12-11 13:13

Здравейте,
До скоро имах лаптоп Compaq Presario Ф767 (700-на серия - за американския пазар), но преди няколко дни след като влезе нормално в "Hibernate" повече не пожела да се събуди.
При натискане на стартовия бутон се подава захранване за около 1 сек, вентилаторът се завърта, светодиодите и мониторът присветват, дискът се обажда и след това всичко угасва
Това се получава и с адаптор и с акумулатор както и с двете.
Започнах да свалям всичко, което е на куплунзи, включително и процесора и когато остана голо дъно, ефектът продължава да е същият. По платката няма нищо видимо дефектно, доколокото такова твъдение въобще е коректно.
Знам колко трудно може да се направи "диагностика" дистанционно, а още по-малко да се даде съвет за ремонт, ама все пак реших да се допитам до колективния разум на форума.
Ще съм Ви благодарен и за насочване към сервизи или хора, които имат опит в ремот на дъна за Лаптопи и биха се заели с ремонта при цена значително по-ниска от тази на нов Лаптоп.
Става въпрос за София.
Благодаря Ви предварително за отзивчивостта[beer]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с ЛапТоп с молба за идеи
Автор: vinse   
Дата:   19-12-11 13:28

Съвета ми е да не си даваш парите за ремонт на (както изглежда) повреденото дъно. За ремонт ще дадеш 100-200 лева а нов лаптоп струва 600-650. Да 100-200 лева е значително по-малко от 600, но от наблюденията ми над ремонтирани дъна съм си направил извода, че много голям процент от тях се повреждат повторно в рамките на около 4 месеца. Е разбира се има и такива, които караш по много повече време, но както казах - те са сравнително малък процент.
Ново дъно също не е опция, защото ако модела на лаптопа е много стар дъното най-вероятно ще е калпаво и ще издаде багажа бързо

Автор: asahi   
Дата:   19-12-11 13:37

Да си го прегрявал нещо?

Дата:   19-12-11 13:42

vinse [beer]
Аз също мисля за нов, но ще бъде поне 1000лв.
Моделът е от 2008 или 2007, така че "новото" дъно ще бъде със сигурност използвано.
От друга страна ми се иска новият лаптоп да бъде 3Д, ама все още изборът е ограничен, цените високи, а почти всички изискват очила.
Та от тая гледна точка ми се иска да позакърпя този, ако е възможно за още известно време, и следващият да е 3Д, но без очила. Доколкото разбрах засега само Тощиба имат такъв модел.

Дата:   19-12-11 13:44

asahi, не, приспах си го нормално, за следобеден сън, но... завинаги[smilie2] Е, напролет пак мога да го "помоля" да се събуди и дано се събуди, ама надали [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   19-12-11 13:47

Пробвай да буутнеш с нещо външно. После, ако стане, възстанови MBR на твърдия диск.

Дата:   19-12-11 13:48

От тошиба, ейсър и мси бягай [smile]
Иначе ако ти е мерак за ремонт, пиши ето на този потребител

http://hardwarebg.com/forum/member.php/1223-Ilian359

човека се занимава с ремонт на лаптопи и е капацитет по въпроса [smile]

Автор: vladi1969   
Дата:   19-12-11 13:51

Имах същия проблем с едно Амило. Оправиха го за 180 лева и... изкара около 2 месеца. Сам си направи изводите какво да правиш.
PS: Има добри коледни промоции.[smile]

Автор: ntonev   
Дата:   19-12-11 13:54

Част от моите съмнения са към диска също. И по-точно омазан файл на уиндоус за хибернейшъна...
Не губиш, ако го откачиш само и пробваш.

Едит: пак помазах правописа.

Публикацията е редактирана (19-12-11 13:56)

Дата:   19-12-11 13:58

Явно не четете, matasel е написал, че е свалил всичко от дъното.
Проблема почти сигурно е в дъното, защото то се пали за секунда, но после отново се изключва.

Автор: bleuetoile   
Дата:   19-12-11 13:59

Имах същата случка със старото ми американче e-machine - беше изгорял хардът. За $30 си взех ново HD от нета някъде, смених го, подарих го на сестричето и вече 5 години си е екстра[cool]

В София едни спецове дори успяха от изгорялото ХД да източат и старите файлове.

Целия ремонт излезе $40.

Публикацията е редактирана (19-12-11 14:00)

Дата:   19-12-11 14:00

vinse, благодаря, да вече и от HP-compaq бягам. Само не знам какво е това "мси".
Засега съм се спрял на ASUS.
asahi, как да "буутна" като той въобще не отлепва?
vladi1969, благодаря, май наистина ще си правя подарък за Коледа.

