Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Garmin навигациите...
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   11-12-11 23:47

Предстои покупката на един такъв за подарък. Доколкото разбирам, в повечето случаи заедно с устройството си купуваш и картата. Въпросът е могат ли да се ъпдейтват тези карти без да се налага някакъв хак на устройството?

Отговори на това съобщение
 Re: За Garmin навигациите...
Автор: marconi   
Дата:   11-12-11 23:52

може

Автор: navy   
Дата:   12-12-11 00:03

Ако са купени - се ъпдейтват автоматично

Автор: Gruyu   
Дата:   12-12-11 00:06

ако може само някой да каже на мацката, че не се казва " едно километър"[smilie5]

Автор: marconi   
Дата:   12-12-11 00:16

ако не са...се ъпдейтват ръчно [smilie18]

Автор: ivodam   
Дата:   12-12-11 01:32

И купените у нас се ъпдейтват ръчно - картата се сваля от нета и после я качваш на устройството. Хубавото на Гармин е, че има много добра поддръжка за България - местен екип, който вади често ъпдейти. Лошото е - слаба поддръжка на комшиите - Турция и Гърция. Аз бих препоръчал иГо за навигация.

[smilie7]

Автор: НАСОО   
Дата:   12-12-11 01:36

ако искаш да си изряден си купваш с Lifetime или нещо от сорта карта, регистрираш кода и вече получаваш всяка нова карта или актуализация веднага щом излезе безплатно. Разликата в цената на ГПСтата при тази опция спрямо еднократна карта мисля беше около 120кинта.

Дата:   12-12-11 01:43

А, всъщност да - безплатната поддръжка на Гармин е за някакъв период, една година или две, нещо такова. После си плащаш картата като поп.

Автор: Diandimov   
Дата:   12-12-11 04:54

Да говори навигацията на български е много дразнещо и смачкващо.

Един познат си я е настроил да му говори на български, и мадамата има гласа на недоклатена злобна продавачка рано сутрин, което ме връща директно в комунизма.

Автор: peterst   
Дата:   12-12-11 09:18

lifetime update на картите е за устройството. като се скапе - край на упдейтите и не можеш да ползваш картата на ново устройство, което е с ограничен период за ъпдейти. нещо като лицензите на уйндоса и прехвърлянето им на друг хардуер [smilie5]

автоматичен или ръчен ъпдейт? в момента карта.бг (които разпространяват картата за българия) почнаха да прилагат автоматичен, но имат доста проблеми при потребителите, така че може да се каже, че ъпдейта е ръчен за момента [smilie21]

Автор: peterst   
Дата:   12-12-11 09:19

диане, това навигацията да ти говори с женски глас е все едно жена ти да стои до тебе и да ти пили на главата докато шофираш https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

за това само мъжки глас - действа отрезвяващо все едно постоянно чуваш "сержант петров. моля документите за проверка!" [cool]

Дата:   12-12-11 10:24

Не ползвам такива простотии [smilie7]

Автор: Diandimov   
Дата:   12-12-11 10:56

Щото айфона има навигация ли?

Дата:   12-12-11 11:12

Не, защото навигация на телефон е простотия да се ползва, още повече че тук не е и нужна...

Автор: benedikt   
Дата:   12-12-11 11:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-12-11 11:30

Нави: На село може и да не ти е нужна навигация, на мен много често ми се случва да използвам в София точно навигацията на смартфона, когато трябва да отида до даден адрес, където не съм ходил до момента. Доста полезна е навигацията и в гъстата мъгла сутрин на моменти.

[smilie7]

Дата:   12-12-11 11:39

В смисъл ползвам постоянно информация кое КЪДЕ се намира... но някой да ми диктува къде и кога да завия - мерси. Предпочитам да погледна набързо картата, да си преценя и после да шофирам по моя преценка, имам добра визуална памет и обичам да се оправям сам, нямам никакви проблеми с ориентирането и оправянето в града [smilie7]

Автор: Orlin   
Дата:   12-12-11 12:05

Всеки си има стил на каране. За едни ГПС-а е само за сверка, а други предпочитат да карат с включен такъв, дори и по познати пътища, само заради камерите и напомнянията за промяна в маршрута.

Точно Гармин за автомобилна навигация не бих си купил - цените им са значително по-високи от конкуренцията и не позволяват поставянето на други програми.
Само да вметна, че за Гармин има две различни карти за България - ОФРМ и БГРутинг Мап. Всяка си има предимства и недостатъци, цените им са близки и има смисъл да се помисли коя е подходяща.

Дата:   12-12-11 12:07

НИКОГА след 50 метра завийте в ляво НЕ е след 50 метра [smilie5]
тъй че... да го дуат...

Автор: diandimov   
Дата:   12-12-11 12:22

Ако ти го казва айфона, никога не е вярно.

Защото трябва да спреш и да изчакаш докато телехона те намери къде си... И ако ти каже след 50 метра у лево, това значи че преди 7 минути е трябвало да завиеш наляво...

Автор: Djogata   
Дата:   12-12-11 20:12

Брех, и Нейви веднъж да попадне на грешната технология - как пък на мене телефона успява да ми каже точно навреме къде да завия, и 50 метра са си 50 метра? [smilie18]

Между другото, модерните GPS карти съдържат много повече информация, отколкото хартиените пътни карти, така че, ако ще да си сдереш г..ъ, чрез "спиране и поглеждане" в хартиената карта не можеш да получиш същата информация. Освен ако не носиш хартиена карта 2х2 метра за всеки град или село, където искаш да намериш даден адрес. Да не говорим, че и няма номера на улици на хартиените карти. Колкото и да ти е "феноменална" паметта, нямаш шанс. А интернет връзката не е достъпна навсякъде.

За Щатите и Западна Европа ТомТом имат екстра програмка за Айфон - за целите Щати цената е 50 долара, за Европа -120 долара (За да получа същата информация на хартия, трябва да си мося един багажник пътни атласи).

Дата:   12-12-11 20:25

Наистина има вкарани много полезни неща - аз например тъй като предпочитам да зареждам на бензиностанциите Еко, много се кефя, че има възможност на иГо-то да ми показва примерно най-близките бензиностанции само на Еко. Има ги всичките основни, разбира се, Шел, ОМВ, Лукойл, и т.н.

[smilie7]

Автор: nsirakov   
Дата:   12-12-11 20:28

аз съм доволен от гугле мапс

Автор: НАСОО   
Дата:   12-12-11 21:22

на мене в СФ не ми требе навигация, но в страната, особено когато бързам си е голямо облекчение. Служебните навигации са доста стари пък не са се скапали. Има тема за българщината[smilie21]

Автор: burnmaster   
Дата:   12-12-11 21:33

Странна работа.
На никое място автора на темата не е споменал каква навигация му трябва,туристическа или пътна.Двете нямат нищо общо , а всички преценихте че му трябва пътна[smilie5]
Авторе...ако е за туристически само Гармин и нищо друго.
Ако е за шосе Ай Гооо[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.