Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 И - бей място и време на доставката
Автор: sakuraki   
Дата:   17-11-11 03:40

Здравейте! Поръчах си от ибей един теле конвертор за фотоапарата и до колкото разбрах ще пристигне с Royal Mail Airmail. Въпроса ми е най - кой адрес ще пристигне доставката или в коя поща (тази където е в моето селце или общинската) и как се процедира. Те като са в България ми се обаждат или аз трябва да проверя дали е дошла пратката, защото не съм наясно.

Отговори на това съобщение
 Re: И - бей място и време на доставката
Автор: Diandimov   
Дата:   17-11-11 05:31

Телето, а вероятно и конвертора, ще пристигнат на адреса който си въвел в ибей като твой домашен или шипинг адрес.

Ще пристигне вероятно в пощата която обслужва вашето населено място, но може и да не е там, не знам как са БГ порядките.

Никога не съм чувал за Royal Mail Airmail, но ако ти знаеш че с тази поща ще пристигне, значи може би имаш тракинг номер и можеш да провериш кое, къде и как.

Ако не е менте тая поща/ куриер, може би ще ти го докарат до у вас.
Но в БГ май е различно, трябва да идеш в близката митница и да снесеш кинти на чичковците ако телето и конвертера струват повече от няколко евра.

Успех!

Автор: sakuraki   
Дата:   17-11-11 06:29

То е от английския ибей и струва 9 паунда. Аз зададох адреса на дядо ми, защото не знаех моя, но предполагам, че трябва да ги оставят в пощата. Нищо не знам аз купувам за първи път от ибей и направо не знам как ще стане. Поръчах го с cash on collection, което предполагам означава, че ще платя като получа пратката.

Дата:   17-11-11 06:56

Ше се опраиш.

Ще го получиш, а по- натам и адреса си ще научиш...
Спокойно!

Но предупреди дядо си за пратката.
Аз така пратих едно сони в Италия, и бабата хазяйка като не знаела че нещо ще идва, казала че има грешка някаква, и сони камера за 700 долара потъна някъде.нито я получиха реално в Италия, нито се върна при мен.

Автор: factorydefect   
Дата:   17-11-11 08:00

cash on collection означава, че ще платиш като отидеш да си го вземеш от продавача. Най-добре пиши на продавача да го изпрати и да ти каже колко ще струва, иначе нищо няма да получиш.. [beer]

Автор: Славов   
Дата:   17-11-11 08:24

Аз поне 50 пъти съм пазарил, стоката идва на адреса посочен от мен, но винаги съм плащал с пей пал.

По начина посочен от теб незнам как ще стане... щото човека как да праща, като няма гаранция че някой ще потърси тази стока....

[beer]

Дата:   17-11-11 08:48

По принцип ако ще си го взимаш от продавача не е ли local pick up?

Но и тогава първо си го плащаш...

Автор: fizo   
Дата:   17-11-11 11:10

Вчера ми пристигнаха едни филтри, които си поръчах от e-bay.co.uk точно с Royal Mail Airmail. Пристигнаха ми на служебния адрес в Бизнес Парк София, който съм посочил в акаунта ми е е-бей. Аз платих с paypal не знам дали може да се плаща на ръка на куриера. Незнам някой да изпраща стока преди да е платена. При мен първо платих и чак след това ми изпратиха филтрите.

Имам въпрос за купуването на стока , която се намира в Chaina или USA. Какви данъци и мита се плащат ? На кого се плащат на куриера или в митницата ? Къде пристига стоката ? В митницата ли ?О т там ли трябва да си я взема ? Колко са тези данъц и мита на сума примерно 100 лири ?

