Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 :::} Шестата годишна среща между бизнеса и правителството..
Автор: dePhil   
Дата:   13-12-11 15:56

Шестата годишна среща между Бизнеса и Правителството на РБ приключи преди малко. [smilie24]
Както и бе обявено - присъстваха и отговаряха на въпроси 8 министри, Премиера, Президента и Комисар Георгиева.
От всички подобни форуми, на които съм присъствал, този беше най-демократичен и дискусионен - общо се събраха около 3 часа време за въпроси и отговори в съвсем свободен и достъпен за всеки присъствал вид.

Лично аз имах един въпрос към мин. Трайков и един към мин. Дянков, зададох си ги и двата.
Е, отговорите не ми харесаха особено ( Живот![smilie18] ),
но - поне по единия смятам да продължа да досаждам и съм сигурен, че ще се върви към решение.

Иначе - премиерът направи типчно включване, хубавото е, че данъците няма да бъдат увеличавани през 2012та, има и още - ама да не изземвам ролята на медиите.

От съвсем практическа гледна точка - беше полезно, беше и доста забавно. Уви - не видях други форумци, а жалко - можеше да бъде и още МНОГО по-забавно.

Лек и хубав ден на всички! [smilie24] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: :::} Шестата годишна среща между бизнеса и правителството..
Автор: asahi   
Дата:   13-12-11 17:01

Форумнитее ксперти бяха ангажирани с прогнози за популацията, отношенията Русия-Китай, сечене на дървета и... абе тежка програма.

Автор: ivodam   
Дата:   13-12-11 17:13

Здрасти Фильо, радвам се, че ти е харесало, усещам, че си в такова приповдигнато настроение, в каквото съм аз, когато излизам от блатото с пеликаните!

Разбира се, никога няма да разбера защо ги възприемаш сериозно тези хора и какво значение има какво са ти отговорили, след като и те самите не знаят какво ще решат след два дена и ще направят след три. Така че изобщо не се отчайвай, това че отговорите не са ти харесали, с тези хора нищо не значи! Утре може да кацнат точно на твоята!

За мен има смисъл само един-единствен икономически въпрос - някой от всички тези хора, според теб знаещи и можещи, има ли изобщо някаква идея и работи ли изобщо по някакъв начин да намалява диспропорциите в българската икономика като съотношения и мащаби на цени, и диспропорциите спрямо европейския пазар, и на първо място трудов пазар, и разбира ли, че не може да имаме каквото и да било мръдване от това ниво на което сме се "стабилизирали", без да се реши този проблем?

Но да им го задавам сам знаеш, че няма смисъл, нали?

Остани със здраве,

[smilie7]

Публикацията е редактирана (13-12-11 17:15)

Автор: tonyf   
Дата:   13-12-11 17:58

Ivodam, как да мръдне цената на труда при тоя БВП на глава? Почти на дъното на класацията сме в Европа и не мърдаме нагоре, ами надолу. Е, за 2011 още няма окончателни данни [smilie5]

Дата:   13-12-11 17:59

Ти, Иво, ако си на мястото на министъра н аикономиката, как би намалил диспропорциите в цените и на първо място в трудовия пазар?

Автор: ivodam   
Дата:   13-12-11 18:02

Абе Фильо, верно ли Огнянчо предложил на тоя ваш форум на ББ да разреши узаконяването на незаконното строителство срещу 10% от стойността на обекта? Баси и наглостта, ако е верно... [smilie2] [smilie23]

[smilie7]

Дата:   13-12-11 18:10

Той искал повече, че да му дадат по-малкото - списък със "Златните" ДДС фирми и диференциране на данък смет.

Дата:   13-12-11 18:23

ivodam,

Подобен въпрос не бе зададен, просто защото нямаше нужда - без подкана темата (в съответните й аспекти) бе адресирана достатъчно ясно, точно и конкретно и от Борисов, и от Дянков, и от Трайков, и от Кристалина Георгиева.

Накратко - да, и се мисли, и се работи.
Не само в България, но и във всички Европейски страни.
Българските доходи ще нарастват пропорционално (но малко по-бавно) от нарастването на производителността на българската икономика. Европейските също ще намаляват, до нова балансна точка, спрямо глобалната конкурентна среда. Харесва ни / не ни харесва - това е.

