Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AUDI и FIAT пред фалит?
Автор: Diandimov   
Дата:   06-12-11 03:35

Вчера седнахме на едно кафе, и в близост бяха изложени два модела на ауди 2012.
Имах време да ги разгледам, и се притесних - тези хора от времето когато баща ми имаше едно куатро 100 почти не са мръднали!

Като двигател и трансмисия на бележката квото беше написано звучеше добре, но много пари искат. Около 10 хилки повече от кадилака в съседство, който е уж същия клас, но много по- красив като дизаин, и съответно доста по- класов като излъчване от двете аудита.

Аудитата... Много тънки.
Все едно сглобявани от стари капачки за буркани.
Колонките на прозорците, рамите на чистачките, лайсните, гумите, праговете, тинтите, джантите...
Тънко, евтино и много демоде. Все едно гледам жигулка. За интериора не говоря, щото ауди отвътре по принцип са като болнична стая от времето на втората световнна - пестеливи, сиви и тягостно депресивни.

И си викам - сигурно са го закъсали яко.
Само компании които са го закъсали се държат по този начин. Уволняват дизайнерите и правят новите модели като лош кавър на старите, при това чертани от чистачките във фирмата.

Щото ето хюндай - куче марка, нооооо... Предишния модел на хюндай приличаше на мерцедес, а сега новия мерцедес прилича на хюндай.
До голяма степен европейские автомобили са зад борда, добре че са българите, сърбите и дъртите дръпнати да ги купуват още.

Та, говорех за двата модела с цени от по 55 - 60 000 долара на ауди, 2012 година модел, които ми изглеждаха адски старомодни, unsafe и фейк. Нещо компанията глътна вода, или що?

Отговори на това съобщение
 Re: AUDI пред фалит?
Автор: papi   
Дата:   06-12-11 03:44

продадени над 130 000 автомобила в щатите
до 11.2011
а за миналата година са продадени около 110 000 автомобила
как при тази цифра ще фалира ауди...
а като на теб не ти се нрави тази марка си е друга тема

Дата:   06-12-11 03:51

И така да е, аз бих съпоставял 5- годишни периоди, не година за година.
Щото тая година може повече емигранти да са дошли, те ги купуват. Може да е просто цикъл на смяна на колите, никой не знае.

Не че не ме кефи тая марка, просто ме дразнят евтино сглобените коли (на които товаим качество се набиванна очи) ибкоито искат много пари.
Изложените аудита нямаха никакво присъствие, имах чувството че дори и с 50 да го ударя ще го смачкам от капака до багажника.

Автор: papi   
Дата:   06-12-11 04:03

явно много разбираш
не знаех че си толкова голям капацитет...

Дата:   06-12-11 04:11

Не разбирам, щом казваш.

Въпроса ми - от гледна точка на обикновен човек - беше дали ауди скоро ще са китайска собственост.

Че може и да ги пооправят малко.

Автор: Cristinel   
Дата:   06-12-11 04:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: diandimov   
Дата:   06-12-11 04:45

Как мвожеш да сравняваш тази настъпана джапанка
с ей тоя красавец ?!

[smilie18]

Автор: Djogata   
Дата:   06-12-11 04:56

Хахахахаха, Димов, какви глупости говориш, пишеш, че аудито са евтино сглобени коли, и ги сравняваш... с американските [smilie18] [smilie18]

Точно американските производители (освен Форд) едвам кретат от години.

Дата:   06-12-11 05:02

Не бе, не разбирайте криво.

Просто каквото и както ги видях двете аудита изложени, забелязах много направо архаични елементи в дизайна.
Като изпълнение и като цялостен напън/ излъчване/ внушение аудитата стояха меко казано нелепо.

Аз наистина се притеснявам, защото това не е добър знак.
Много марки появили се вчера дерзаят, и се опитват, и стават по- добри и атрактивни.
Ауди направо си заявяват че дори и не искат да опитат.

Дата:   06-12-11 05:05

Не сравнявам американските коли с ауди, само казах че стоящия наблизо кадилак беше много по- як.

Като цяло бъдещето е на азиатските коли, това е известно от години.

Автор: Djogata   
Дата:   06-12-11 05:10

Кадилака е отвратителен на външен вид.

В случая са много уместни думите на Джереми Кларксън - тази кола изглежда все едно притежатлят й има най-малкото наркокартел и въоръжена наказателна бригада. Ама може би на това се кефят американците, не знам

Дата:   06-12-11 05:25

Чуй сега думите на Диан Димов: кадилака не е отвратителен, просто иска време за да вникнеш в идеята.

За много хора това е непостижимо в рамките на съзнателния им живот.