Автор: e-mil   
Дата:   17-11-11 11:18

Пълно ръководство за получаване на стока от САЩ. [smile]

Автор: tofo   
Дата:   17-11-11 11:24

Би трябвало на адреса на дядо ти. Ако няма никой ще оставят бележка къде да идеш. Поне при мен е така.[beer]

Автор: bOzo   
Дата:   17-11-11 11:39

Всичко се получава чрез EMS/Български пощи в случаите когато доставката не е чрез UPS или DHL. Съответно Български пощи пращат известие до получателя, че има пратка или директно я носят ако е достатъчно малка (не знам какъв е точния критерий)
При международни доставки няма как да платиш на куриера. Ако не си платил чрез paypal или друг подобен начин на разплащане не чакай доставка.
За стокки от Китай и САЩ и извън ЕС над 30$ се плаща 20% ДДС +3,50лв. някаква такса на ул."Веслец" No84. Ще ти трябва ЕОРИ номер, който се издава безплатно от митницата, но процедурата отнема 3-4 дни. Ще ти искат документ за плащането - извлечение от транзакцията на paypal акаунта или нещо, доказващо истинската стойност на стоката. Ако няма такъв - ще искат да видят съдържанието на пакета, независимо какво пише на лепнатата къстъм декларейшън. Интересно е, че те карат да плащаш ДДС и върху стойността на шипинга. Общо взето за 20-30 мин вършиш работа.

Автор: bborissov   
Дата:   17-11-11 12:48

Аз също до сега съм пазарил над 10 пъти от и-бея и няма случай в който да не съм платил предварително през пей-пал. Royal Mail Airmail е обикновената им поща и пратките им пристигат чрез нашата национална поща, като препоръчани писма или колети (пристига известие на посочения за доставка адрес). Можеш да изискаш от търговеца да ти каже кой е проследяващият номер (tracking number) това е буквено-цифрен код с около 8-10 знака, чрез който можеш да провериш във всеки един клон на пощата къде се намира пратката, ако е влязла в Б-я разбира се. А ако не е - пишеш на търговеца да я проследи той къде се е забутала. Имал съм до сега два такива случая, но винаги се намираше и пристигаше при мен. Така че търси я в пощата към която се води адресът, който си посочил при регистрацията си в пей-пал или и-бей. Нормално ако търговесът е в UK до 5 дена трябва да е при теб, ако е от Чайна - може да иде и до месец.

Автор: neuromancer   
Дата:   17-11-11 13:29

cash on collection значи, че ще отидеш ти да си го вземеш. По-добре говори с продавача и плати колкото струва, иначе само ще чакаш.
Няма нужда да се обаждаш, или ще го пратят до адреса, или ще ти пратят бележка да си го вземеш от пощенския клон

Дата:   17-11-11 13:49

Сега като чета постовете искам да попитам:
1. Имаш ли създаден акаунт в ebay?
2. Имаш ли създаден акаунт в PayPal?
3. Имаш ли регистрирана кредитна карта в PayPal?
Ако и на трите въпроса не можеш да отговориш с "ДА" - значи не си си купил нищо от Ebay. [beer] [beer]

При самата покупка системата те води през кошницата, после през Check out на стоката, после те препраща в PeyPal за да си я платиш и най-накрая вече можеш да чакаш търговеца да я изпрати на посочения адрес при регистрациийте ти в Ebay и PayPal. [shtrak]

Дата:   17-11-11 13:57

И в акаунта ти в ибея показва ли се джаджата като отвориш Purchase history...[smilie8]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   17-11-11 14:05

за първи път чувам за място на доставката на покупки от ибей.

къде е това място? някъде в централна България?

Дата:   17-11-11 14:09

Със сигурност знам две такива места. Едното - интересно, съвпада с домашния ми адрес. Другото - гише 13 на централната поща...[beer]

Дата:   17-11-11 14:11

[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]
човека вероятно пита в кой клон на пощата да иде [smilie21] [smilie21]

Автор: imitev   
Дата:   17-11-11 17:34

Ако не е платил - нищо няма да получи, евентуално отрицателен рейтинг за неплащане....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.