Дата:   19-12-11 14:01

мси=MSI [smile]
Принципно и асуса не е много стока, но е по-добре то изброените от мен 3 марки [smile]

Публикацията е редактирана (19-12-11 14:03)

Дата:   19-12-11 14:01

Бутваш - като изкараш ХД-то и го включваш към друга работеща машина.

Дата:   19-12-11 14:02

За тази секунда захранване едва ли стига до диска, но тъй като имам друг работещ диск с инсталираната стара ОС ще опитам да го сложа, но надеждата е много малка[smilie2]

Дата:   19-12-11 14:05

При положение, че си разкачил всичко от дъното (в това число и харда надявам се) и голото дъно не е запалило няма смисъл да си играеш да слагаш нов хард. Ако проблема е в харда след като го извадиш лаптопа 100% трябва да запали

Дата:   19-12-11 14:09

vinse, кои са най-надежни според теб?

bleuetoile, днес ползвах данни от HD на този лаптоп, като го включих като USB диск. А нямам друг компютър на който да сложа диска от дефектиралия лап топ, ако правилно съм разбрал. както писах по-горе, мога да опитам съсъ стария диск на изгорелия лап топ, но си мисля, че и дори без HD BIOSa трябва да тесва системата и да каже, че няма диск, например, но както вече писах всичко свършва за 1 секунда.

Дата:   19-12-11 14:15

Читава марка лаптопи, без значение кой какво се опитва да те убеди, няма - всички за боклуци. При преносимите компоти се надяваш да захапеш по-малкото дърво.
имаше някаква тема за лаптопи наскоро и май ще се повторя от там - DELL Vostro серията са "малки дървета", Thinkpad T серията също. По принцип под 1400-1500 лева "малко дърво" лаптоп няма, сите са големи [smile]

Дата:   19-12-11 14:17

vinse, е ти съвсем се зарадва[smilie11] [beer]

Дата:   19-12-11 14:21

Ми че кък [smilie5]
Сериозно - ако не ти трябва непременно мобилност най-добре си вземи стационарна машина. МНОГОКРАТНО по-надеждна е от всеки един лаптоп. Тук из форума бях засичал мнения, на човек който (ако не се лъжа) работи в сервит в Англия, та той беше споменал, че в сервиза получават по няколко хиляди повредени лаптопа на седмица и около 40 стационарни машини за същия период. Тук в България съотношението е същото, само бройките са значително по-малко [smile]

Публикацията е редактирана (19-12-11 14:22)

Дата:   19-12-11 14:22

"Автор: matasel
Дата: 19-12-11 14:09

vinse, кои са най-надежни според теб?

bleuetoile, днес ползвах данни от HD на този лаптоп, като го включих като USB диск. А нямам друг компютър на който да сложа диска от дефектиралия лап топ, ако правилно съм разбрал. както писах по-горе, мога да опитам съсъ стария диск на изгорелия лап топ, но си мисля, че и дори без HD BIOSa трябва да тесва системата и да каже, че няма диск, например, но както вече писах всичко свършва за 1 секунда."

Така е... [smilie2] Може наистина дъното да е изгоряло...[smilie2]

Дата:   19-12-11 14:27

И е възможно да е някакъв съвсем елементарен чип или дори транзистор или кондензатор, ама какда го познаеш, а ако е чип, може и да не се намира.[smilie2]

Автор: mr_kras   
Дата:   19-12-11 14:36

Може да е прекъснало кабелче някъде или "студена" спойка. Но е по-слабо вероятно.

Дата:   19-12-11 14:36

Погледни с каква видео карта си. Ако картата е nvidia 8-ма серия, значи е (почти) сигурно къде е проблема. Едно бързо търсене в гугъла за твоя модел ми изкара 1-2 резултата със същия проблем като твоя, не пишеше какъв е извода при диагностика (и решението), но са пробвали с вадене на хард и т.н. и нищо не е станало и там

Публикацията е редактирана (19-12-11 14:37)

Дата:   19-12-11 14:46

Това което прилича на видео е NVIDIA 10N3AR...гол чип залепен на малка платка, а тя на дъното с "любимите" ball aray. - най-доброто за ремонт, особено в домашни условия [smilie2]. Но, понеже не виждам нищо друго около процесора, подозирам, че видеото и чип-сета са обединени. Дано не казах някоя глупост, но знам, че НВИДИЯ правят и чипсетове.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.