Автор: Onakava
Дата: 13-11-11 17:44
Не съм опитвала десерта на това място, но явно става въпрос а американския чийзкейк - с основа и с мармалад от горски плодове. Аз отдавна съм намерила една много успешна рецепта на този кейк, и се каня да го направя - в основата освен бисквите и масло, се слагат 50 гр. смлени орехи и ванилията (която по-добре от пръчица, разликата си струва), няма канела. Оригиналната рецепта е доста стара и известна, има много варианти. В този е с кисело мляко, сметана, захар, яйца, Филанделфия. Захарта според мен се разбива с яйцата, не с Филаделфията. Този вариант, който ти си пуснал, е другата известна вариация - със заквасена сметана и лимон, вместо течна сметана и кисело мляко. Ти прецени дали тази, която си ял, е от първите или от вторите, или просто изпробвай да направиш и двете.
|
|