Кадилака е като непреходно бижу, докато ауди е просто една втръснала селско- панаирджийска "естетика".

Автор: agop4o   
Дата:   06-12-11 07:32

че швабите кога са имали дизайн на колите им.трябва да има около 30г откакто продължават да влагат тоя тип бутони за къси-дълги светлини.все едно идеята е взаимствана от стари немски камиони.[smilie23]

Автор: ntonev   
Дата:   06-12-11 07:42

Димов -едно нещо няма как да ти се отрече - имаш таланта да се правиш на шут и да провокираш.
Няма лошо да си има човек задник, ама когато го превърне в знаме, рискува да го онодят! [smilie7]

Конкретно за колите - кисело е гроздето, да! [beer] [beer] [beer]

Дата:   06-12-11 08:22

Кисело било гроздето.

Преди време си викам я да си купя ауди.
Отивам в магазина... Гледам, гледам, и не ме кефят. Особено като видях интериора, и се отказах.
Всеки може да си купи ауди.
Отива, харесваш си, и след час излизаш с него.

Но не е там въпроса!
Темата е че вече са изкарали 2012 моделите, сложили са ги на дисплей, а те са морално остарели като дизайн, и са смешни, това е!

Автор: Gruyu   
Дата:   06-12-11 08:24

и мен не ме кефят, но бъркаш...в мобилето четох, че продавали много здраво, няма да фалират!

Автор: shtukov   
Дата:   06-12-11 08:31

А Кадилак всеки не може да си купи, така ли?

Автор: ntonev   
Дата:   06-12-11 08:31

В такъв случай, добре, че не правиш ти дизайна на Ауди. [smilie7] виж крайслер май са те наели... [smilie7]

Автор: COMMANDER_KEEN   
Дата:   06-12-11 08:43

Diandimov, май не си се заглеждал скоро по Поршета :D Е там вече наистина не са мръднали като дизайн поне от 20 години :D Като технология и инженерна мисъл немските коли (разбирай светата троица БМВ/Мерцедес/АЛуди)са може би най-доброто на пазара. Но на мен също са ми грозни и още повече скучни... но на вскус и цвят всички флумастери са различни ;)

Автор: attempt   
Дата:   06-12-11 08:53

За двете коли, които си дал за пример си наполовина прав. Всъщност и двете са големи грозилища [smilie18]

Автор: ценослав   
Дата:   06-12-11 08:55

Бе що "Аудито" не го рекламират така яростно по рекламите??? Що "Аудито" е само леки коли и джипове, а няма камиони от тая марка, или пикапи за банички??? Карам 15 годишно ауди А-6 ТДИ. Немам грижи за горивото в предвид, че е "шлеп". Тежко, яко, бързо. Много ме кефи, кото видя че някой от 100 метра се напъва зад мен, а аз го държа на това растояние. И като го подразня малко, го пускам да ме изправари победоносно. [cool] [cool] [cool]

Дата:   06-12-11 08:58

Ауди са много по- нелепи и грозни от кадилака.

Автор: e-mil   
Дата:   06-12-11 09:21

Диан Димов
"...ауди отвътре по принцип са като болнична стая от времето на втората световнна - пестеливи, сиви и тягостно депресивни."

Бил Брайсън
Записки от една голяма страна, 1998
"Някои коли, като например последният модел Додж Караван, имат цели седемнадесет поставки за чаши. Седемнадесет! Най-големият „Караван“ е предназначен за максимум седем души. Не е необходимо да сте специалист по ядрена физика, или дори напълно буден, за да пресметнете, че това прави по 2,43 поставки на човек. Защо, би могъл основателно да се запита човек, ще му трябват на пътуващия в колата 2,43 поставки за чаши?

Преди две години четох, че на „Волво“ им се наложило да коригират дизайна на всички свои коли, предназначени за Америка, тъкмо по тази причина. Конструкторите на „Волво“ били достатъчно глупави да си въобразят, че купувачите търсят сигурен мотор, здрави брони и отопляеми седалки, а се оказало, че те всъщност копнеят за малки подносчета, в които да поставят чашите си със „Слърпи“.

[smilie18]

Автор: prizovka   
Дата:   06-12-11 09:23

Audi-то е грозно ама не е по-грозно от Iphone-ту.[smilie24]

Автор: dashikov   
Дата:   06-12-11 09:28

ного ме кефи, кото видя че някой от 100 метра се напъва зад мен, а аз го държа на това растояние. И като го подразня малко, го пускам да ме изправари победоносно

Сериозно ли?Това на профилната снимка ти ли си?С 15 годишна кола?
Големец си!!!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.