За повече и по-подробно - мисля, че записът ще излезе всеки момент (ако вече не е), хвърли му едно оче/уше, щом темата наистина те интересува.

П.С. Фамилиарниченето ти пречи на твоите собствени тези/позиции, не на моите [smilie3]

Дата:   13-12-11 18:34

"верно ли Огнянчо предложил на тоя ваш форум на ББ да разреши узаконяването на незаконното строителство срещу 10% от стойността на обекта"

Да, факт. Също факт е и че Борисов моментално и категорично го отряза.

Отново - обръщенията "Огнянчо", "Фильо" и пр. не те издигат от склададжия в до нивото на "Огнянчо" и "Фильо", нито ги принизява тях под твоето. Прото показват, че си лошо възпитан склададжия.

Автор: pmartinov   
Дата:   13-12-11 18:46

Българските доходи ще нарастват пропорционално (но малко по-бавно) от нарастването на производителността на българската икономика.

Българските доходи ще нарастват...

При намаляване на производителността на икономиката доходите могат да нарастват само насън.

Българските доходи ще започнат отново да нарастват след 5 години.

До тогава ще НАМАЛЯВАТ

Автор: boreto   
Дата:   13-12-11 18:47

dePhil
[smilie24]

Преди малко, щракайки наред дистанционното, засяках края на срещата ви по канал 3. За съжаление чух само Трайков и частично Дянков.

Дата:   13-12-11 19:46

МАртинов, производителността нараства, но бавно. Твоята производителност с колко нарастна през последната година?

Дата:   13-12-11 21:00

[smilie8]

При постоянно намаляване на БВП,производителността може да нараства само теоретически и предизборно.

https://photo-forum.net/joro/emoticons/juggle.gif

Дата:   13-12-11 21:25

Лъжеш се Мартинов. БВП нараства. През 2009 е бил по-нисък.

Твоята производителност с колко нарастна през последната година? Наясно ли си или се лъжеш предизборно и теоретично?

Дата:   13-12-11 21:35

Всичко това е стъкмистика.

Сменяш шефа на НСИ и знака пред цифрата на БВП прави реверс .

Дата:   13-12-11 21:37

Я разбъркай картите и кажи точните числа за последните 5 години.

Автор: Gruyu   
Дата:   13-12-11 21:39

министърът на регионалното развитие и благоустройството може с подписа си да узакони всеки незаконен строеж, без да дава никакво обяснение....освен пред медиите после и обществото, което пак не е малко

Дата:   13-12-11 21:40

Аз пък мисля, че не може.

Автор: Gruyu   
Дата:   13-12-11 21:45

и аз така мислех, но ми го казаха сериозни компетентни хора - не импровизирам в случая![beer] въпросът е , че после ще го разнищят медиите!

Автор: DOBRIA_STAREC   
Дата:   13-12-11 21:49

това казаха не звучи много достоверно[cool]

Дата:   13-12-11 21:49

БВП на глава от населението по държави членки на ЕС

БВП на България 0,1%↑ за Q2

Дата:   13-12-11 22:04

Значи нараства.
Аз обаче не съм сигурен че ПМАртинов може правилно да рабере смисъла на следната величина "Темп на прираст на БВП на страните - членки на ЕС, през второто тримесечие на 2011 г. (Спрямо съответното тримесечие на предходната година)"

Дата:   13-12-11 22:15

E-e-e все пак майка ми е икономист и по образование и по професия...

В тази материя ми е напълно ясно,че всичко е стъкмистика.

Но 2012 ще обърка напълно сметките на всички западни икономики.

Дата:   13-12-11 22:43

Я преговори с майка си и сподели как точно се смята "Темп на прираст на БВП на страните - членки на ЕС, през второто тримесечие на 2011 г. (Спрямо съответното тримесечие на предходната година)"

Дата:   13-12-11 22:47

И комунизма имаше много уредена стъкмистика и по цифри всичко си беше шест.

И с капитализма така ще стане .

Още през 2012 ще се види ясно !

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.