Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 технически въпрос относно win xp->win 7
Автор: arakinixon-cie   
Дата:   10-12-11 12:47

Здравейте
купих един диск ssd и ще ми се наложи да прехвърля старата система + данните (не искам да губя нищо) на новия диск.

Ок , но едновременно искам и да ъпдейтна от XP на 7.
Освен това прочетох из разни форуми, че ssd трябва да се align-нат добре като се прехвърлят нешата , за да вървят оптимално добре.

На mac съм и щях да се справя без проблем , ако беше на моята машина, но тази не е моя и не съм много на ти с windows.

Как бихте процедирали вие за да се направи ъпдейт на страия диск, който в крайна сметка ше се прехвърли на новия и да се запазят данните и програмите, прехвърляйки всичко?

Много мерси за съветите!

Отговори на това съобщение
 Re: технически въпрос относно win xp->win 7
Автор: CyberGene   
Дата:   10-12-11 12:49

Никога не бих направил ъпгрейд от XP на 7. Избягвайте да го правите. По-добре е чиста инсталация. Гадно е, че ще трябва да преинсталираш всички програми, но малкото усилие си струва пред много по-големите мизерии, които настъпват след ъпгрейд.

Дата:   10-12-11 12:50

и това го четох , наистина ли е толкова зле?

Дата:   10-12-11 12:54

Това, което аз съм правил в такива случаи е да си набележа всички програми, които имат разни настройки, които искам да запазя, обикновено стоят в <User_directory>/Local Settings/Application Data или нещо такова (пиша го по спомен), правя бекъп на цялата тая директория + още някакви, които за по-важните си програми е най-добре да потърсиш в нета къде стоят. След това инсталираш начисто 7, почваш да си инсталираш съответните програми и ако за някоя прецениш, че не става да си направиш настройките наново (примерно си въвеждал много конекции, буукмаркове и т.н.) копираш съответната директория от бекъпа в новата инсталация. Имай предвид, че на 7 тая директория от по-горе е леко променена, имаше някаква междинна директория roaming или нещо от сорта.

Дата:   10-12-11 12:55

Ако някой е ъпгрейдвал от ХР на 7, може да сподели как е минало, но аз лично няколко пъти съм правил други ъпгрейди, мисля към виста и винаги съжалявах и се наложи да преинсталирам.

Автор: burnmaster   
Дата:   10-12-11 12:58

SSD то е достатъчно бързо ,за да можеш в рамките на един час да направиш нова инсталация плюс всичките програми.
Нова инсталация[smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   10-12-11 13:18

Правил съм го и по двата начина, винаги бих предпочел чиста инсталация.
Отделно, че ще ти се наложи да ъпдейтнеш ХР до последен сървис пак, да не говорим че има проблем от минаване 32 бит, какъвто обикновено е хр, до 64 бит каквато пък обикновено искаш да е 7цата. Със сигурност и ще трябва да подравниш партишъна, което не препоръчвам да го правиш без бекъп.

Дата:   10-12-11 15:11

хм ок
други мнения? [smile]

Автор: asahi   
Дата:   10-12-11 16:14

Ако търсиш мнение от конкретен човек - питай го. Иначе парктиката показва, че след ъпгрейд най-често следва инсталация начисто и то в скоро време.

Автор: Navy   
Дата:   11-12-11 12:38

Най важните неща са драйверите... Провери дали старата машина има драйвери за 7цата и дали е 32 или 64 битова....
Нещо като миграция при мак - няма [smilie7]

Автор: ntonev   
Дата:   11-12-11 12:54

При уиндос няма успешен упдаейт.
Нова инсталация!
Другото са го казали по-горе.

Автор: realnoncho   
Дата:   11-12-11 13:00

И преди да пуснеш инсталацията от биоса да сложиш SSD-то на AHCI че обикновено пали на IDE.

Автор: shtrakalcho   
Дата:   11-12-11 13:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-12-11 13:56

ОК мерси на всички [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.