Автор: ivodam
Дата: 04-11-11 06:35
Абе Никсониън, разбирам ти реакцията на благородно възмущение, много хора реагират така сега, в тия дни, аз се опитвам да съм по-балансиран и неутрален. Всички, и особено българите с кеф ревнаха, долу гърците, мръсни мързеливци, де че ние сме балканските и европейски лъвове на трудолюбието.
Виновен ли е наистина средно-статистическият грък за ставащото и станалото през последните, доколкото разбирам десетина години, че то не е от вчера това трупане на дълга, това трупане станало ли е с НЕГОВОТО ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ, или някой си направи далаверката зад гърба му и сега - хоп - изненадааа, пичове, требе да плащате.
За мен е дълбоко порочно това, че в момента не се акцентира върху проблемите на самата така наречена пазарна икономика, които са СИСТЕМНИ проблеми - че сама забива все по-лошо, а се опитват да се обяснят нещата с наличието на по-работливи и по-мързеливи народи, което е несериозно.
Тези страни, по на Север, които предлагаш да се отърсят от южняците, изглеждат по-развити и "трудолюбиви" само по една-единствена причина - че са съумели още преди векове да източват и накарат други народи да работят за тях. Защо, според тебе, холандците наричат 17-ти век своя златен век, защо сами гордо в музеите си заявяват "Ние бяхме Империя!".
Огромна заблуда е, че ако се направи някакъв тесен клуб на най-богатите страни, те ще си просперират, а другите да го духат. Огромен е въпросът досега добре развивалите се "капиталистически" страни дали могат да продължат да се развиват самоподдържайки развитието си, без черпене на ресурси от други страни и народи, без периодични войни? За мен отговорът е, че не могат, и тепърва ще почват сътресенията вътре в тях.
Затова не ми харесва ситуацията, която се създава в момента в Европа, и която много ми напомня в някои аспекти на 1938-ма година, когато пак едни европейски народи, със самочувствието на много знаещи и можещи, решаваха съдбата на други, без референдуми.
Какво толкова лошо има народът да си каже думата, какъв е смисълът иначе на демокрацията, дайте просто да я изхвърлим от употреба тая ненужна и смешна дума.
А защо и кой се плаши от този референдум? Нима отговорът е известен предварително? Аз няма да се учудя, ако гърците си отговорят утвърдително и си поемат бремето, защото нямат изход. А може да са хитреци, но със сигурност не са идиоти.
Така че моля да престанем с тирадите от серията "Бий гърка".
А за нас не се безпокой - с тези управляващи Европа няма да ни вземе нито в Шенген, нито в Еврозоната.
|
|